Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do +/- 2000zł

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ohh wyszlo za budzet

http://www.morele.net/inventory/info/kUoM4r/

W zestawie masz potężny zasilacz feela 500w!! 8 rdzeniowy potfur , obiecane 8gb ram, do tego malutka obudowa i brzydkim wyglądzie. ONLY AMD!!! A dodam jeszcze ze grafika przełkknie kazda gre bo ma az 4gb vram!!

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

tylko żeby nie był procek z intela bo z własnych obserwacji nie ma aż tak wielkiej różnicy jak mówią ludzie na tym forum.

Nie ma wielkiej różnicy? A co powiesz o grach siedzących na procesorze, gdzie FX jest na poziomie G2020 za 200zł ^^ Dodatkowo koszt utrzymania i kupna platformy będzie tańszy. i5 3350p będzie chodził na byle jakiej H61/B75 na boxowym chłodzeniu, a do AMD potrzebujesz płyty z dobrą sekcją (350zł), coolera (160zł) i mocniejszego zasilacza(do FX minimum 600W).

Za tą cenę to zostaje celować w i5 3350p (chyba, że w grę wchodzą używki to i5 2400 za około 450zł) + HD7770 lub ewentualnie i3 3220 + HD7790.

BTW. To nie jest ten gościu co chciał dostać nowego kompa i rozwalił stary? ^^ Żałosne.

Opublikowano

Siemka, złóżcie mi jakiegoś kompa, tylko żeby nie był procek z intela bo z własnych obserwacji nie ma aż tak wielkiej różnicy jak mówią ludzie na tym forum.

Chciałbym żeby było też 8GB ramu jeśli się da

Weź sobie daruj obserwacje, bo po pierwsze AMD jest... w tej samej lub wyższej cenie, a po drugie jedyne procesory, które jeszcze ujdą to Phenom II (ze względu na wiek), FX6300 i 8320 i Athlon II 6xx. Całą resztę o kant dupy rozbić.

Na pewno chcesz zestaw oparty na AMD, za który przepłacisz ? Jeśli tak, to dostaniesz dziadka Phenoma (chociaż jeszcze się trzyma ;)) z GTX650Ti BOOST. W tej samej cenie mógłbyś mieć i5 3350P.

@UP Ostatnio coś z prędkością pisania u mnie kiepsko ;f

Ale to dodam tylko, że lepiej wziąć droższego o 50zł GTX 650Ti BOOST - wydajność na poziomie stockowego 7850 za niższą cenę.

// Na jakiekolwiek forum nie pójdziesz napiszą Ci to samo, więc nie musisz już tracić czasu ;>

bo z własnych obserwacji nie ma aż tak wielkiej różnicy jak mówią ludzie na tym forum.

Właśnie od tego są testy. Pokazują słabość CPU w miejscach, w których gra wymaga od nich tego wymaga.

Z własnych obserwacji ? Pewnie porównywałeś Phenoma II do C2Q Q9xxx ^.^

Jak nie rozumiesz, w jaki sposób odczytuje się testy, to pisz PW ;).

Opublikowano

W dzisiejszych czasach amd nie jest opłacalne nawet w budżecie 1200zł.

Chyba, że masz o 100zł więcej na prąd co 2 miesiące niż przy intelu, który w dodatku w procesorze za 200zł ma wydajność amd za 600zl, a nie wymaga super chłodzenia i super płyty głównej.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

W dzisiejszych czasach amd nie jest opłacalne nawet w budżecie 1200zł.

Chyba, że masz o 100zł więcej na prąd co 2 miesiące niż przy intelu, który w dodatku w procesorze za 200zł ma wydajność amd za 600zl, a nie wymaga super chłodzenia i super płyty głównej.

Też przesadzać nie można. Co prawda pojedynczy wątek leży u AMD, jednak czerwoni nadrabiają to ich większą ilością przez co gry takie jak FC3, BF3, CR3, MP3, MW2013 i parę innych tytułów (których coraz więcej) będą chodziły lepiej.

Opublikowano

to dajcie kilka zestawów. Zastanawiam się też nad tym:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73693&s=77392&s=50391&s=72175&s=72556&s=73501&s=63363&s=70416&s=15240

Ten ram to jest 1x 4 GB? Będe mógł dokupić 2 4?

Jeśli możecie dajcie zamiast tego 500 dysk 256 bo tyle mi styknie potem ew wymienie + wywalić nagrywarke

Zamieńcie coś jeśli uważacie tak.

Opublikowano

to dajcie kilka zestawów. Zastanawiam się też nad tym:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73693&s=77392&s=50391&s=72175&s=72556&s=73501&s=63363&s=70416&s=15240

Ten ram to jest 1x 4 GB? Będe mógł dokupić 2 4?

Jeśli możecie dajcie zamiast tego 500 dysk 256 bo tyle mi styknie potem ew wymienie + wywalić nagrywarke

Zamieńcie coś jeśli uważacie tak.

Zdecyduj sie... Chcesz amd czy intel?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Grałem na i7 8x 1,5 GHz w WOT i u kolegi na jakimś amd 6x coś koło 2,7 i miałem więcej fps na amd :/ może karta graf była lepsza na kompie z amd ale za mną to jakoś przemówiło.

Drogi moderatorze zmień nazwę tematu na komputer do +/- 2000zł

Daj z tym intelem taki zestaw jak prosiłem 2x up

Opublikowano

Grałem na i7 8x 1,5 GHz w WOT i u kolegi na jakimś amd 6x coś koło 2,7 i miałem więcej fps na amd :/ może karta graf była lepsza na kompie z amd ale za mną to jakoś przemówiło.

Drogi moderatorze zmień nazwę tematu na komputer do +/- 2000zł

Daj z tym intelem taki zestaw jak prosiłem 2x up

i7 8x1,5ghz - notebookowy procesor, który desktopom nie dorówna NIGDY, a Ty go właśnie do takiego procesora porównujesz.

A ten AMD to zapewne Phenom II x6, nie ? :)

Złe porównanie zrobiłeś.

Opublikowano

Który z tych zestawów jest lepszy do gier? Chyba się na któregoś skuszę :)

Opublikowano

to który z nich bardziej polecacie?

up a czy ta karta bedzie o wiele wydajniejsza biorąc pod uwagę różnice w cenie? i tak mam zamiar co jakiś czas dokupywać a to ramu a to procka zmienić :)

Opublikowano

A czy od zasilacza bood obudowy na pewno nie coś zależy dot płynności gier lub bezpieczeństwa podstespołów cokolwiek?

Opublikowano

A czy od zasilacza bood obudowy na pewno nie coś zależy dot płynności gier lub bezpieczeństwa podstespołów cokolwiek?

Nikt z tego działu nie da Ci niebezpiecznego zasilacza.

Opublikowano

Zasilacz powinien byc markowy i dostarczac moc wystarczajaca (najlepiej min. 20w zapasu) a obudowa musi byc przewiewna. Zazwyczaj obudowy ponizej 120-140zl nie sa przewiewne, ale sa wyjatki za 60-70zl, ktore dorownuja przewiewnoscia obudowom za 160zl...

Zasilacz powinien byc markowy i dostarczac moc wystarczajaca (najlepiej min. 20w zapasu) a obudowa musi byc przewiewna. Zazwyczaj obudowy ponizej 120-140zl nie sa przewiewne, ale sa wyjatki za 60-70zl, ktore dorownuja przewiewnoscia obudowom za 160zl...

Opublikowano

Podaj mi taki wyjątek jak możesz.

Tak, jak na swoją cenę są dobre ;).

Opublikowano

Tak, sa dobre. Ale zasilacz zmienilbym na deusa m1 500w (20-30zl wiecej), a obudowa OK. Chodzi o to z zasilaczem, ze jakbys kiedys podkrecal cos albo robil sli albo cos zmienial to bedziesz mial zapas jeszcze, a tak podczas mocniejszego oc proca i gpu to mogloby byc na styk z watami ....

@edit

@up

Tracer monster? Logic Concept At a001 ? No i Logic Conept A30

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...