Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karta graficzna

TheFoQuSsi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

chciałbym pograć sobie w gry typu Battlefield 3, GTA V czy Medal of Honor

Dlatego muszę kupić sobie nowy komputer, ale nie jestem do końca przekonany czy ta karta graficzna będzie współgrała z resztą..

Procesor: Intel Core i3 3245 2x 3.4Ghz

Karta Graficzna: (zastanawiam się nad Palit GeForce GTX 650 Ti 1GB czy Asus Radeon HD7770 1024MB?)

Płyta główna: MSI B75MA-E33

RAM: 2x2GB GoodRam 1333Mhz

Dysk HDD: WD Caviar Blue 500GB SATA III

Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Zasilacz: Fortron Hexa 500w

Pozdrawiam

A może ktoś złoży coś na AMD do 1700-1800zł?

Jaka karta graficzna? bo nie wiem :/

Opublikowano

up. gtx 650 ti boost jak już coś bo gtx 650 ti to nie więcej niż med/high, ale kupujący ma 2 rdzeniowy procesor więc do tego raczej karta geforce nie najlepsza lepiej radeona

Opublikowano

A i przy okazji: czy do połączenia bezprzewodowego potrzebuję karty sieciowej? i Czy w komputerze PC nie potrzebuję karty dźwiękowej? Odpowiedzcie bo nwm czy przekładać ze starego lapka :)

Opublikowano

Karta sieciowa jest już w płycie głównej, karty dźwiękowej też nie potrzebujesz, również jest na płycie

TheFoqussi sądzę że tutaj lepszym wyborem jest 650 Ti ale jak mógłbyś trochę dopłacić to radziłbym 650 Ti boost. na morelach za 550 znajdziesz

LOL

Opublikowano

Wiem ale rodzice powiedzieli że max tak z 2200 na całość :/ bo uzbierałem 1000 + sprzedaje starego lapka (intel pentium 1x1,73Ghz grafika zintegrowana i jakies tam inne pierdoły ^^) za ile pójdzie ten lapek? Aha i jaki monitor za 300zł polecacie? :D

Lapek Fujitsu Amilo z 2007-2008 kupiłem za 1500zł

Czy lepiej go na kawałki rozebrać i sprzedać gdzieś? A i nie wiem gdzie to da rade sprzedać

Opublikowano

Wiem ale rodzice powiedzieli że max tak z 2200 na całość :/ bo uzbierałem 1000 + sprzedaje starego lapka (intel pentium 1x1,73Ghz grafika zintegrowana i jakies tam inne pierdoły ^^) za ile pójdzie ten lapek? Aha i jaki monitor za 300zł polecacie? :D

Lapek Fujitsu Amilo z 2007-2008 kupiłem za 1500zł

Czy lepiej go na kawałki rozebrać i sprzedać gdzieś? A i nie wiem gdzie to da rade sprzedać

Laptop jest niewiele wart, pewnie dostaniesz masę ofert typu dam 200 zł itp. Czasem lepiej rozebrać na części. Monitora do gier nie kupisz za 300 zł dobrego. Taki monitor musi mieć przynajmniej 100 hz odświeżania.

Mam procesor podobny do twojego i radeona windforce 6850 i wszyskie gry o których mówisz mi latają na 22 calach. Panuje opinia że kupuje się procesor intela i kartę amd która miażdży energooszczędnością produkty nvidia, dzięki czemu zasilacz może być słabszy. Podrawiam

Opublikowano

No spoko, ale ja nic nie rozumiem :/ To którą kartę lepiej wziąć? GeForce GTX 650 Ti czy Radeon HD 7770 wszystko z morele.net? I wtedy monitorek za 400zł..

Liczyłem, że za laptopa dostanę tak z 500zł i wtedy trochę mniej bym obciążył rodziców - o ile się zgodzą :< Zobacze sobie benchmarki i obadam która lepsza :>

A nie złożysz jakiegoś taniego zestawu za ok 1500zł na którym pójdzie mi w przyszłości BF4? :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Laptop jest niewiele wart, pewnie dostaniesz masę ofert typu dam 200 zł itp. Czasem lepiej rozebrać na części. Monitora do gier nie kupisz za 300 zł dobrego. Taki monitor musi mieć przynajmniej 100 hz odświeżania.

Mam procesor podobny do twojego i radeona windforce 6850 i wszyskie gry o których mówisz mi latają na 22 calach. Panuje opinia że kupuje się procesor intela i kartę amd która miażdży energooszczędnością produkty nvidia, dzięki czemu zasilacz może być słabszy. Podrawiam

Sorry! Procek ma 2x1.73Ghz!!! Cena pewnie niewiele wzrośnie ale wiesz zawsze coś :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...