Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Początek - co i jak?

xermo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, wiem, że pewnie jest już dużo takich tematów lecz jednak założyłem własny więc nie piszcie mi, że taki temat już jest. A więc jestem nowym graczem Last Chaosu i nie ogarniam zbyt dużo. Chciał bym żebyście mi napisali jaką klasą sie fajnie gra, co i jak robic bo słyszałem o jakis pkt czy coś i nie wiem wgl co to jest. Chodzi mi o to żebyście opisali troszkę gre i udzielili kilka rad dla nowego gracza z góry dziękuje i pozdrawiam :) 3 majcie się :))

Opublikowano

Dobrymi klasami dla początkującego jest szelma (zamachowiec) oraz rycerz (palladyn). Profesję wybierasz dopiero po 31 lvl'u, więc do tego czasu Ci jeszcze wytłumaczymy. Zapewne słyszałeś o PU. Są to tzw. punkty umiejętności, które potrzebujesz, aby wykupić skille. Zbierasz je bijąc mobki i oddając questy. Aby nazbierać ich więcej, a nie polecieć za szybko z lvl'em możesz dojść do gildii, która ma 6 lvl + i poprosić o blokadę expa (obecnie jest maksymalnie 50%, kiedyś było 100%). Dzięki tejże blokadzie będziesz dostawał połowę expa mniej za potworki, ale za to wpadnie Ci na pewno 2x tyle PU ile byś wbił bez bloka.

Nie wiem, co mogłabym Ci opisać. Może sprecyzuj dokładniej pytania, bo gdyby pisać wszystko, wszystko to byłby wywód na kilkanaście stron.

A i polecam zapoznać się ze stroną WP:

polski-lastchaos.wetpaint.com

Znajdziesz tam przeróżne wskazówki, które na pewno pomogą Ci w rozpoczęciu gry. A o wszystko inne pytaj nas. ;)

Opublikowano

Ja bym dodał że najlepiej przed osiągnięciem 20 lvl'a znaleźć mistrza . Robisz to poprzez klikniecie na ikonke "LvL Suppert" ( czy coś w tym rodzaju) , aktualizujesz tam listę i wybierasz osobę z niej na mistrza . Dzięki temu co 10 lvl'i będziesz otrzymywał buff dający więcej expa i pu oraz na 20 lvl\u broń +15 , na 50 broń +10 i set +10 , na 50 lvl'u kończy się twoja nauka . :)

Opublikowano

Dobrymi klasami dla początkującego jest szelma (zamachowiec) oraz rycesz (palladyn). Profesję wybierasz dopiero po 31 lvl'u, więc do tego czasu Ci jeszcze wytłumaczymy. Zapewne słyszałeś o PU. Są to tzw. punkty umiejętności, które potrzebujesz, aby wykupić skille. Zbierasz je bijąc mobki i oddając questy. Aby nazbierać ich więcej, a nie polecieć za szybko z lvl'em możesz dojść do gildii, która ma 6 lvl + i poprosić o blokadę expa (obecnie jest maksymalnie 50%, kiedyś było 100%). Dzięki tejże blokadzie będziesz dostawał połowę expa mniej za potworki, ale za to wpadnie Ci na pewno 2x tyle PU ile byś wbił bez bloka.

Nie wiem, co mogłabym Ci opisać. Może sprecyzuj dokładniej pytania, bo gdyby pisać wszystko, wszystko to byłby wywód na kilkanaście stron.

Znajdziesz tam przeróżne wskazówki, które na pewno pomogą Ci w rozpoczęciu gry. A o wszystko inne pytaj nas. ;)

Zyc nie umierac z taka orto co nie moniczko xDDD jeblem xDD ale dobra Takich mamy nawet global modow myslalem ze w Sejmie wystarczy ale dobra xD

Moim zdaniem dobra klasa na poczatek jest zaklinacz oraz uzdrowicielka , uzdrowicielka gdyz duzo dosc bije , ma duzo skilli atakujacych lecz minusem u niej jest mala ilosc hp oraz deffa . W takim razie zaklinacz ma duzo deffa dzieki buffkowi ( kamienna skora ) a takze duzo unikow , gdyz skille passywne mu beda dodawac . Ponadto ma mozliwosc na 70lvl przedluzania buffkow x2 , Moze sie zmieniac w Demona oraz Puszke ( Taki ryce"RZ" , w puszce ma skilla stunnujacego ) obszar nie sciaga mobkow z daleka tylko stunuje te ktore sa obok ciebie , ponadto demon ma bardzo mocny i z duzym zasiegiem skill meteo ( spadajaca gwiazda ) na 122 lvl Jest on bardzo dobry gdy sie go wymaxuje , no na wczesniejszych poziomach ma takze skill obszarowy w demonie jak i zarowno w puszce , oraz skill nie obszarowy tylko na jeden cel . Mam nadzieje ze przekonalem cie do Zaklinacza ;) Ponadto zaklinaczem dobrze sie farmi , na 17lvl do 35 w swiatyni Procyon w dratan . znajdz gildie popros o blok 50% i gotowe , farmic pozniej expic ;)

Pozdrawiam licze na like ;)

Opublikowano

Zyc nie umierac z taka orto co nie moniczko xDDD jeblem xDD ale dobra Takich mamy nawet global modow myslalem ze w Sejmie wystarczy ale dobra xD

Moim zdaniem dobra klasa na poczatek jest zaklinacz oraz uzdrowicielka , uzdrowicielka gdyz duzo dosc bije , ma duzo skilli atakujacych lecz minusem u niej jest mala ilosc hp oraz deffa . W takim razie zaklinacz ma duzo deffa dzieki buffkowi ( kamienna skora ) a takze duzo unikow , gdyz skille passywne mu beda dodawac . Ponadto ma mozliwosc na 70lvl przedluzania buffkow x2 , Moze sie zmieniac w Demona oraz Puszke ( Taki ryce"RZ" , w puszce ma skilla stunnujacego ) obszar nie sciaga mobkow z daleka tylko stunuje te ktore sa obok ciebie , ponadto demon ma bardzo mocny i z duzym zasiegiem skill meteo ( spadajaca gwiazda ) na 122 lvl Jest on bardzo dobry gdy sie go wymaxuje , no na wczesniejszych poziomach ma takze skill obszarowy w demonie jak i zarowno w puszce , oraz skill nie obszarowy tylko na jeden cel . Mam nadzieje ze przekonalem cie do Zaklinacza ;) Ponadto zaklinaczem dobrze sie farmi , na 17lvl do 35 w swiatyni Procyon w dratan . znajdz gildie popros o blok 50% i gotowe , farmic pozniej expic ;)

Pozdrawiam licze na like ;)

Lol, z fona pisałam. Patrz, która godzina była. :D

A na którym lvlu się robi ten blok expa?

Najlepiej od pierwszego. Nazbierasz wtedy od początku punkty umiejętności i będziesz miał na początkowe skille. Przejrzyj też tutoriale, które mamy w dziale. Jest tam parę sensownych poradników. ;)

Opublikowano

Dobrymi klasami dla początkującego jest szelma (zamachowiec) oraz rycerz (palladyn). Profesję wybierasz dopiero po 31 lvl'u, więc do tego czasu Ci jeszcze wytłumaczymy. Zapewne słyszałeś o PU. Są to tzw. punkty umiejętności, które potrzebujesz, aby wykupić skille. Zbierasz je bijąc mobki i oddając questy. Aby nazbierać ich więcej, a nie polecieć za szybko z lvl'em możesz dojść do gildii, która ma 6 lvl + i poprosić o blokadę expa (obecnie jest maksymalnie 50%, kiedyś było 100%). Dzięki tejże blokadzie będziesz dostawał połowę expa mniej za potworki, ale za to wpadnie Ci na pewno 2x tyle PU ile byś wbił bez bloka.

Dobrze Zaczełaś Lecz pewnie kolega wolalby zacząć od privów bo na nich łatwiej a potem na hardy typu globale ;p

na privach wgl tego nie zauważysz szybko przeleci ci ten 31 szybko wybierzesz PU szybko wejdą , taki meega speed bardzo sie różnią privy od Globala

531ms4.jpg

Nie Kłóć Się z Głupcem , Bo Najpierw Sprowadzi Cię Do Własnego Poziomu A Potem Pokona Doświadczeniem

Opublikowano

Dobrze Zaczełaś Lecz pewnie kolega wolalby zacząć od privów bo na nich łatwiej a potem na hardy typu globale ;p

na privach wgl tego nie zauważysz szybko przeleci ci ten 31 szybko wybierzesz PU szybko wejdą , taki meega speed bardzo sie różnią privy od Globala

No tak. Ja też zawsze polecam privy na początek, bo można się na nich nauczyć grać. Zobaczysz, co się z czym je. Jak stworzyć dobrą postać, czym są owe PU i tak dalej. :3 Oczywiście privy różnią się od globali pod każdym właściwie względem, ale jako szkółka są niezastąpione. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...