Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VPS na serwer metin2 i ts3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam wielką prośbę do was ;) Jak to w trakcie wakacji nie mam nic do roboty i poszukuję VPS pod ts3(slotów 32) oraz na serwer metin2 dla graczy ok. 50. I pytanie do was czy taki vps za 49zł starczy czy lepiej wziąść ten za 69zł? http://ultimahost.pl/vps

Może jakieś inne firmy hostingowe polecacie? Jestem otwarty na różne propozycje. :ninja:

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Na największy w Polsce serwer PVP w Minecraft zużywane jest 4GB RAM (wiem, bo jestem w administarcji), więc 2GB na Metina i TS'a ci wystarczy spokojnie.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu kupiłbym najtańszego DEDYKA z ovh, będziesz miał gwarancję stabilności, zasobów i support 24/7 (najlepiej dzwonić). Z vpsami jest różnie, oferują niewiadomo ile wszystkiego za budżetową cenę a jak już kupisz to zazwyczaj jest wielka kicha. Dedyczek za 40 zeta z ovh wystarczy zwłaszcza, że oni zawsze dają jakiś bonusik ;) (a to dwa giga ramu dadzą, a to "trochę" procesora, a to łącze szybsze, a to 50 gb więcej na dysku)

Poza tym na ultimahost masz wirtualizację OpenVZ a na tym nie zainstalujesz FreeBSD (wymagane do metina). Z dedykiem nie ma takiego problemu bo na nim wszystko postawisz.

Opublikowano

To polecacie zakupić dedyka na ovh? Nawet mogę troszkę droższego zakupić tak do 80zł jakby to w czymś jeszcze pomogło ;)

Opublikowano

Jezeli chcesz miec 50 graczy starczy ci okolo 4-6GB ram na metka:) radzil bym ci kupic Dedyka bo na VPS 1 ddos i masz po maszynie. Bym ci radzil pozbierac troche i kupic do 200zl dedyka 16GB uciagniesz spokojnie 150 Graczy i TS3 jakis 100-150slotów. ogolnie polecam OVH.pl

Opublikowano

Witam, napisz do mnie ( na gg), możliwe że mógł bym ci udostępnić parę slotów.Jeżeli chodzi o serwer TS3.

Chciałbyś mieć własnego bota music 24/7 na swoim serwerze? Napisz do mnie na gg bądź e-mail.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...