Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Cube World Po Polsku!

Destiny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1374472998-U913869.png

Temat założyłem po to aby was poinformować o polskiej wersji cube world!

Na razie pracuję sam, ale osoby z językiem ang na poziomie podstawowym zapraszam na pw :).

Dziś rozkodowałem pliki CW i odrazu wziąłem się za N++.

Linijek do tłumaczenia jest 3003, czyli cała gra. Co 500 linijek będę wrzucał nową wersję czyli oczekujcie 6 :).

Niektóre teksty mogą wydawać się dziwne ale po prostu niektóre zwierzaki nazywają się dziwacznie... Liściowy biegacz? wtf?

To by byłó na tyle, osoby chętne zapraszam na pw to nic wielkiego :),w 3 osoby można by to zrobić w 3 godzinki :)

Dziś wydam już 1 wersję, pozdrawiam.

GO - HARD SERWER HARDCORE! 350 SLOTÓW, TS3, YOUTUBERZY, RANKING, STATYSTYKI!

START 29 LISTOPAD 19:00 (PIĄTEK)

DOPRACOWANY BARDZIEJ NIŻ MCHC I GODNY PRZECIWNIK SKKF!

--:>>GO - HARD<<:--

Opublikowano

że jak ją nazwałeś? Kolczata ryba?
pozdro. poszukaj w googlach Blowfish i Rozdymka.

Szukasz ludzi którzy znają Angielski na poziomie podstawowym do tłumaczenia gry?
życzę powodzenia.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Szukasz ludzi którzy znają Angielski na poziomie podstawowym do tłumaczenia gry?

życzę powodzenia.

Gdybyś nie wiedział jest też fugu, a kretyn by pomyślał że to jakiś błąd. No tak potrzebuje zaawansowanego angelskiego, do zwierząt. Wystarczy 1 gimnazjum, wiem co to jest po prostu chce innym ulatwić...

Opublikowano

Masz ode mnie like ;)

Nie zmieniaj nazw zwierzaków niech zostaną orginalne nazwy:)

życzę powodzenia.

A ty co?

Skoro sam nie robisz to się nie wtrącaj :)

Chłopak się stara i dobrze robi skoro umiesz to lepiej zrób od niego :)

Opublikowano

Masz ode mnie like ;)

Nie zmieniaj nazw zwierzaków niech zostaną orginalne nazwy:)

A ty co?

Skoro sam nie robisz to się nie wtrącaj :)

Chłopak się stara i dobrze robi skoro umiesz to lepiej zrób od niego :)

Już miałem mu to napisać -.-

Kilka? naście ssów :P

http://scr.hu/9a5/wfipd

http://scr.hu/9a5/8htcx

http://scr.hu/9a5/u5f61

http://scr.hu/9a5/x0280

http://scr.hu/9a5/vhjsw

http://scr.hu/9a5/u201s

http://scr.hu/9a5/mcnqo

http://scr.hu/9a5/uesqs

http://scr.hu/9a5/nt4w4

http://scr.hu/9a5/5dra0

Mage, horse itp u góry jest w osobnym pliku lub linijce, jeszcze się temu nie przyjrzałem.

Opublikowano

polaczki polaczki.
sam nie zrobisz to się nie odzywaj...

tak jest ryba fugu, ale gdyby to miała być ryba fugu jej nazwa byłaby fugu fish albo inne gówno a nie blowfish które wskazuje dokładnie na rozdymke.
równie dobrze mogłeś ją nazwać "wybuchająca ryba"...

i tak domyślam się że umiem lepiej, ale po cholerę to tłumaczyć skoro teksty w grze są tak banalne a w grze jest od cholery "języków" które będą w grze. A co lepsze będą robione PROFESJONALNIE

"Onionek" znowu padłem
jak już masz tak tłumaczyć, to nazwij go cebulaczek.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ogółem, koncepcja genialna! Ale skoro w opcjach widnieje Language, to można się spodziewać Update z tym, pozdr.

Opublikowano

polaczki polaczki.

sam nie zrobisz to się nie odzywaj...

tak jest ryba fugu, ale gdyby to miała być ryba fugu jej nazwa byłaby fugu fish albo inne gówno a nie blowfish które wskazuje dokładnie na rozdymke.

równie dobrze mogłeś ją nazwać "wybuchająca ryba"...

i tak domyślam się że umiem lepiej, ale po cholerę to tłumaczyć skoro teksty w grze są tak banalne a w grze jest od cholery "języków" które będą w grze. A co lepsze będą robione PROFESJONALNIE

"Onionek" znowu padłem

jak już masz tak tłumaczyć, to nazwij go cebulaczek.

Nazwijmy go lenart bo myślimy że jest twardzielem, gdybyś nie wiedział to w grach musi też być trochę humoru a nie skurwielstwa tak jak ty byś chciał. Po co tłumaczyć gry skoro to tylko podstawy?

@UP: cw jest w alpha, a wątpie czy w alpha będzie polski, czy inne języki :) Lenart jak się nie podoba to wypierdalaj, sam gówno robisz tylko krytykujesz.

Opublikowano

skrytykuj gimbaze i od razu dostają padaczki <3

Nie podoba mi się więc krytykuję, na tym polega krytyka, a jeśli tobie nie podoba się to, że krytykuję twoją "prace" to już tylko i wyłącznie Twój problem.
idź w kąt popłacz się, potnij, mam to głęboko w dupie.

krytyka była, jest i będzie a to że nie potrafisz jej przyjąć, świadczy tylko i wyłącznie o tobie.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

skrytykuj gimbaze i od razu dostają padaczki <3

Nie podoba mi się więc krytykuję, na tym polega krytyka, a jeśli tobie nie podoba się to, że krytykuję twoją "prace" to już tylko i wyłącznie Twój problem.

idź w kąt popłacz się, potnij, mam to głęboko w dupie.

krytyka była, jest i będzie a to że nie potrafisz jej przyjąć, świadczy tylko i wyłącznie o tobie.

Skrytykuj kretyna i odrazu jebie farmazony ;-). Roumiem twoją krytykę ale zrozum że chcę dodać więcej zabawy, i uśmiechu? gracza w rozgrywke. Robię to dla przyjemności nie dla ciebie.

Opublikowano

ale zrozum to, że jak ktoś będzie szukał informacji o czymś i będzie szukał Twojego "onionka" to go nie znajdzie bo czegoś takiego w grze niema.
Nie chodzi mi o to, ze gra ma być sztywna, bo nie jest. ale nazwy powinny być oryginalne.
Jeśli chcesz przetłumaczyć tylko po to, aby przetłumaczyć i "się pośmiać" - spoko
ale jeśli chcesz aby to było "oficjalne" tłumaczenie to tłumacz je tak, żeby ludzie grający z nim mogli znaleźć informacje w internecie. dla tego właśnie każdy pisze żebyś nie tłumaczył nazw.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

ale zrozum to, że jak ktoś będzie szukał informacji o czymś i będzie szukał Twojego "onionka" to go nie znajdzie bo czegoś takiego w grze niema.

Nie chodzi mi o to, ze gra ma być sztywna, bo nie jest. ale nazwy powinny być oryginalne.

Jeśli chcesz przetłumaczyć tylko po to, aby przetłumaczyć i "się pośmiać" - spoko

ale jeśli chcesz aby to było "oficjalne" tłumaczenie to tłumacz je tak, żeby ludzie grający z nim mogli znaleźć informacje w internecie. dla tego właśnie każdy pisze żebyś nie tłumaczył nazw.

Wreszcie normalnie do tego podchodzisz, w nazwie wciąż jest onion, jak usniesz zdrobnienie będzie okej, ludzie częsciej mówia koteczek, kociak zamiast kot a informacji tak i tak szukają pod frazą kot :)

@up, to po co w lolu tłumaczą skille, itemy? mimo tego każdy korzysta, a w cube world oprócz tłumaczenia itemów i mobów jest tylko 100 linijek z 3003...

Opublikowano

Chcesz to wyślę ci plik, i przetłumaczysz sobie to w minut, to gigantyczne spolszczenie. Zamknijcie temat, lenart nabij sobię akcje. Nikt nie chce to nie nikogo nie zmuszam, ale dam 100 że jak jakiś kidmod lub mod zrobi coś podobnego to nagle fala pochwał poleci :)

Opublikowano

@up

To czemu nikt tego polskiego tlumaczenia nie uzywa? Tylko nobrainy, ktore nie rozumieja angielskiego.

Może jeszcze Ci, którzy nie zapomnieli, że mają jeszcze narodowy język?

@@UP

Kontynuuj to, krytykę przyjmuj na klatę, zawsze znajdzie się ktoś, kto zhejci całą pracę.

Take it easy my friend

Opublikowano

zamykam za zgodą autora
(rozmowa na gg)

@edit. otwieram na prośbę autora.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Dobra rozwijam projekt na tyle że robię swoją wiki, skoopiowaną ofc ale z polskimi nazwami itp, co ułatwi przeszukiwanie i zamiast onion wpisujemy np onionek :) Pierwsze będzie spolszczenie, a po 1-2 dniach wiki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...