Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rankedy - Zmora każdego ''prosa''

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

dzięki :)

24790528697226300755.png

Opublikowano

Fajne, wykorzystam. Zachęciłeś mnie do zakupu tryndamera, może wkońcu ogarnę jakąś postać tak, że będę mógł wyjść z tego jeb*nego brązu -.- Co do junglerów się nie zgadzam, Udyr co prawda jest dobry, ale ganki słabe wg mnie. Lepiej kupić hecarima, na którego właśnie zbieram zaraz po tryndamerze ;D

Udyr ma słabe ganki.... ódyr ma suabe ganki.... WTF

Dość się naczytałem jak na dzisiaj

Poradnik dobry, dobrze opisany. Większość się zgadza, dlatego dam like.

Pick order istnieje na platynie + ponieważ niżej jeżeli coś pickniesz, to wszyscy się zrejdżują i motywacja spadnie do zera.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

czy mi sie wydaje czy nie skladasz wcale mresa na udyra i dajesz jeden build bez sytuacyjnych itemow?

poradnik do kosza, wcale nie przydatny.

@edit

moze cos zle przeczytalem bo kolory takie, ze wszystko mi sie zamazuje przed oczami.

Opublikowano

Moge się tylko przyczepić o jedno, mianowicie o Pick Order.

Pick Order NIE OBOWIĄZUJE, powtarzam NIE OBOWIĄZUJE w Bronze, Silver i Gold 5-3. Ludzie mają i tak wy*ebane na to i biorą to co napiszą. ;)

Reszta okey. ;)

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Bardzo fajny temat, przyda się, gdyż jestem blisko 30 lvl'a.

Dowiedziałem się tu bardzo ważnej rzeczy, Hecarim jest banowany na rankedach... Ahh, a chciałem go kupić.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Bardzo fajny temat, przyda się, gdyż jestem blisko 30 lvl'a.

Dowiedziałem się tu bardzo ważnej rzeczy, Hecarim jest banowany na rankedach... Ahh, a chciałem go kupić.

w silver/bronze nie jest banowany jak nie napiszesz. idioci ludzie banują: amumu, shen, kassadin, malphite, blitz, fizz - jak nie jest zbanowany jeden z nich to leci flame na banującego, więc możesz spokojnie kupić. dobry hecarim jest do carrowania w jungli.

Opublikowano

Do vayne zamiast BT lepiej zbudować Last Whispera dużo lepiej się sprawdza +40 armor pen. piechotą nie chodzi.

Runy pod ADC polecam : Marks:9x AD Seal:9x Armor Glyph:9x MR Quint:2x Lifesteal+1x AD (Ustawienie run uniwersalne pod każdego carry dlatego że daje nam sustain.Build brany od koreańskich topowych ADC)

U3lyaXVzeiBvZiBNYWdpY19fX2V1bmVfX18zNTZfX19OVUxMX19fN19fXzk3X19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzEwX19fNV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

"Witajcie.

Top:

a) Tryndamere.

Moje itemy zwykle wyglądają tak : Berserker's Greaves - Statikk Shiv - Ravenous Hydra - Bloodthrister - Phantom Dancer - Infinity Edge."

Lipny troche build na trynde, a gdzie jakas penetracja ? ... bedziesz w adc bil po 400 z krytow, a w takiego garena, malpha, czy inne scierwa co sie buduja pod tanka po 100.... ja nie kupuje as na trynde, chyba ze w pozniejszej fazie gry... zaczynam, rekawiczka na kryta (z run 20%kryta) razem 28, pozniej kupuje buty i avarice blade... jak juz sie troche feedne, to wtedy kupuje albo, brutalizera albo skladam calego Youmuu Ghostblade... teraz mam 2 itemy... berki i youmuu... 3 item w jaki ide to jest, albo BT albo IE, jako 4 kupuje black cleaver 5 phantom, 6 albo hydra, albo jak dostaje focus na morde to GA... z tym itemami w takich tankow bije po 700-800 z kryta

Spelle to: ghost + ignite, ghost + exhaust, ghost + cleanse... nie potrzebuje flasha na trynde, gdyz mam ucieczke z kołowrotka

ps. co do banow, to dodalbym jeszcze ewelinke... pojebany pick, na jungle.... wbijasz na bota na niewidce od strony waszej linii i czekasz tylko az sie zaczna bic... nastepnie combo, R (jak trafi w 2 osoby to masz duza ochronke + slowa) i pozniej pokolei E (jak dostajesz slowa, naciskasz W i wszystkie slowy ci ssaja), i pałkujesz w czasie gonienia adc z Q... na ewelinke do jungli zawsze biore smite i ignite... nie rozumiem ludzi ktorzy biora flasha, skoro ta postac moze ladnie uciekac na W..... takze ewelinka moze zdjac na combo adc spokojnie. Jak dla mnie ewelinka swietnie sie sprawdza i pod AD i pod AP

http://i.imgur.com/rNcKrba.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

taaaa trynda po 2 statoka o tem tekst "zmora prosow " . Chlopie gdyby nie rankedy to ja nie mial bym co robic i pewnie wielu innych takżę , rankedy to przyjemność bo grasz z ludzi swojego pokroju a nie z nobami na normlach ....

Opublikowano

A teraz każ to przeczytać wszystkim n00bkom którzy w złocie (!) pierdolą że pick order = call order i 1st pick mida/adc biorą... a potem płaczą że przegrana bo ich skontrowali...

Świetny tutek swoją drogą.

kontry nie mają nic do rzeczy, jak nie umiesz grać to przegrasz nawet kiedy weźmiesz kontre, jak umiesz grać to wygrasz będac skontrowanym. tyle w temacie.

Opublikowano

Ten poradnik to jest jakaś parodia, weź to lepiej usuń bo potem tacy ludzie przy 20 champach idą na rankedy twoim tryndą a za 15 gier jest płacz " bronze V i noob teamy "

Opublikowano

Tryndamier jest wg mnie trudnym pickiem. Niby mozna wygrac nim solo gre ale trzeba umiec. Jesli trafimy na ogarnietych przeciwnikow to nawet nie dojdziemy do nich zeby zadac jakies obrazenia lepszy jax ;)

Poradnik spoko

Do banow polecam dopisac kyla. Jego ult op. A jak kyle jest wyfeedowana to nie do ubicia.

A co do banow silver/bronz to kazdy banuje amumu a tak na prawde to ch... postac. W silverze odrazu robi sie invade na blue i amumu jest g*wnem cale gre bedzie odstawal od reszty.

u1lc.png
Opublikowano

Tryndamier jest wg mnie trudnym pickiem. Niby mozna wygrac nim solo gre ale trzeba umiec. Jesli trafimy na ogarnietych przeciwnikow to nawet nie dojdziemy do nich zeby zadac jakies obrazenia lepszy jax ;)

Poradnik spoko

Do banow polecam dopisac kyla. Jego ult op. A jak kyle jest wyfeedowana to nie do ubicia.

A co do banow silver/bronz to kazdy banuje amumu a tak na prawde to ch... postac. W silverze odrazu robi sie invade na blue i amumu jest g*wnem cale gre bedzie odstawal od reszty.

Tylko, że nieudany invade i już chuj. Amumu nie jest złą postacią, prawda jest taka, że jak nią ktoś potrafi grać to enemy nie ma szans na wygraną.

Opublikowano

Nie zgodze się że fizz jest op.. Co prawda jest counterpickiem na połowe championów tak jak yorick czy renekton ale... taki ryze 0-2-2 potrafii zburstowac go ot tak...
Na fizie najczęściej nowi gracze robią błąd polegający na tym że nie budują lichbane i rylai -> jedno pomaga 2-giemu ;)

Opublikowano

@up prawda, fizza trzeba opanować.

Jest on moim mainem więc żadne ryżardy mi nie straszne ;x ( no chyba, że 8/0+ gdy ja mam około 2/0 no to już ciężej jest.)

@all wyżej

DZIĘKUJĘ ZA POZYTYWNE KOMENTARZE JAK I ZA KRYTYKĘ

@Skyater i takie tam.

Skoro ci coś nie pasuje napisz lepszy.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Do jungli amumu i j4 dużo lepiej się sprawdzą niż udyr, bo łatwiejsze ganki wchodzą i jest więcej cc.

Na midzie soloq by grać tfem trzeba go na prawdę bardzo dobrze ogarniać, poza tym to champ bardziej na teamówki. Lepiej wziąć annie/lissandre z mocnymi cc, a zarazem i burstem.

Do adc dodaj caitlyn która ma bardzo prostą farmę, duży dmg i mocną pasywkę.

Do poradniczka mógłbyś ludziom pokazać podstawowe runy na typowego supporta/adc i apc, oraz objaśnić też działanie roamu, który jest dużo ważniejszy od farmy na niższych dywzjach.

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...