Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mob Grinder :)

MrCh4nk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się zapytać, jak zrobić najwydajniejszy mob grinder ,abym miał sporo itemków oraz expa.

Dawno w Mc nie grałem i pytam czy wogóle jest to jeszcze możliwe.

Najlepiej jakby to było przedstawione w V-Tutorialu.

Za pomoc lajki ;)

Opublikowano

v-tutoriale nic nie pomagają, bo albo ktoś sepleni, albo źle opisane.
Spróbuj zrobić na dwóch spawnach jeżeli znajdziesz z wody, niech woda spływa w pełne miejsce a ty będziesz tam wybijał potwory.

random.jpg

Opublikowano

Chodzi o MobGrinder czy Expiarka? - bo z tego co wiem MobGrinder sie robi bez spawnerów a moby się spawnia przez ciemnosć w grinderze.

Opublikowano

Tak, chodzi mi o mob grinder :)

Poczekam jeszcze na inne wypowiedzi, może ktoś jeszcze pomoże ale lajki macie :)

Opublikowano

U mnie na serwerze jakiś chłopaczek zrobił budynek wielkości 20x20x20 w tym były 4 piętra i na środku woda ze spływem w dół. Całość na wysokości około 15 od poziomu głównego na którym miał całą gildię i powiem, że zdawało to egzamin, szło około 120exp w 10 min jednak wszystko zależy od ustawień respawnu mobów na serwerze oraz od ilości ludzi w danym czasie. Jak resp został zmieniony to niestety chłopak musiał korzystać z expiarki na spawnie.

Opublikowano

Najlepszym MobGrainderem, jest zrobienie pomieszczenia ok. 15x15

w którym na palach/słupach są umieszczone mobgraindery.

Potwory spływają do wody, do klatki, a ty je cały czas ubijasz.

W parę godzin wbijasz duże levele, które starczą na

naprawdę dobre enchanty.

Opublikowano

Ciemne platformy nad ziemią, pomiędzy nimi woda która będzie ściągać moby na ziemie. W zależności od tego jaki masz poziom trudności, z danej wysokości moby się zabijają. To musisz sobie sprawdzić. Możesz też zrobić wszystko na ziemi, lava będzie zabijać moby. Nie buduj ze śniegu lub szkła. Jeżeli ten grinder będzie na chunkach które są załadowane daj leje i skrzynie, jeżeli nie to nie musisz się martwić ze po 5 min itemki znikną.

Opublikowano

Proszę:

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...