Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 4,5k

mmiskow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy takim budżecie bardziej skłaniałbym się ku zakupie GTX770 i przyoszczędzeniu na drugą ze względu na zapewnioną dłuższą żywotność (6xx od Nvdii za niedługo nie będzie miało takiego boosta wraz z nowymi sterownikami). Nawet, jeśli miałoby to wykroczyć poza budżet, to warto nieco wyłożyć.

Napisz - do czego jest ten zestaw i czy ewentualnie dałbyś radę w przyszłości dokupić drugą kartę i walnąć w SLI.

Bierzesz drogie MOBO - to jest w pewnym sensie ryzyko, bo może wyjść na to, że wydasz 6 stówek, kiedy procesor nie wyrobi na niskich temepraturach. Nie lepiej poczekać na sztuki z drugiej ręki zamiast kupować nówkę ?

Opublikowano

Tak do tej karty kiedyś dojdzie 780 lub coś nowszego.

Zestaw jest do gier i OC

Nie musi być cichutki.

Szukam collera na cpu za ok 200 bez wentylatora lub do wymiany

2309009450.png

Opublikowano

Tak do tej karty kiedyś dojdzie 780 lub coś nowszego.

Zestaw jest do gier i OC

Nie musi być cichutki.

Szukam collera na cpu za ok 200 bez wentylatora lub do wymiany

Bez sensu pchać 680, kiedy chcesz wymienić na 780, które jest nieopłacalne ze względu na wysoką cenę.

Opublikowano

Bez sensu pchać 680, kiedy chcesz wymienić na 780, które jest nieopłacalne ze względu na wysoką cenę.

Gdzie napisane ze ja chce ja wymieniać? Pytam sie?

Nie ma

Da niej dojdzie 780 za rok lub 880 jak wyjdzie czyli za 1-2 lata

Szukam tylko collera na cpu

2309009450.png

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/oZRyXp/

Moja propozycja, jeden z lepszych SSD Plextor M5 PRO (szybszy od zwykłego) do tego świetna obudowa od SilentiumPC (trzeba wspierać polskie firmy) do której możesz dokupić jakieś 3 wentylatory,

i5 Haswell pod OC, wydajny cooler CPU i mocna GPU z porządnym chłodzeniem (Windforce x3 rev2)

Opublikowano

Gdzie napisane ze ja chce ja wymieniać? Pytam sie?

Nie ma

Da niej dojdzie 780 za rok lub 880 jak wyjdzie czyli za 1-2 lata

Szukam tylko collera na cpu

W takim razie powodzenia w zabawach z flashowaniem i wszelkimi problemami związanymi z łączeniem różnych GPU.

GTX770 będzie żył dłużej, koniec.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/oZRyXp/

Moja propozycja, jeden z lepszych SSD Plextor M5 PRO (szybszy od zwykłego) do tego świetna obudowa od SilentiumPC (trzeba wspierać polskie firmy) do której możesz dokupić jakieś 3 wentylatory,

i5 Haswell pod OC, wydajny cooler CPU i mocna GPU z porządnym chłodzeniem (Windforce x3 rev2)

i tak obudowę produkuje chińska firma :(

Opublikowano

Tak jak już ktoś wspomniał, w tej kwocie możesz mieć dysk SSD - wystarczy odrzucić GTX 680 i wziąć GTX 770 (bardziej opłacalny) - i tak Ci wszystko "ruszy" np.

Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 71.00 zł
Fractal Design Core 3000 USB3.0 - 262.00 zł
SilentiumPC Deus M1 650W - 262.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 202.00 zł
Palit GeForce GTX770 JetStream 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 1484.00 zł
Patriot DDR3 8GB(2x4GB) 1600MHz CL11 - 257.00 zł
MSI Z87-G43 Intel Z87 LGA1150 BOX - 425.00 zł
Intel Core i5-4670K LGA1150 BOX - 901.00 zł
Thermalright HR-02 Macho 120 - 172.00 zł
Plextor SSD 128GB SATA3 (PX-128M5S) - 392.00 zł
Montaż zestawu komputerowego PC - 1.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Kupując zestaw komputerowy w Techplanet, w polu kod rabatowy wpisz: mpcforum, dostaniesz darmową wysyłkę do domu, oraz usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...