Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[szukam] Karta graficzna.

Jaay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio przywróciłem do życia dość stary długo nieużywany komputer.

Posiada on kartę graficzną Nvidia GeForce 7600 gs - do najnowszych ona nie należy..

Szukam karty graficznej za ok 300/500 złotych. ( znajdzie się karta do grania w BF3?)

SPRZĘT:

Procek : AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+ 2.13 Ghz

RAM : 4 GB

Zasilacz: Chieftec gps 500A (max 500 W)

Opublikowano

jak bym miał brać grafe do 500 to jest mój wybór:

http://allegro.pl/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-650-1gb-ddr5-i3421621652.html

eGp2bjkxMTI=_o_pedigree-dentastix-advert

Chyba żartujesz...

GTX650 w cenie niewiele niższej od Radeona 7790 ?

Jak bym polował w serwisie ogłoszeniowym, skoro ma zamiar brać używki. Na pewno znajdzie się jakiś zestaw pentium+ H61 za ~230zł.

Opublikowano

Płyta główna btw to - Gigabyte ga-k8nf9 ultra

Na takim sprzęcie chodziłyby gry typu BF 3 / Metro last light itp?

-----

+ po co zmieniać RAM?

Opublikowano

nie istnieje taka płyta. chodziłyby. pewnie nie masz ramów ddr3.

Poprawiłem * Gigabyte ga-k8nf9 ultra

+ pewnie nie..

dobra, dzięki wielkie za szybką pomoc.

Opublikowano

Dla pewności poradziłem się na innym forum i podobno połączenie Geforce z 2 - rdzeniowym prockiem nie jest najlepsze przy win7.

i podobno do multi w BF3 trzeba lepszego sprzętu.

" w każdym razie jak chcesz pograć w BF3 na multi to trzeba około 1400+ zł, i to nie mówię o najwyższych ustawieniach tylko komfortowo. "

(co do tej wypowiedzi mam neutralne nastawienie gdyż sam nie znam się dobrze na tych sprawach)

Ktoś się jakoś do tego ustosunkuje?

Opublikowano

Dla pewności poradziłem się na innym forum i podobno połączenie Geforce z 2 - rdzeniowym prockiem nie jest najlepsze przy win7.

i podobno do multi w BF3 trzeba lepszego sprzętu.

" w każdym razie jak chcesz pograć w BF3 na multi to trzeba około 1400+ zł, i to nie mówię o najwyższych ustawieniach tylko komfortowo. "

(co do tej wypowiedzi mam neutralne nastawienie gdyż sam nie znam się dobrze na tych sprawach)

Ktoś się jakoś do tego ustosunkuje?

Tak naprawdę komfortowo to potrzebujesz jakieś 2000zł, aby FPS się trzymały, a nie 1400zł. Każdy jednak co innego uważa za komfort. Ja nie mogę sobie pozwolić na procesorze z takiego zestawu za 1400zł na komfortową grę powyżej 32 graczy, a i tak czasami FPS potrafi spaść poniżej 50. To nie jest żadna zasada, bo mi akurat tyle wystarcza, ale są użytkownicy bardziej wymagający ;).

Co do 2 rdzeni - na starszych kartach rzadko kiedy instaluje się najnowsze sterowniki, a im były później wydane tym większym narzut był na procesor. A samo "ograniczanie" występowało wyłącznie na Fermi (nie dotyczy Windows'a XP, ale kto teraz na tym siedzi).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...