Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Technika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, piszę ten temat po to, by zapytać doświadczonych w tym temacie o kilka rzeczy związanych z ww. tematem.

Od kilku miesięcy, jako że w metina gram już od niemal pięciu lat, myślę nad stworzeniem czegoś dla graczy - tzn. serwera dedykowanego.

Już kilka razy stawiałem, za dawnych czasów "hamaki", vpsy ale to były tylko próby, dla 4fun'u, przyjaciół.

Teraz chciałbym wyjść z tą inicjatywą dla większego grona, tutaj rodzą się pytania:

- Mam zamiar wykupić serwer z hostingu od ovh, dokładniej kimsufi i teraz, jaki wybrać na początek?

Wiadomo chciałbym wyjść z najtańszego, a później w miarę możliwości zmieniać go na lepsze maszyny.

- Czy tutaj na forum mogę znaleźć pomoc w jego tworzeniu od podstaw, chodzi mi tutaj o technika, który pomógłby mi

stworzyć pliki serwerowe, item shop, wszystko co potrzebne do przyjaznego dla graczy i miłego serwera?

Tutaj od razu powiem, nie chcę robić serwera dla jakiegoś biznesu. Nie w tym rzecz, w tej grze osiągnąłem już wszystko co chciałem, teraz chcę spróbować czegoś innego, ale wiadomo z czegoś ten proceder musi się utrzymać - jest to IS.

Pozdrawiam, liczę na odpowiedzi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli chcesz startować serwer na maszynach z Kimsufi to odrazu ci mówię nie bierz się za to.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Najlepsza maszyna z oferty kimsufi to ta 8gb ram. Zapewne się zdziwisz, i będziesz myślał, że 16gb lepsza, no ale co Ci po16 jak i tak nie wykorzystasz wszystkiego? :)

Co do startu to Cie rozgromią w 1min (sam wiem bo startowałem na takiej maszynie..)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Najlepsza maszyna z oferty kimsufi to ta 8gb ram. Zapewne się zdziwisz, i będziesz myślał, że 16gb lepsza, no ale co Ci po16 jak i tak nie wykorzystasz wszystkiego? :)

Co do startu to Cie rozgromią w 1min (sam wiem bo startowałem na takiej maszynie..)

Jemu nie o ram chodziło ;) Polecam się poduczyć.

Opublikowano

Przedstaw mi swój projekt na PW. Jak będzie trzeba mogę zostać sponsorem i technikiem w jednym, ale MUSISZ mi przedstawić, jak będzie ten serwer wyglądał, ile mniej więcej planujesz, będzie grać graczy itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...