Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Zmiana systemu obliczania rangi

przemekx686

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I have read through your feedback and I agree that something must be done about Rank. I know that Rank is a controversial topic for many, since many of you have worked very hard to achieve your rank. But some didn’t work quite so hard.

Streuner and Lordakia will no longer give any rank points. This change is retroactive, which means that you won’t get any rank from all those Streuner and Lordakia you may have killed. This will have the biggest effect on botters, since X-2 was their favored map.
I know that this doesn’t completely fix the rank, since many botters didn’t only bot in X-2 maps, but this is currently the best we can do. Also because of the distrubition of EP and Honor when in a group, we cannot also remove the EP and Honor points gained from Streuner and Lordakia kills. I wish we could, but this is too complex.
To chyba znaczy że ze starunerów i lordakii nie będzie już pkt rangi
Opublikowano

W sumie z jednej strony to dobrze, bo rangi polecą, a z drugiej strony zjedzie mi z samych lordakii 470tyś pkt :D
No czyli BP się wziął za DO na chwile.

7yo9.png

Opublikowano

mi ukradną 400 tys rangi :D

Już jest po polsku:

Zapoznałem się z Waszymi opiniami i zgadzam się, że należy coś zrobić z systemem rankingowym. Wiem, że jest to temat kontrowersyjny, ponieważ wielu z Was mocno się napracowało, by osiągnąć obecny poziom w rankingu. Niestety nie wszyscy.

Statki Streuner i Lordakia nie dostarczają już żadnych punktów do rankingu. Zmiana obowiązuje z mocą wsteczną, co oznacza, że nie otrzymacie żadnych punktów za wszystkie zniszczone wcześniej Streunery i Lordakie. Wprowadzona zmiana najbardziej uderzy w użytkowników botów, ponieważ ich ulubionymi mapami były mapy X-2.

Zdaję sobie sprawę, że to nie rozwiązuje w pełni kwestii rankingów, ponieważ użytkownicy botów nie działali wyłącznie na mapach X-2, ale aktualnie jest to najlepsze rozwiązanie, jakie udało się nam znaleźć. Po części wpływa na to sposób rozdzielania punktów doświadczenia i poważania w systemach grupowych. Nie możemy również usunąć punktów doświadczenia i poważania uzyskanych za zniszczenie statków Streuner i Lordakia. Chcielibyśmy to zrobić, ale jest to zbyt skomplikowane.

Czekamy na Wasze opinie.

Opublikowano

Cóż, za późno wzieli się za czyszczenie gry, ale fakt to chyba najlepsza opcja co teraz chcą zrobić.

Opublikowano

oni są poje*ani.... to jest nie fer wobec innych graczy -_-

Taa... Bardzo nie "fer". Bocisz i jeszcze Ci źle? Wypierd*alaj za przeproszeniem.

Opublikowano

no ktoś się bierze za te gre byle tak dalej a bede miał całe pl1 dla siebie :) pomysle co jeszcze bp może zrobić z botami i może im wysle :D

0572.jpg

Opublikowano

ale jak bd juz boty to przelecą na 2gą gale i Ci co nie boca bd mieli duuużo mniej pd na godzine niz np. teraz, bo to bd taka walka o kilka pd jak o straunera na x-2

Opublikowano

Taa... Bardzo nie "fer". Bocisz i jeszcze Ci źle? Wypierd*alaj za przeproszeniem.

nie bociłem -_- poprostu expiłem cały czas na tych co oni podali i wiesz ja to stracę mimo że zbytnio nie używałem bota... wiesz nie wypowiadaj się jeśli nie wiesz...

Opublikowano

I komu robią tak naprawdę szkodę albo kto na tym zyska ? Pewnie że cienki bot latał na x-2 ale jak się dorobił to latał i bił wszystko :) a przepraszam klanowcy nie mieli wyjścia by zbyt często nie padać. Reszta bociła na x-3,x 4, potem zmiana na x-8, x-7,x-6 i dla odmiany x-5, a gdy dobrze działał BPDO leciało się na cubiki. Przypominam że głównie bociło się na alienkach bo przestało być opłacalne zbieranie boxów a że przy okazji ranga szybowała... o.O Czyli najlepiej wyszli Ci co w dzień bocili a w nocy bili hurtem statki :D

Opublikowano

Takim czymś tylko rujnują Darkorbit... jak na razie z moich informacji Kbot nie działa, za jakiś czas coś wykonbinują. Nic nie poradzą na boty. Według mnie, jeżeli odliczą Saimony i Mordony to grubo przesadzą. Żałosne...

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

nie bociłem -_- poprostu expiłem cały czas na tych co oni podali i wiesz ja to stracę mimo że zbytnio nie używałem bota... wiesz nie wypowiadaj się jeśli nie wiesz...

Hhhahahaha Na prawdę ???? W kto to uwierzy ja "nie bociłem poprostu expiłem cały czas na tych co nie podali" jak to przeczytałem to mało co z krzesła nie spadłem są dwie opcje albo masz 2 lvl i tam expisz albo grasz na bocie , bo nikomu nie chcę się expić na stunerch i lordakiach jak można wlecieć na mapy x-3 i x-4 a można od 2-3 lvl jakoś tak.

Więc po co takie bajki opowiadasz.

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...