Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sk:Code] FantasyWorld - silnik gry MMORPG 2D [prezentacja]

Skr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Vaiktar

Polecam naukę czytania. "napisał `powstał na bazie starego, dość zbugowanego projektu opensourc`.

@topic

Zbugowane? To jest Eclipse Origin, ale zmieniłeś dość dużo i za to liczy się plus ;)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Jest jakiś download?

Nie ma. To jest tylko prezentacja projektu. Może kiedyś będzie ogólnodostępny, w każdym bądź razie zapraszam do kontaktu na PW o silnik. Ten temat służy do zadawania pytań, przedstawiania sugestii etc.

apple.png

Opublikowano

Będziesz go nadal rozwijał?Masz zamiar wydać na nim jakąś grę?Ewentualnie testy ogólnodostępne?

Gra raczej nie, demo-serwer i system licencji pewnie powstanie. Aktualizacje pewnie będą :)

apple.png

Opublikowano

czy tym silnikiem nie był przypadkiem GORE?

Raczej nie. GORE jest pisane w czym innym.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Nie ten silnik to eclipse origins 2.0.

Co do tego projektu, to chyba zbyt dużo nie pozmieniałeś, jedyne co widzę to troszkę spolszczony ten silnik i minimalnie zmodyfikowane GUI.

Z tego co pamiętam to ten silnik jest w VB i napisany na starym DX, więc radziłbym SERWER przepisać na c++ (client może zostać w VB) i oczywiście przepisać na DX 9 a najlepiej 10 :)

Życzę powodzenia w dalszym rozwoju projektu :D

Kiedyś pod nickiem Akiro. Konto zbanowane :/

Opublikowano

Nie ten silnik to eclipse origins 2.0.

Co do tego projektu, to chyba zbyt dużo nie pozmieniałeś, jedyne co widzę to troszkę spolszczony ten silnik i minimalnie zmodyfikowane GUI.

Z tego co pamiętam to ten silnik jest w VB i napisany na starym DX, więc radziłbym SERWER przepisać na c++ (client może zostać w VB) i oczywiście przepisać na DX 9 a najlepiej 10 :)

Życzę powodzenia w dalszym rozwoju projektu :D

Fajnie że oceniasz zmiany po "okładce" (czyli screen'ach z standartowym GUI) :)

apple.png

Opublikowano

Nie widze zmian oprocz dodania loga do silnika gry, i spolszczenia paru wpisow.

Ten silnik dziala na starej wersji, jedt nie lekko, a bardzo zbugowany, jak juz chcesz cos edytowac to polecam najnowsza wersje.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

22. Zakaz pisania tematów o celach rekrutacyjnych do waszych projektów. W tym dziale tylko i wyłącznie przedstawiamy gotowe projekty. Kara: "Iksowanie" tematu, kosz + 5%.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...