Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Blokowany Internet :/

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam taki problem gdyż pół roku temu jak przyjechałem do rodziny miałem internet (Dostawca Wide-net a router/modem od TP-Link).

Dziś podłączyłem tego "Pendrive'a" z antenką (TP-WN422G) i okazuje się że nie mam internetu. Wyłączyłem Firewalla i antywirusa, reinstalowałem sterowniki z płyty setki razy, wyłączając i włączając komputer.

Dzwoniąc do pomocy technicznej powiedzieli że coś pewnie blokuje komputer przed jaką kolwiek siecią bezprzewodową...

Sterowniki podobno dobrze zainstalowane, urządzenie poprawnie wykryte... Wyskakuje błąd 651 który próbowałem rozwiązać (ale się nie udało, w internecie te rozwiązania nic nie pomagają).

Co gorsze, na laptopie obok który potrzebuje tego... Modemu? Routera? (Po prostu pendrive'a z antenką) wykrywa te sieci bezprzewodowe w okolicy. A u mnie lista jest pustaaaa.....

Ma ktoś jakiś pomysł?

@edit

W menedżerze urządzeń wszystko jest w porządku... a w połączeniach sieciowych w panelu sterowania jestem niby połączony z Siecią bezprzewodową Wireless G USB Adapter.... coś blokuje mi odbieranie internetu.... raczej nie Hamachi

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...