Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trzy Poradniki By iRokushou

iRokushou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik jak zrobić CT(czyli włożyć skrypty do CE):

Mini słowniczek:

CE - Cheat Engine

CT - Cheat Table

1. Otwieramy CE

2. Klikamy na Memory View:

53932051.jpg

3. Po kliknięciu powinno wyskoczyć nam takie okienko:

81514048.jpg

Na pasku zadań(File, Search itp.) widzimy zakładkę Tools, najeżdżamy na nią i klikamy na Auto Assemble(Ctrl + A).

4. Po wykonaniu poprzedniej czynności powinno wyskoczyć nam takie okienko:

96342806.jpg

Wklejamy tam nasz skrypt(dobry powinien zawierać 2 "nagłówki" - [Enable] i [Disable]), gdy już go wkleiliśmy, na pasku zadań najeżdżamy na File, a następnie klikamy na Assign To Current Cheat Table.

5. Gdy to zrobiliśmy w głównym okienku CE(dolna część) powinniśmy zobaczyć to:

70319697.jpg

Jeżeli chcemy zmienić nazwę cheatu(jeżeli będziemy mieli więcej cheatów w tabelce zmieniamy nazwę żeby ich nie mylić), po prostu klikamy 2 razy na "Auto assemble cheat", wyskoczy nam okienko i tam właśnie zmieniamy nazwę.

6. Jeżeli będziemy chcieli dodać wiecej skryptów, powtarzamy wszystkie czynności od punktu 2 do punktu 6.

7. Gdy mamy już wszystko jak chcieliśmy to czas aby zapisać tabelkę, w głównym oknie CE w pasku zadań klikamy na File, a potem na Save(Ctrl + S), wyskoczy nam okienko, wybieramy miejsce docelowe i nazwę po czym klikamy Zapisz.

8. I tak oto mamy nasze skrypty w tabelce ;) Objaśniać jak włączyć CT razem z MapleStory chyba nie muszę :P

Poradnik jak z naszej tabelki zrobić Trainer:

1. Włączamy MapleStory, ale nie klikamy Play(ten punkt musicie wykonać obowiązkowo, jeżeli tego nie zrobicie nie będziecie mogli zapisać waszego trainera)

2. Włączamy swoją tabelkę. Moja wygląda tak:

37227073.jpg

3. Następnie patrzymy na sam dół programu, widzimy tam napis Advanced Options, klikamy w niego.

4. Po kliknięciu wyskoczy nam takie okienko:

92271830.jpg

W tym okienku klikamy na ikonę z taką Dyskietką, wyskoczy nam okienko, domyślne ustawienie to "Create a New Trainer That" oraz "Will Run During the Game/Application, and Modify Data", klikamy OK.

5. Wyskoczą nam 2 okienka, jedno z nich będzie wyglądać jak Trainer których jest dużo w Internecie, tylko że pusty:

24104515.jpg

Na dole pierwszego okienka(z drugim nie robimy nic) widzimy button Add Entry, klikamy go.

6. Powinniśmy zobaczyć takie okienko:

21547735.jpg

Widzimy tam button Add, klikamy go, zobaczymy takie okienko:

56273866.jpg

Klikamy na nazwę swojego skryptu, następnie na Add. Znowu zobaczymy nasze poprzednie okienko, tyle że będzie tam nazwa naszego skryptu, na dole są dwa pola: "Effect" i "Hotkey", w pierwszym(tj. Effect) wpisujemy nazwę naszego Cheata, w drugim(tj. Hotkey), klikamy myszką, a następnie wciskamy Ctrl(zobaczymy w tym polu napis Ctrl), a po tym klikamy np. F1(zobaczymy w tym polu Ctrl + F1), to będzie służyło do włączania naszego Cheata. Gdy już to zrobiliśmy klikamy OK.

7. W tym drugim okienku(czyli tym które wygląda jak Trainer) zobaczymy, że będzie tam nazwa naszego skryptu. Jeżeli chcemy dodać więcej skryptów do Trainera, powtarzamy czynności od punktu 5.

8. Jeśli dodaliśmy już wszystkie skrypty, okienka powinny wyglądać tak:

81411648.jpg

Teraz dokańczamy nasz trainer: W zaznaczeniu 1 wybieramy Obrazek który będzie widniał pod przyciskiem "Launch" w Trainerze(rozmiar obrazka i format to: 82x454 *.BMP), wybieramy nasz obrazek. Przechodzimy do zaznaczenia 2(ominąłem jeszcze button Change Icon, służy on do wybrania Ikony naszego trainera), w tym polu wpisujemy Tytuł naszego trainera. Przechodzimy do zaznaczenia 3, tu wybieramy proces z którym trainer będzie działał(to dlatego włączamy na początku MapleStory), rozwijamy listę i ze wszystkich procesów wybieramy MapleStory.exe(jeżeli chcemy to nad tym zaznaczeniem jest pole Launch file, klikamy na ikonkę obok tego pola i wybieramy MapleStory.exe z naszego folderu MS). Następne zaznaczenie to pole w którym wpisujemy Credits'y do naszego Trainera.

9. Jeżeli wykonaliśmy wszystkie powyższe czynności klikamy na Generate Trainer, zapisujemy nasz trainer i to wszystko ;) Po wszystkich operacjach mój trainer wygląda tak:

screenp.png

10. I tak oto zrobiliśmy nasz pierwszy Trainer, jak go włączyć chyba nie muszę opisywać ;)

Poradnik jak zrobić Patcher:

1. Przygotowujemy sobie dwa foldery, najlepiej na pulpicie, jeden pod nazwą np. Czysty ..........(gdzie kropki nazwa pliku, np. skill.wz), drugi np. Edytowany skill.wz. Do pierwszego wklejamy czysty, nie edytowany plik skill.wz, do drugiego folderu wklejamy edytowany plik skill.wz.

2. Gdy wszystko przygotowaliśmy włączamy Patch Maker(download na dole), jego okno wygląda tak:

98850467.jpg

Po środku widzimy okienko, klikamy "Dalej", zobaczymy takie okienko:

53549702.jpg

W pierwszym polu klikamy Browse, wtedy wybieramy nasz folder z pulpitu Czysty skill.wz i zatwierdzamy, gdy to zrobiliśmy klikamy na Browse przy drugim polu, tu wybieramy folder Edytowany skill.wz. Klikamy Dalej.

3. Następne okienko będzie zawierało pole gdzie wpisujemy nazwę naszego patchera oraz jaki język ma mieć patcher. Klikamy Dalej.

4. W następnym okienku wpisujemy Credits'y do naszego patchera. Klikamy Dalej.

5. W kolejnym wybieramy jak ma wyglądać okno naszego patchera(z tłem lub bez). Klikamy Dalej.

6. W następnym okienku wybieramy obrazek jak będzie widoczny w patcherze(jeżeli wybraliśmy poprzednio wygląd z tłem, będzie można wybrać również tło), rozmiar i format obrazka to: 128x280 *.bmp. Możemy zobaczyć jak będzie wyglądał nasz patcher klikając w button Preview. Klikamy Dalej.

7. W kolejnym klikamy tylko Dalej. Na koniec(w następnym okienku) klikamy Zakończ.

8. Program będzie prosił o miejsce gdzie ma być zapisany patcher oraz nazwę, gdy to zrobiliśmy klikamy Zapisz.

9. Czekamy aż pasek na dole okienka dojdzie do 100% i wszystko się zrobi. Po tym wyłączamy program(gdy będziecie chcieli wyłączyć wyskoczy wam okienko, klikamy w nim Nie).

10. Tak oto zrobiliśmy nasz Patcher.

Download:

Cheat Engine v5.5

Patch Maker

HaRepacker v3.0

Życzę miłej lektury ;)

PS

Prosił bym Moderatora o przyklejenie tego tematu bo wydaje mi się, że jest on bardzo przydatny ;P

Poradniki by iRoskushou.

Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kopiowanie bez zgody autora surowo zabronione.

Copyright - iRokushou 2009

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Tak jak napisał Avi, GK, MPC, albo nawet wpisz w Google eMS v56 Scripts(czy tam gMS v76) i powinno jakieś znaleźć ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Source znajdziecie na innych stronach na temat cheatow, jak widać na mpc.pl nikt sie nie pofatyguje dac source bo tak naprawde jest zleechowane :/

reflink

Opublikowano

dopisz jeszcze jak zrobic Code Injection (4/5 lekcja w CE Trainer) i bedize gites.

zedytuje posta jak wsyzstko dokladnie przeczytam i wystawie ocene :D

Pozdro

Athis

P.S.

Czekam na decyzje Administracji w sprawie unbana (kciuki plx)

P.S.II

Poradniki by iRoskushou.

a masz na to papierek :) ?

P.S.III

co do rozmowy z Rizzo(MEL) na twoim profilu MPC (komentarze)

sprawa Kacye - sama wiele nie umie (bez obrazy) aczkolwiek szybko sie uczy (sam ja ucze czasami, pff...), z tym ze MEL akurat dorasta jej do piet, a nawet przerasta.

sprawa "pathetic" - no hej! poprostu trzeba olac to, niech sie zachowuje jak chce dopoki nie zacznie przeginac

sprawa "kto robi wiecej" - to co juz kiedys mowilem, dzial MS byl NAJSZYBCIEJ rozwijajacym sie dzialem, dopoki Administracja nie zaczela banowac za byle co wszystkich ktorzy cos robili, iRokushou sam wiele jak narazie nie zrobiles ale, way to go! Takze Big Smile and HappyFeet

@2xdown

Teraz najwiecej dzialasz, bo jedyny cos robisz :D reszta jest banned, Wiw3k, MEL, no niby ja iiiitttppp.

Opublikowano

@iroku bardzo ładny poradnik , napewno się przyda . Co do scryptów ludzie je wrzucają na mpc więc z tym nie będzie problemu

@Athis dobrze znów cię widzieć. Poza tym masz racje dział ms był kiedyś najbardziej zap*******cym działem na mpc

:P

Opublikowano
P.S.

Czekam na decyzje Administracji w sprawie unbana (kciuki plx)

Ja jestem jakby co za unbanem ;)

sprawa "kto robi wiecej" - to co juz kiedys mowilem, dzial MS byl NAJSZYBCIEJ rozwijajacym sie dzialem, dopoki Administracja nie zaczela banowac za byle co wszystkich ktorzy cos robili, iRokushou sam wiele jak narazie nie zrobiles ale, way to go! Takze Big Smile and HappyFeet

Nie mówię, że najwięcej zrobiłem, bo praktycznie prawie nic nie umiem ;) Mówiłem, że najwięcej pomagam w tym dziale ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano
@2xdown

Teraz najwiecej dzialasz, bo jedyny cos robisz reszta jest banned, Wiw3k, MEL, no niby ja iiiitttppp.

Rizzu(MEL) ma bana na 7 dni, a Wiw3k nie jest zbanowany, ostatnio nawet coś na forum tu pisał ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

O przyda mi sie po up date przynajmniej trainera nie będe musiał szukać.

Tylko pytanie czy po up date będzie można haxować :unsure:

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano
Poradniki by iRoskushou.

HAHAHAH XDDD Uśmiałem się xDDDD

@btw Potrzebuje 3 skryptów

demi/ndsummon który przestaje attack po 1,5 sec xD

Opublikowano

potrzebuje zeby to zrobić se potem >_> bo sie uzywa praktycznie takich samych skryptów

a zabawne jest to

hahahha xD

Opublikowano

I co w tym śmiesznego, jeżeli byś skopiował to bez mojej zgody to mogę Cię podać do sądu i wygram, jeszcze odszkodowanie mi będziesz płacił :0 Prawa autorskie - słyszałeś o czymś takim?

potrzebuje zeby to zrobić se potem >_> bo sie uzywa praktycznie takich samych skryptów

Nie nie używa się :0 Musisz je zupdate'ować, a wiem że na pewno nie umiesz :0

PS

Jeszcze jeden taki post to dostaniesz reporta :0

PPS

demi/ndsummon który przestaje attack po 1,5 sec xD

Nie ma takiego skryptu, a dEMI miałem właśnie dzisiaj wystawić, ale takim nubkom jak ty nie będę wystawiał, kto chce PM me ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano
@btw. co do HSK to mam tego co daje dc co 10 min

Te go mam, mzđlaem ye bdyiesy mia innego. Jak był nie DC'ujący to można by było jeszcze pograć, ale tak to nie ma sensu, już wolę sobie peta kupić ;)

heh GZ IRokushou ale i tak ok 70% userow dzialu MS sie nie przyda bo nie bedzie sie chcialo tylka ruszyc i poszukac/ updatowac scryptow

ale tuty spoko

Racja ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano
Nie ma takiego skryptu, a dEMI miałem właśnie dzisiaj wystawić, ale takim nubkom jak ty nie będę wystawiał, kto chce PM me

a juz myślałem ze jakis normalny chłop ale dobra nie to nie

CHCWD

Opublikowano
I co w tym śmiesznego, jeżeli byś skopiował to bez mojej zgody to mogę Cię podać do sądu i wygram, jeszcze odszkodowanie mi będziesz płacił :0 Prawa autorskie - słyszałeś o czymś takim?

BUAHAHAHAHA teraz to odwaliles stary. Zeby takie konsekwencje cyiagnac musisz miec na to wszystko papier. Dalej idz na policje/do prokuratury i popros o Prawa Autorskie do poradnika jak Hakowac. Tym tekstem to przesadziles, i to ostro

Opublikowano

Nie muszę mieć papieru, prawa autorskie to prawa autorskie, wystarczy, że ja go zrobiłem, a on bez pozwolenie nie może go skopiować.

Prawo autorskie (ang. copyright, symbol: ? ) ? pojęcie prawnicze oznaczające ogół praw przysługujących autorowi utworu albo przepisy upoważniające autora do decydowania o użytkowaniu dzieła i czerpaniu z niego korzyści.

Autorskie prawa osobiste Są prawami "ojcostwa utworu" i obejmują przede wszystkim prawo autora do wiązania z dziełem jego nazwiska. Prawo to nigdy nie wygasa i jest, z natury rzeczy, niezbywalne, nie można się go zrzec ani przenieść na inną osobę. W ramach ochrony dóbr osobistych autor ma prawo do przedstawiania utworu pod pseudonimem lub anonimowo. Do osobistych praw autorskich należy także prawo do zachowania niezmienionej treści i formy utworu, zakazujące wprowadzania zmian, zniekształceń, przeinaczeń. Warto jednak nadmienić, że prawnie dopuszczalne jest zobowiązanie się twórcy w umowie do nie wykonywania autorskiego prawa osobistego (tu: prawa do oznaczenia utworu swoim nazwiskiem lub pseudonimem).

Polecam przeczytać:

Prawa autorskie

Btw. To nie jest temat do takich rozmów.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...