Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuję pomocy !

najasek1997pol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy forumowicze !

Otóż chciałbym zwrócić się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu dotyczącego mojego komputera.

Sytuacja zaczęła się około 3-4 miesiące temu. Dość często grałem sobie w garrys moda oraz w league of legends. Zazwyczaj ( w przypadku lola ) ładowanie wyglądało w ten sposób : 0% - maksymalnie minutę później - 100 % ( a w ty czasie większość osób miało około 60 % - 80 % ) . Otóż teraz wygląda to tak : ja mam 60 % a wszyscy 100 %

W Garrys Modzie wygląda to inaczej. Gram sobie normalnie przez jakiś czas na około 80 FPS a gdy dochodzi do tego incydentu mam ledwo 15 FPS. Zmiana trwa około 0,15 sekundy.

Następnego dnia włączyłem sobie Game Boostera w którym pokazane były temperatury poszczególnych podzespołów. Przy normalnej wydajności komputera wyglądało to jakoś tak :

GPU : 42 C | Harddisc : 39 C | CPU : 44 C

A po tzw. "zmuleniu" tak :

GPU : 47 C | Harddisc : 40 C | CPU : 255 C

* Zaznaczam, że ta temperatura była stała i nie ulegała zmianie.

Dodam też, że sprzęt często czyszcze ( CCleaner, Defragmentacja dysków oraz Skanowanie antywirusowe ) co TYDZIEŃ, a czyszczenie komputera manualne co dwa tygodnie.

Oto specyfikacja mojego sprzętu :

CPU : AMD FX-4100 Quad-Core Processor

GPU : NVIDIA GeForce GTS450

Płyta główna: MSI 760GM-P23 (FX)

RAM : 12 Gb

Zasilacz : Banditpower ATX - 450 W

Myślę, że to narazie wszystko a jeżeli będzie coś potrzebne to dodam :)

Liczę na pomoc i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...