Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Łączenie Serwerów

Frugo9999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja osobiście nie wyobrażam sobie połączenia serwerów.

Od strony technicznej oczywiście.

Ja tak samo, znam się trochę na tym ;)

Przekładają to, bo jak mają rozwiązać sprawy typu:

1. Niektóre gildie mają te same nazwy na serwerach przykład "Chunjo", łącza 4 serwery i mają 4 gildie Chunjo ^^? Usuwanie gildii będzie skutkowało oburzeniem ze strony graczy, czyż nie?

2. Nicki postaci na wielu serwerach są takie same, taka sama sprawa co z gildiami.

3. Samo przenoszenie rekordów, rekord po rekordzie z 4 baz danych do jednej i sprawdzanie ich poprawności mija się z celem i zajmie im wieki.

4. Kolejna sprawa loginy do kont nie mogą być takie same.

5. Żaden global nigdy nie łączył serwerów, bo to jest po prostu niemożliwe technicznie, jak oni chcą zapisać ludziom wykonane misje, jak po przeniesieniu tabel do innej bazy misje się resetują (Nie wiem jak chcą połączyć wykonane questy z jednego serwera z wykonanymi z drugiego good luck tak zwane). Skąd ja to wiem? Globale mają tylko innego game, potrafią wysyłać pakiety client --> server, a resztą technicznie się praktycznie nie różnią niczym od plików serwerowych pod privy, a na pewno nie wgrywaniem questów itp ;) Najlepiej ukazał to bug z kamieniami duchowymi (Bug po stronie questa). Dla osób zielonych to praktycznie questy sterują całym serwerem.

6. Nie liczyłbym na to, że Ymir im pomoże przy tym przedsięwzięciu, a jeżeli już tam się ugadają to na pewno ich to drogo wyjdzie, bo roboty jest pełno (Osoby ciekawskie wiedza, że w umowie Ymir - Globale nie ma nic o darmowej pomocy technicznej, jeżeli problem nie zagraża prosperowaniu gry).

Dalej mi się nie chce wypisywać, ale jest na prawdę pełno argumentów, że to jest niewykonalne technicznie.

Tutaj takie główne wypisałem, które każdy zrozumie.

Moim zdaniem GameForge nawet tego nie przemyślał co wymyślił i napisał. Tego na prawdę nie da się zrobić i żaden argument mnie nie przekona, że jest to możliwe, a sam GameForge wycofa się z tej decyzji, ewentualnie znowu zmieni termin (Już po staremu dwa razy zmieniali? Bo już sam nie wiem).

Także ja nawet bym na takie działanie fizyczne z ich strony nie liczył, hajs się im nie zgadza ale nie tędy droga.

linki poza mpc

Opublikowano

to był feak z tym lączeniem tylko zeby hajs byl z is bo zrobil się szum i tylee , zrobili to na globalu ale greckim ale kto tam wgl gra ;x

baner.png

Opublikowano

to był feak z tym lączeniem tylko zeby hajs byl z is bo zrobil się szum i tylee , zrobili to na globalu ale greckim ale kto tam wgl gra ;

Pewnie tam nawet nie zważali na błędy występujące po takim łączeniu :D

Tam ogólnie jest wyj*ka na ludzi, tam to pewnie wyglądało na tej zasadzie, że połączyli bazy odpalali serwer i tylko w logi patrzeli, które rekordy nicków postaci, kont itp błędy sypia i ucinali 3 pierwsze lepsze (Nie wiem ile tam serwerów łączyli).

Moim zdaniem pic na wodę i tyle, tutaj to prawa bytu nie ma, bo Polacy nie dają sobą pomiatać w takim stopniu jak Grecy.

Mam sobie nick na PL-u Nuke na jakimś serwerze i łącza ten serwer z jakimiś gdzie też ludzie mają nick Nuke i co ruletka kto zostaje? Czy może przymusowe zmiany nicków? To chyba wezmą przykład z Hitmana i będą nadawać nicki Codename 1, Codename 2, Codename 3 itd...

Z góry mówię, że rezerwuje 47 :D

Świetnie rozwiązanie na prawdę.

355676-agent47.jpg

linki poza mpc

Opublikowano

Jak zrobią to będzie cierpliwości ceny będą mniejsze ale dopiero po pewnym czasie ;)

Pewnie tam nawet nie zważali na błędy występujące po takim łączeniu :D

Tam ogólnie jest wyj*ka na ludzi, tam to pewnie wyglądało na tej zasadzie, że połączyli bazy odpalali serwer i tylko w logi patrzeli, które rekordy nicków postaci, kont itp błędy sypia i ucinali 3 pierwsze lepsze (Nie wiem ile tam serwerów łączyli).

Moim zdaniem pic na wodę i tyle, tutaj to prawa bytu nie ma, bo Polacy nie dają sobą pomiatać w takim stopniu jak Grecy.

Mam sobie nick na PL-u Nuke na jakimś serwerze i łącza ten serwer z jakimiś gdzie też ludzie mają nick Nuke i co ruletka kto zostaje? Czy może przymusowe zmiany nicków? To chyba wezmą przykład z Hitmana i będą nadawać nicki Codename 1, Codename 2, Codename 3 itd...

Z góry mówię, że rezerwuje 47 :D

Świetnie rozwiązanie na prawdę.

355676-agent47.jpg

A co chcesz nadal grać na serwerze gdzie jest 45 osób na chanel .. Lepsze to niż nic ! . A kogo interesuje nick ,Gdy można zyskać na tym łączeniu ..

Opublikowano

Jak zrobią to będzie cierpliwości ceny będą mniejsze ale dopiero po pewnym czasie ;)

A co chcesz nadal grać na serwerze gdzie jest 45 osób na chanel .. Lepsze to niż nic ! . A kogo interesuje nick ,Gdy można zyskać na tym łączeniu ..

Będą tak łączyć te serwery aż zostanie jeden i on też opustoszeje :)

Droga dobra, ale tylko na chwile. Jak będzie jeden serwer pusty to od nowa zaczną robić serwery od nowa?

Nie widzę w tym sensu.

linki poza mpc

Opublikowano

wiadomo tyle ze

1. wszystkie budynki z ziem gildyjnych zostana usunieta, kazda gildia straci swoje ziemie

2. jak bedziesz mial na jednym koncie na dwoch laczonych serwerach wiecej niz 4 postacie to bedziesz mogl przrzucic kilka postaci na inne konta tak aby na kazdym bylo ich max 4

3. co do pkt 2, jak te postacie beda w roznych krolestwach to na all dostaniesz zwoj wygnania (czy jak sie to nazywa, no to do zmiany krolestwa)

4. jak podczas laczenia sie okaze ze dwie postacie maja ten sam nick to osoba z nizszym lv musi go zmienic

to oficjalne info z boarda, ale dosc czesto zmieniali niektore rzeczy, do tego ostatnio zagladalem na ten dzial z pol roku temu, a wiec mogli cos wiecej powiedziec, a co terminu to pierwszy byl mniej wiecej rok temu ;)

Opublikowano

Na łączenie troche poczekasz bo gf jest zadluzone na serverowniach oraz nie stac ich by zaplacic ymir'owi kwote jaka zadaja do polaczenia ;) , nie wiadomo ile serverow bedzie, lecz na forum metina byla ankieta o nazwy serverow.

x

Opublikowano

laczenie serwerow jak i ten caly update to tylko strata pieniedzy GF jak i strata graczy na globalnm polskim serwerze metin2

Najlepiej jakby zrobili reset całego Metina i od nowa

z tym sie zgodze ;) od razu 5k pln wyplacilbym z konta i jazda ;)

Opublikowano

Łączenie będzie dopiero po uporaniu się z problemami ,a po 2 Niemcy i inne kraje mają pierwszeństwo jak coś ;)

Witam nazywam się Paulina , mam 17 lat i bardzo lubię grać w gry , teraz zaczynam grać ale w metina ;)

myślę że spędzę tu kawał czasu na tym forum jak i serwerach Powodzenia ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Łączenie będzie dopiero po uporaniu się z problemami ,a po 2 Niemcy i inne kraje mają pierwszeństwo jak coś ;)

Bo co bo Polska miała komune i to długo , właśnie Polska powinna mieć 2, czemu 2 bo 1 zawsze jest wadliwa albo os :D

Opublikowano

Najlepiej jakby zrobili reset całego Metina i od nowa

Reset ? Dobrze się czujesz ?

A pieniądze które zostały zainwestowane w tą gre to od tak z nieba spadały ?

Połączą serwery to grywalność będzie jak w 2009/10.

1375686746-U987417.jpg

"Ujrzyjcie prawde , którą przesłania wam świat , albowiem mrokiem będą dotknięci ci , którzy widzą tylko przez własny wzrok"

Members | exMPC Modder Team

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...