Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miasto vs Wieś

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

MIESZKAM NA WSI W MOIM NOWOBOGACKIM DOMU

Dlaczego Jan Paweł II nie jeździ na rowerze?

Bo nie żyje x_D

Arcymistrz
Opublikowano

Wieś i miasto mają swoje plusy i minusy jak każde.

Mieszkańcy w/w mogą się kłócić i wymieniać cały czas +/-, ale głupie jest wypowiadanie się ludzi, którzy byli na jednej wiosce w swoim życiu przez max 2 tygodnie i wypowiadają się, że na wsi śmierdzi.

Ja mieszkam na wsi, mam na jej temat minusy i plusy, tak samo mieszkałem w mieście i mam wyrobione zdanie, bo okres zamieszkania obu tych terytoriów to po ok. 7 lat miasto i 8lat wieś.

Obecnie wieś.

Admin Cienia
Opublikowano

Gdzie mieszkacie lub gdzie chcieli byście mieszkać ?

Ja mieszkam w największej wsi w Polsce , i nie wyobrażam sobie życia w bloku w 4 ścianach ...

Gdy bym miszkał w mieście brakowało by mi także tych widoków , odgłosów ursusów jeżdżących po wsi itd ... :D

Wieś odpada, bloki odpada.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Zależy też od miejsca. Ja mieszkam w centrum wsi, obok skrzyżowania i jest całkiem przyjemnie, aczkolwiek niezbyt cicho. Sklep mam naprzeciwko, drugi 100m dalej, więc żyje się miło ;D

Game Over

Opublikowano

Mieszkałem 15 lat na wsi, aktualnie mieszkam w 200 tys mieście(Bielsko-Biała).

Dużo lepiej mieszkało mi się na wsi, cisza, spokoj. A nie teraz w mieście o 3 w nocy idą jakieś typki i sobie śpiewają na całe osiedle. ;_;

Na wsi nie jest wcale lepiej.Całą noc psy potrafią szczekać,w dodatku ja mieszkam 15km od jednostki wojskowej,w której jest jedno z największych lotnisk wojskowych w Polsce więc praktycznie co noc latają jakieś helikoptery i samoloty wojskowe..W nocy latają częściej niż w dzień,w dodatku helikoptery czasami latają 60m nad ziemią,czasami sobie na łączce wylądują więc jest całkiem głośno :D

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Mieszkałem na wsi i w mieście, i zdecydowanie mi się podoba w mieście ponieważ nie ma problemów z internetem :D dojazdem do sklepów, klubów, kin itp.

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Ja mieszkam na wiosce liczącej około tysiąca mieszkańców,ogólnie to chciałbym przenieść się do miasta ze względu na łatwiejszy dojazd do wielu róznych miejsc.Druga sprawa to brak zajęć,w miastach są orliki,galerie,siłownie,kluby itp a na wsi w moim przypadku nie mam praktycznie co do roboty bo mieszkam w bloku.

Opublikowano

Mieszkam całe życie w dużym mieście i mam w sumie dylemat. Ten pośpiech, gonitwa, która jest na każdym kroku w dużych miastach jest naprawdę nie do zniesienia, przez co chętnie przeniósł bym się do małego miasta (nie koniecznie na wieś). Jednak równocześnie, jestem wręcz zakochany w swoim mieście, taki lokalny patriotyzm i mimo wszystko, chyba nie dałbym rady zamienić Gdyni na inne miejsce.

Gdzie indziej przejebane nie? :D<3

Opublikowano

Mieszkam na co dzień na obrzeżach Krakowa, gdzie jest spokój i mogę robić, co tylko mi się podoba.

Przeprowadziłem się do brata do końca wakacji, do centrum krakowa (mam bliżej do pracy) i za cholerę nie mogę się przyzwyczaić.

Ciągły hałas samochodów, muszę zakładać stopery albo posłuchać muzyki, bo za chuja nie da się zasnąć.

Jedyny plus to taki, że koło bloku mam mnóstwo sklepów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...