Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gra

Graccous

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących gry.

1. Lepiej wybrać Specjalistę od broni dwuręcznej czy Manipulującego czarodzieja ? Wole grać pvp, ale chce też, aby się przyjemnie ekspiło
2. Jak się modli dziennie to tam jest x/7 i później nie da się więcej zebrać ; / Jak można zdobyć 360 płomiennych monet ?

Opublikowano

1- moim zdaniem graj kim lubisz a nie tym kim bedzie sie latwo gralo na 60 lvl wszystkie klasy sa zrownowazone

2- koledzy wytlumaczyli ci juz ;)

Age is just a number :)

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących gry.

1. Lepiej wybrać Specjalistę od broni dwuręcznej czy Manipulującego czarodzieja ? Wole grać pvp, ale chce też, aby się przyjemnie ekspiło

2. Jak się modli dziennie to tam jest x/7 i później nie da się więcej zebrać ; / Jak można zdobyć 360 płomiennych monet ?

1 - Gwf , chociaż jak wolisz czarodziej też jest dobry.

2 - Rok modlenia się w dzień w dzień.

xD 

Opublikowano

1. No właśnie nie wiem zrobiłem sobie GWF i trochę nim tak pograłem to jest fajny, ale jednak ciężko mi trochę i nie wiem jak będzie dalej
2. Aha, tylko, że tam w tym okienku jest jakiś limit x/7 i jak później chce się modlić to piszę, że nie dostanę za to jakieś monety, ale to chyba chodzi o te drugą monetę ? Bo w tych nagrodach są dwie zakładki jedna ma maks 360, a druga ma maks 7, więc te 7/7 dotyczy tej drugiej ?

Opublikowano

1. Jak Ci ciężko to znajdź gildię/pt, ewentualnie uzupełnij eq (znajdź eq na swój poziom)

2. Tak to dotyczy tych drugich- Niebiańskich monet.

Opublikowano

1. No właśnie nie wiem zrobiłem sobie GWF i trochę nim tak pograłem to jest fajny, ale jednak ciężko mi trochę i nie wiem jak będzie dalej

2. Aha, tylko, że tam w tym okienku jest jakiś limit x/7 i jak później chce się modlić to piszę, że nie dostanę za to jakieś monety, ale to chyba chodzi o te drugą monetę ? Bo w tych nagrodach są dwie zakładki jedna ma maks 360, a druga ma maks 7, więc te 7/7 dotyczy tej drugiej ?

jezeli az tak zalezy Ci na tej monecie co jest za te 7/7 to zrob 1 dzien przerwy od modleniato spadnie znowu do 6/7. Cos za cos.
Opublikowano

Za 7 monet najlepiej brać ten kuferek, który kosztuje 7 monet. Ciekawe przedmioty mogą wylecieć.

Opublikowano

Proszę Cię, bolą mnie takie wypowiedzi. Nie pisz, że weźmiesz łotrzyka na koszt GWF`a. W moim osobistym mniemaniu, parę osób z gildii NW MPC potwierdzi Ci, jak hejcę tą klasę. Sądzę, że ją znerfią w najbliższym czasie, ponieważ ciśnie za duży dmg` w porównaniu do innych klas i trzyma trochę na klacie. GWF polecam Ci z paru względów, już nie patrząc na exp do 60, który przebiega sprawnie (wszystkie dungegony robisz sam, bez pomocy jakiejś tanka, czy coś), to później ciśniesz niesamowity dmg z krytyków w krótkim czasie = wielka śmierć.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Hehe :) Teraz tylko przydałby się ładny poradnik dla niego pod pvp ... Przeczytałem ten pod pve, ale to jednak nie pvp, a niestety rest kosztuje ZEN co mnie strasznie irytuje bo pierwszy powinien być darmowy. Ma ktoś jakiś poradnik dla łotrzyka pvp ? I jakie statyski w niego pakować ? Czego najwięcej, czego mniej ?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o poradnik pod GWF to masz jeden mój, po niedzieli powstaną następne. Masz tam typowo pod PvP. Możesz kupić zmiankę za astrale, ale o ile dobrze pamiętam jest to 96k, więc trochę będziesz zbierał. Jeżeli chodzi o tutorial na łotrzyka też znajdziesz na forum.

http://www.mpcforum.pl/topic/989470-tut-gwf-dps-build-pvp/

http://www.mpcforum.pl/topic/990205-tut-dungeon-dps-rouge/

http://www.mpcforum.pl/topic/987335-mega-tut-jak-rozwijac-kazda-klase-postaci/

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Proszę Cię, bolą mnie takie wypowiedzi. Nie pisz, że weźmiesz łotrzyka na koszt GWF`a. W moim osobistym mniemaniu, parę osób z gildii NW MPC potwierdzi Ci, jak hejcę tą klasę. Sądzę, że ją znerfią w najbliższym czasie, ponieważ ciśnie za duży dmg` w porównaniu do innych klas i trzyma trochę na klacie. GWF polecam Ci z paru względów, już nie patrząc na exp do 60, który przebiega sprawnie (wszystkie dungegony robisz sam, bez pomocy jakiejś tanka, czy coś), to później ciśniesz niesamowity dmg z krytyków w krótkim czasie = wielka śmierć.

trzyma na klacie? oj niestety nie. Juz na 42+ moze byc ciezko, 1 grupka moze stworzyc problemy, jak sie jest newbie.

Opublikowano

Aż takie newbie nie jestem bo mam łotrzyka 36 więc trochę o nim już pograłem. GWF podoba mi się jako postać tylko, że nie ma czegoś takiego jak łotrzyk w stylu teleport do gracza za plecy i od razu dmg. Uciekanie GWF też jest trudniejsze bo Shift jednak działa inaczej tam jest turlanie i od razu mnie nie ma, a u GWF tak nie ma. Jednak ogromną zaletą jest to, że ma najlepszy pancerz w grze i spory dps, jednak łotrzyk przebija na dungach, potyczkach jego dps bez problemu ... Ja siedząc na potyczke/dungu, pisząc do tego na GG jestem w stanie bez problemu przegonić GWF w dps ( mając ten sam lvl ) przebijam go zależnie od tego czy to dung czy potyczka dziś przebijałem na potyczce o 70k, a na dungu udało mi się nawet o 200k ... Więc jest dość spora różnica co nie zmienia faktu, że GWF mnie kusi żeby zagrać jednak widząc jak się nim samemu gra i jak to wygląda np na dungu, potyczke czy na dominacji jestem bardziej po stronie łotrzyka

@Nuts

W tym poradniku napisane jest, że jest to build typowo pod pve, i nie nadaje się pod pvp ?

Opublikowano

Sam swoim łotrem przeganiam ludzi o 1kk min na dungach 60+. Szczegolnie GWF, lecz widac po otrzymanych obrazeniach jaka jest tez roznica, prawie o 25% z gwf czy nawet cw xD. Z Buildem typowym do pve :+)

Opublikowano

No na pve łotrzyk jest dobry, na pvp muszę przyznać, że z GWF mam lekki problem z racji jego dobrego pancerza. Do tego nie wiem dokładnie jakie statystyki mam brać pod uwagę i w jakiej kolejności, to znaczy co najważniejsze, a co mniej ważne

Opublikowano

Łotrem też nie jest tak ciężko w ekspie, a teraz trochę z innej beczki pytania.

3. Zauważyłem, że w party jest możliwość rozmowy z graczami, jak to skonfigurować i jak to obsługiwać ?
4. Do czego służy:

* Pieczęć Lwa
* Pieczęć Mantykory

* Pieczęć Pegaza

* Pieczęć Jednorożca

* Pieczęć Smoczyska
5. Czy da się wymienić AD za ZEN ?

6. Jakie itemki wybierać dla łotrzyka ? Czym się najbardziej kierować, a czym mniej ?

Opublikowano

3. Jeżeli jesteś założycielem to klikasz na swój avatar (lewy górny róg) PPM i wybierasz co tam Ci się podoba :)

4. Wymieniasz je na eq na poszczególny lvl na targowisku (są tam 4 ołtarze)

5. Da się.

Opublikowano

3. A jak nie jestem założycielem party to jak mogę wyłączyć tych anglików ? ;>
4. Ok poszukam
5. Jak ? ;>

6. Ok dzięki :)

Opublikowano

5. Nad npctem z wierzchowcami w enklawie stoi npc, u niego wymieniasz ad na zeny bądź odwrotnie.

Opublikowano

Ok, a tych anglików nie będąc liderem mogę odłączyć od czasu czy nie bardzo ?

7. Jakie sa najważniejsze itemy dla łotrzyka ? W sensie moc, kryt itd, tylko w jakiej kolejności co ważne, a co mniej ważne ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...