Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy pisanie poradników do cheatów jest legalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Czy pisanie poradników do cheatowania gry online multiplayer jest dozwolone? Chodzi tu o pokazywanie jak np. strzelać przez ściany, teleportować się itp., przez używanie programów do podmiany kodów w pamięci cache na komputerze: Cheat Engine & WPE Pro.

Za używanie cheatów jest ban a za publikowanie? ;)

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tak jak znajdo cie z gibonem to pójdziesz do kicia...

chyba wiadomo że za publikowanie nie ma, nie? chyba że się znajdzie idiota który na forum ma ten sam nick co w grze.

JAK TO USUNONDZ

oz63qx.jpg

Opublikowano

tak jak znajdo cie z gibonem to pójdziesz do kicia...

chyba wiadomo że za publikowanie nie ma, nie? chyba że się znajdzie idiota który na forum ma ten sam nick co w grze.

Ciekawe, bo autor pewnej gry online, wysłał mi wiadomość, że moje poradniki naruszają "logikę gry" co jest niezgodne z prawem etc. Także, skąd ta pewność?

Opublikowano

Jak będziesz pisał te poradniki dyskretnie czyli na innym nicku niż w grze to z pewnością nic ci nie grozi xD

Opublikowano

Nie może Ci nic grozić. Przecież nikt Ci nie udowodni, że ich używasz. A przed każdymi o tworzeniu czeatów filmami na youtube jest notka, że tylko pokazujesz sposób itp.

43754361846876289522.png

Opublikowano

"A przed każdymi o tworzeniu czeatów filmami na youtube jest notka, że tylko pokazujesz sposób itp."

I myslisz ze to działa ? Żyj w baśni.

Opublikowano

Nie może Ci nic grozić. Przecież nikt Ci nie udowodni, że ich używasz. A przed każdymi o tworzeniu czeatów filmami na youtube jest notka, że tylko pokazujesz sposób itp.

Jak byś pokazał dal tę notkę pod filmikiem, który by pokazywał jak się włamać do jakiejś instytucji państwowej, to zrobili by Ci coś?

Odpowiedź: tak, bo złamałeś ich "zabezpieczenia"(które "są" też w grze).

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Skoro pokazuje to w jakimś sensie używam - nieważne

Jak byś pokazał dal tę notkę pod filmikiem, który by pokazywał jak się
włamać do jakiejś instytucji państwowej, to zrobili by Ci coś?

Odpowiedź: tak, bo złamałeś ich "zabezpieczenia"(które "są" też w grze).

Widzę, że się rozmarzyłeś. Tu nikt nie łamie zabezpieczeń a pokazuje co się dzieje po ingerencji w klienta gry - czyli pliki które zostawia gra w pamięci cache.

Wie ktoś, czy każdy będzie się tylko domyślał i upewniał nabijając sobie posty?

Opublikowano

Skoro pokazuje to w jakimś sensie używam - nieważne

Widzę, że się rozmarzyłeś. Tu nikt nie łamie zabezpieczeń a pokazuje co się dzieje po ingerencji w klienta gry - czyli pliki które zostawia gra w pamięci cache.

Wie ktoś, czy każdy będzie się tylko domyślał i upewniał nabijając sobie posty?

Serio? Np w CoD'ach żeby zrobić visible check'a na 360" trzeba NOP'nąć jednego if'a, czyli to już jest zabzpieczenie, które trzeba złamać żeby zrobić jakiegoś normalnego aimbota. Już nie wspomnę o blokowaniu PBSS.

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Publikujesz tylko w formie "zwrócenia uwagi" błąd gry. Z tego co zresztą opisujesz to ten cheat nie narusza prawa, gdyż zmienia pliki (cache) na komputerze usera, co nie narusza zabezpieczeń serwera, lecz jest głupotą programisty/ów, a zarazem jedynie błędem gry.

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Publikujesz tylko w formie "zwrócenia uwagi" błąd gry. Z tego co zresztą opisujesz to ten cheat nie narusza prawa, gdyż zmienia pliki (cache) na komputerze usera, co nie narusza zabezpieczeń serwera, lecz jest głupotą programisty/ów, a zarazem jedynie błędem gry.

Przecież ten form będzie miał funkcje, które będą ingerować w pamięć gry. sorki nie zrozumiałem zdania

Nawet gdyby w grze było wykrywalne wizualna zmiana golda w grze to i tak byłaby to ingerencja w pamięć gry, za to jest perm ban, tyle na ten temat.

Za to zawsze będzie ban, nie ma że boli.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Dobra to inaczej, jak będą chcieli to Ci coś zrobią, jak nie to Cię zostawią w spokoju. To są wielkie firmy(większość) których stać na takich prawników, że Ci wszystko wytkną.

@edit

W licencji/regulaminie jest na 100% napisane że ingerencja w pamięc gry jest niedozwolna.

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Serio? Np w CoD'ach żeby zrobić visible check'a na 360" trzeba NOP'nąć

jednego if'a, czyli to już jest zabzpieczenie, które trzeba złamać żeby

zrobić jakiegoś normalnego aimbota. Już nie wspomnę o blokowaniu PBSS.

To z pewnością nie ma nic do rzeczy, chyba, że wszystko zrobisz cheat enginem tj. zmieniając hexy w pamięci cache komputera

Dobra to inaczej, jak będą chcieli to Ci coś zrobią, jak nie to Cię zostawią w spokoju. To są wielkie firmy(większość) których stać na takich prawników, że Ci wszystko wytkną.

@edit

W licencji/regulaminie jest na 100% napisane że ingerencja w pamięc gry jest niedozwolna.

Chodzi o to, żeby nie mieli powodu "coś mi zrobić"

W regulaminie jest wiele warunków których naruszenie jest karane banem. Ten również.

Dodam, że dzięki kodom które udostępniam, gracze walą przez ściany. Admini znają mnie (jestem im znany m.in. z loginu) i moją stonę i zaraz gdy umieszczę nowy kod, wgrywają poprawkę i kod który udostępniam - przestaje działać. To taka zabawa w kotka i myszkę jakby oni nie potrafili porządnie naprawić tego buga.

Dalej czekam na jakieś sugestie z Waszej strony. ;)

Opublikowano

No to po co pytasz, baw się tak dalej, po prostu przekonasz się później jakie środki zastosują gdy stracą nerwy.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

To z pewnością nie ma nic do rzeczy, chyba, że wszystko zrobisz cheat enginem tj. zmieniając hexy w pamięci cache komputera

Chodzi o to, żeby nie mieli powodu "coś mi zrobić"

W regulaminie jest wiele warunków których naruszenie jest karane banem. Ten również.

Dodam, że dzięki kodom które udostępniam, gracze walą przez ściany. Admini znają mnie (jestem im znany m.in. z loginu) i moją stonę i zaraz gdy umieszczę nowy kod, wgrywają poprawkę i kod który udostępniam - przestaje działać. To taka zabawa w kotka i myszkę jakby oni nie potrafili porządnie naprawić tego buga.

Dalej czekam na jakieś sugestie z Waszej strony. ;)

Taaaaa, umieszczasz, chyba na mpgh, tam wszystko po kilku godzinach detected/patched.

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Piszesz na końcu poradnika, iż napisałeś go jedynie w celach edukacyjnych i nie bierzesz odpowiedzialności za niezgodne z prawem wykorzystywanie luk w grze. Piszesz coś takiego i tyle. Tak samo jak napiszesz cheata i chcesz go opublikować piszesz to samo, że jedynie w celach edukacyjnych bla bla bla...

I nikt Tobie nic niemoże zrobić. Za korzystanie z cheata możesz dostać jedynie bana.

PS. Gdyby za takie karali to miałbym już dożywocie i kilka mld do oddania ;D

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Przecież ten form będzie miał funkcje, które będą ingerować w pamięć gry. sorki nie zrozumiałem zdania

Nawet gdyby w grze było wykrywalne wizualna zmiana golda w grze to i tak byłaby to ingerencja w pamięć gry, za to jest perm ban, tyle na ten temat.

Za to zawsze będzie ban, nie ma że boli.

Ale autorowi nie chodzi o odpowiedzialność w grze, tylko odpowiedzialność karną.

Opublikowano

Piszesz na końcu poradnika, iż napisałeś go jedynie w celach edukacyjnych i nie bierzesz odpowiedzialności za niezgodne z prawem wykorzystywanie luk w grze. Piszesz coś takiego i tyle. Tak samo jak napiszesz cheata i chcesz go opublikować piszesz to samo, że jedynie w celach edukacyjnych bla bla bla...

I nikt Tobie nic niemoże zrobić. Za korzystanie z cheata możesz dostać jedynie bana.

PS. Gdyby za takie karali to miałbym już dożywocie i kilka mld do oddania ;D

Dobra zrób poradnik jak się włamać do jakiejś firmy(najlepiej instytucji państowej) i napisz, że tylko w celach edukacyjnych, zobaczymy ile lat dostaniesz :)

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Dobra zrób poradnik jak się włamać do jakiejś firmy(najlepiej instytucji państowej) i napisz, że tylko w celach edukacyjnych, zobaczymy ile lat dostaniesz :)

Mógłbyś przeczytać budowę "cheata" jaki zrobił gracz ? Ten cheat to tylko modyfikacja pamięci cache na własnym komputerze! Bez obchodzenia zabezpieczeń serwera, czyli bez włamania. Za takie wykroczenie można dostać co najwyżej bana w grze.

Opublikowano

Mógłbyś przeczytać budowę "cheata" jaki zrobił gracz ? Ten cheat to tylko modyfikacja pamięci cache na własnym komputerze! Bez obchodzenia zabezpieczeń serwera, czyli bez włamania. Za takie wykroczenie można dostać co najwyżej bana w grze.

Pisanie hacków, a raczej RE można podciągnąc pod kradzież własności intelektualnej.

@edit Zobacz na GeoHota, Sony wypowiedizało mu "wojne" tylko dla tego, że złamał SWOJE(o to Ci raczej chodzi) PS3.

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Co ma hack do kradzieży intelektualnej? No chyba, że to kradziony/skopiowany hack

Nie dziwie się Sony, GeoHost złamał warunki licencyjne, które zaakceptował przy zakupię. Jak mniemam w regulaminie owej gry napisane jest coś a la "Używanie cheatów/botów grozi banem permanentnym". Zresztą co tu porównywać, jakąś gierkę do giganta Sony ;)

Opublikowano

Co ma hack do kradzieży intelektualnej? No chyba, że to kradziony/skopiowany hack

Pisałes hacka? Jeśli tak to wiesz że dla wygody buduje sie klasy/struktury, a żeby działały to musza mieć takie same offsety, a teraz są takie czasy że... lepiej nie pisać.

PS. Gz 666 postow.

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Dobra panowie... Czy stwierdzenie "zmiana logiki gry" poprzez cheaty (wiadomo) może być wykroczeniem? Bo według mnie to to samo co używanie jakiegokolwiek cheatu.

Pytam, bo autor tej gry postawił mi właśnie taki zarzut.

:huh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...