Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] ścinanie się komputera

SkayKand

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem wygląda następująco. Gdy gram w np. Wiedźmina 2 komputer się zacina, obraz wariuje, głos się zapętla w taki mniej więcej sposób xxxxxxxxxxxxxxx, i ogólnie pomaga tylko reset ;/. Dziwi mnie to że nie występuje to regularnie a co jakiś czas np. 1 tydzień bez zarzutu a potem 30 razy w ciągu dnia ;/.Temperatura procka przy grze dochodzi do 60oC a grafika max 63oC, dodam że grałem na wysokim pzm. ustawień lecz zmieniłem na średnie bo FPS strasznie spadły w 1 akcie ;(

Mój sprzęt to:

Płyta główna: Asrock G41M-S3

Karta graficzna: Nvidia GeForce 9600 GT

Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q8200 @ 2,33 GHZ

Ram: 4GB

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64-bitowy (orginalny)

Zasilacz: Feel III-400ATX

Dysk: Samsung HD753LJ ATA Device

Załączam screna temperatur przy pisaniu tego posta.

EDIT: Gdy przeglądałem mpcforum znowu ścina ;/, jakieś 5 min po napisaniu tego posta^^

Opublikowano

Zasilacz Feel III-400ATX --> chyba masz winowajce :D. Feel nie jest rekomendowana firma, w zasadzie jest z czarnej listy. Za pewne zmiana tylko pomoże ;x

deus g1 500w wystarczy :)

http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-g1-500w,34763.html

Oczywiście mogę się mylić i w pierw zrób skan kompa przed virusami itd.

Feel to nie firma. To "seria" zasilaczy firmy Modecom.

Podaj logi OTL

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

FurMarka użyłem i po 35min temperatura 73oC a dodatkowo po 20 min używania programu temperatura nie rosła.

Z tego co się dowiedziałem program OTL to program do szukania i usuwania wirusów, a do tego mam avasta internet seciurity który nic nie pikał przez jakiś rok a skany wykonywałem co miesiąc i nic nie wykryło. Program OTL pobrałem i właśnie skanuje. ;)

Oto logi programu OTL o.O :

Opublikowano

Dodam że te ścinki pojawiły się po zmianie płyty głównej i procesora. Płyta główna stara to : Asrock P43Twins1600, a stary procek : Intel Core 2 Quad CPU Q8200 @ 2,33 GHZ. Dlatego wymieniałem że coś popsułem przy wymianie pasty chłodzącej :/

Reszta została bez zmian .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...