Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy pójdzie mi na tym BF3 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec pytam ponownie : czy pojdzie mi na tym bf3 w rozdz 1440x900 w jakich ustawieniach ?

Procesor : AMD AM3+ FX 6300 6 X 3,5 Ghz @ TURBO FRE. 6 X 4,1Ghz

Karta graficzna : NVIDYA GEFORCE GTX660 2048MB DDR5

System operacyjny : Win 7

Ilość ram : GEIL / GOODRAM / ELIXIR / CRUCIAL /A-DATA DDR3 1333Mhz 8 Gb

Zasilacz : 600W LC POWER PFC

Prosze o szybka odpowiedz, z gory dzieki !

coollogo_com-12709341.png&_loc=image

Opublikowano

W tym komputerze jest zasilacz złej marki, przez co może pracować niestabilnie, a przecież nie chcemy, aby podczas gry komputer się wyłączał.

Podaj budżet, a złożymy coś, co przewyższa to o 50% w tej samej cenie.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Wow, w pierwszy post pisalem w Czy pojdzie mi bf3 to tam napisali ze jest do dupy i dali 100% lepszy ten, a tu piszecie ze da sie jeszcze lepszy .. ? xD

Chodzi mi o to zeby na moim monitorku 1440x900 chodzil bf3 na ULTRA WYSOKICH ustawieniach, budzet wynosi 2000zl w dol . Nic powyzej .

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=61601&s=63363&s=78214&s=60787&s=70749&s=77930&s=73693&s=56456

Proszę - co prawda karta graficzna jest gorsza, to jednak procesor wydajniejszy, a to on głównie podtrzymuje rozgrywkę BF3 multi. Taka ilość VRAM niczemu nie przeszkodzi, skoro masz zamiar grać w tej rozdzielczości.

Czy pojdzie mi bf3 to tam napisali ze jest do dupy i dali 100% lepszy ten,

Kiedy to było ? Bo ja śledzę ten temat :O

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=61601&s=63363&s=78214&s=60787&s=70749&s=77930&s=73693&s=56456

Proszę - co prawda karta graficzna jest gorsza, to jednak procesor wydajniejszy, a to on głównie podtrzymuje rozgrywkę BF3 multi. Taka ilość VRAM niczemu nie przeszkodzi, skoro masz zamiar grać w tej rozdzielczości.

Kiedy to było ? Bo ja śledzę ten temat :O

Pewnie chodzi mu o jakieś inne forum.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Nie pamietam, ale cos takiego bylo xD co do tego kompa to ... wolalbym miec wiecej ramu, poniewaz nie bd gral tylko w bf3, ale tez w inne gry ;p

w sumie cos mi ten komp nie podchodzi ... :/ tamten "szit" bardziej cos . a moze dalo by sie zlozyc tak do 2000 lepszego ? glownie chodzi mi o high-medium 1440x900 na close quaters ... dalo by rade ? zeby bylo jak najtansze zarazem gtx660 w srodku . wykombinujcie cos chlopaki :D

Opublikowano

Nie pamietam, ale cos takiego bylo xD co do tego kompa to ... wolalbym miec wiecej ramu, poniewaz nie bd gral tylko w bf3, ale tez w inne gry ;p

Ale inne gry niekoniecznie wymagają tyle RAMu. Optymalnie dla gracza to 6GB, ale RAM nie jest aż tak drogi, w przyszłości dokupisz sobie drugą kość, a tak to trzeba by ciąć po procesorze i już masz mnie FPS.

Opublikowano

Schowałemnick optymalną ilością ramu dla gracza jest 4 gb żadna gra więcej nie potrzebuje, karta w zestawie jezusa jest gorsza o 10% a procesor lepszy o 50% ps. w tamtym gotowcu płyta główna ma 2 wejścia na ram i co jeżeli nie mają tam 1x8 ramu tylko 2x4 ? wtedy masz już całkowicie zablokowaną możliwość dodania ramu, a jeśli będziesz chciał zmienić procesor na jakiś i5/i7 to będziesz musiał również wymieniać płyte a u sweet jezusa wyjmiesz starą kartę włożysz nową i już ! bo ten i5 przez najbliższe 6-7 lat będzie dobry w przeciwieństwie do fx który niby ma te 6 rdzeni ale które razem wzięte są na poziomie 2 rdzeniowego i3 TAK te 6 rdzeni fx-a jest takie słabe.

Opublikowano

Schowałemnick optymalną ilością ramu dla gracza jest 4 gb żadna gra więcej nie potrzebuje, karta w zestawie jezusa jest gorsza o 10% a procesor lepszy o 50% ps. w tamtym gotowcu płyta główna ma 2 wejścia na ram i co jeżeli nie mają tam 1x8 ramu tylko 2x4 ? wtedy masz już całkowicie zablokowaną możliwość dodania ramu, a jeśli będziesz chciał zmienić procesor na jakiś i5/i7 to będziesz musiał również wymieniać płyte a u sweet jezusa wyjmiesz starą kartę włożysz nową i już !

Przeczysz sam sobie - najpierw piszesz, że optymalnie dla gracza jest 4, a potem, że MOBO ma 2 banki na RAM i więcej nie włoży (mając 8GB) -__-

Ten gotowiec nie miał dysku z tego co się dowiedziałem ;).

Niemniej do gier ciężko znaleźć coś lepszego. Ewentualnie można dać i3 i mocniejsze GPU, ale wtedy będzie gorzej z BF3, FC3 etc. w miejscach procesorowych.

Opublikowano

up. tak na razie optymalne dla gracza jest 4 gb ale za 5 lat to będzie 8 albo 12 jak będzie szybki postęp a w gotowcu ma zablokowaną możliwość rozbudowy

Opublikowano

up. tak na razie optymalne dla gracza jest 4 gb ale za 5 lat to będzie 8 albo 12 jak będzie szybki postęp a w gotowcu ma zablokowaną możliwość rozbudowy

Nie ma co wróżyć ;). Nie będzie rozbudowywał 8GB RAM, bo to nie ma sensu, a prawdopodobnie NAWET za 5 lat będzie to strata kasy.

Opublikowano

ok rozumiem :D czyli mam zamowic ten z techplanet ? czy zlozycie mi inny ? a ten z techplanet na jakich ust bd dzialac przy 1440x900 na close quaters ?

Opublikowano

Wysokie/Ultra.

Aha, czyli na normalnych mapach, albo tych z inny dodatkow powinno byc ultra ? :D a i czy Game Booster dalby cos przy takim sprzecie ? czy raczej nic nie zmieni ?

Opublikowano

Aha, czyli na normalnych mapach, albo tych z inny dodatkow powinno byc ultra ? :D a i czy Game Booster dalby cos przy takim sprzecie ? czy raczej nic nie zmieni ?

GameBooster nic nie zmienia nawet na słabym sprzęcie - zwykły siht, nic więcej.

Opublikowano

Ona jest 4 zl drozsza :O nie wyplace sie xD ej, bo wzialem odbior u kuriera za pobraniem, a tam na koncu juz gdzie sie dane wpisuje trzeba podac dane sprzedajacego . skad mam to wiedziec ?

Jak sprzedającego... wpisz SWOJE dane.

Opublikowano

Jak sprzedającego... wpisz SWOJE dane.

nie sprzedajacego, pochrzanilem . chodzilo o dane dostawy, ale juz znalazlem wszystko w ,,Kontakt,, . :D jak z tym skladaniem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...