Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Aion] AionAutoCraft - automatyczne craftowanie :)

Sp33dI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opis

AionAutoCraft jest makrem które symuluje klawiature i myszke do automatycznego craftowania w Aion'ie. Makro jest odtwarzane programem "FreeMacroPlayer".

AionAutoCraft:
- może craftować caaałymi godzinami
- wspiera wszystkie 6 profesji (Elyos'ów i Asmodian)
- automatycznie zwiększa poziom umiejętnosci (przy 99, 199 i 299)
- nie czyta/zmienia pamięci, więc niskie ryzyko ;)
- DARMOWY !

Download

AionAutoCraft mozesz pobrać pod tym adresem

Reupload by Xanan:

http://www33.zippyshare.com/d/5071724/83202/AionAutoCraft_v1.3.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/ca1bbe8fc055cebec38f4d25f9f518b317615d39a91eb3d70a8f9d09f338aa80/analysis/1396561172/ 

Stary - niedziałający link:

Dodatkowo potrzebujesz tez programu FreeMacroPlayer:

http://www.macrotoolworks.com/index.php/en/macro-automation-software/freemacroplayer-automate-macros-scripts

(linki do oficjalnych stron)

Instalacja

- pobierz podane wyzej pliki

- wypakuj i następnie zainstaluj FreeMacroPlayer'a

- potem otwórz nim AionAutoCraft_v1.3.fmp

Jak używać ?

Ten skrypt automatycznie akceptuje, craftuje i w sekundę wybiera zadanie od NPC. Zlecenia które przyjmuje są niższe od poziomu Twojej umiejętności o 10-19 pkt. Makro posiada także opcje automatycznego zwiększania poziomu profesji jesli bedziesz mial 99, 199 lub 299 punktów.

Aby uruchomić makro naciśnij INSERT, a aby zatrzymac wcisnij SHIFT+ESCAPE.

Instrukcja krok po kroczku ;)

1. Urochom Aion'a

2. Załaduj makro

3. W Aionie, zbinduj SKOK na przycisk INSERT. WAZNE !!!

4. Uruchom "Configuration Wizard" makro (ctrl+insert) aby skonfigurować profesję, sposób wybierania NPC, i "Charakter movement". Opis opcji konfiguracji będzie się pojawiać na bieżącą na ekranie.

5. Makro jest skalibrowane dla ANGIELSKIEJ WERSJI AION'A @ 1680x1050. Jesli masz inną rozdzielczość lub język, potrzebujesz uruchomić "Calibration Tool" makro (alt+insert) aby zmienic lokacje przyciskow w grze. Szczegóły kalibracji będą wyświetlały się na ekranie.

6. Anuluj wszystkie zlecenia które masz aktywne.

7. Upewnij się czy posiadasz:
- ilość materiałów adekwatną do ilości punktów które chcesz nabić. Materiały możesz skalkulować tutaj:

http://www.art0.org/aioncraft/index.php/crafting-materials

- wystarczającą ilość Kinah do automatycznego zwiększenia poziomu profesjii przy 99, 199 lub 299 (jesli chcesz aby to się stało)
- sporo wolnego miejsca w ekwipunku (radzę sporo gdyż jeszcze wpadają nagrody za zlecenia, a kiedy jest pełen craftowanie się zatrzymuje)

8. Jesli spełniłeś powyższe warunki to:
- Crafting station przenies w prawy górny róg (ma być cały czas otwarte);

- Okienko od NPC w lewym górnym rogu;

- Zaznacz opcje "Avaible Only". Powinno to wyglądać tak:
22464-1.png
- Teraz zamknij okno NPC, ale zostaw otwarte craftowania;

- Ustaw swoją postać tak aby widzieć i NPC i byc w pobliżu Crafting Station. Nie jest to konieczne (mozna to zmienic w Configuration Wizard), ale będzie szybciej szło :)

- Nastepnie ustaw kamerę w ten sposób aby NPC był w lewym górnym rogu (tak jak na screenie).
22464-2.png

- Zakładając że ustawiłeś w lewym górnym rogu, wybrałeś profesję, i ustawiles opcje "no movement" w Configuration Wizard, jesteś gotowy właśnie do craftowania. (Wcisnij INSERT aby zaczac). Pamiętaj aby nie dotykać myszki i klawiatury gdy makro jest włączone !

- Aby zatrzymać makro wcisnij (shift+escape). Mozesz zmienic ten skrot w ustawieniach FreeMacroPlayer'a.

Configuration Wizard

Naciskając CTRL+INSERT uruchamiasz Configuration Wizad. Używaj go aby zmienić profesję i wiele innych opcji

• Crafting NPC Selection Method Setting

- Top-left corner click method: Symuluje wciśniecie lewego przycisku myszki w lewym górnym rogu ekranu aby wybrać NPC. NPC musi być ustawiony jak zademonstrowano. To jest bardzo niezawodna i polecana metoda.

-/Select-/Attack method: Symuluje naciśnięcia klawiszy aby wybrać NPC. Makro wcisnie enter i wprowadzi komendę /Select <imie npc>, po wpisaniu /Attack otworzy się okno dialogu z NPC w zasięgu. Mniej niezawodna opcja od tej wcześniej ale za to nie musisz miec w linii wzroku NPC.

• Proffesion Setting

- Wybierz swoją profesję. Pozycja interfejsu jest inna dla kazdej profesji więc wybieraj uważnie !

• Movement Setting

- Jeśli twoja postać znajduje sie w odpowiedniej odległości od NPC i crafting station wybierz opcję "No Movement"

- Czasami nie jest mozliwe znalezc taką pozycję. W takim wypadku możesz skonfigurować makro aby Twoja postać przed i po rozmowie z NPC się ruszała. Jako przykład użyję Elyos Handicrafting:

22464-3.png

- Twoja postać musi iść do tyłu po rozmowie z NPC, i do przodu po craftowaniu. Wybierz opcje "Move backward 2s" i odpowiednio "Move forward 2s". Teraz, znajdź pozycję gdzie będziesz mógł iść do przodu i do tyłu po linii i upewnij się że obiekt na końcu nie będzie Ci przeszkadzać. Jesli jest ustawione prawidło Twoja postać chodząc w przód i w tył w nieskończoność nigdy nie zboczy z tej linii.

- Teraz ustaw kamerę, że NPC jest w górnym lewym rogu, otwórz swoje okno craftowania i postać ma stać w ten sposób:
22464-4.png

- Jesli włączysz teraz makro, Twoja postać powinna: przyjąć zlecenie, pojść do tyłu dwie sekundy, scraftować materiały, pojść do przodu dwie sekundy i oddać zamówione przedmioty.

• Miscellaneous Settings:

-Wybierz najwyższy numer do którego będziesz wbijał profesję. Jeśli wybierzesz za mały, czas będzie zbyt krótki i makro się zepsuje. Ustawienia odpowiadają:

-99: 70 sekund
-199: 110 sekund
-299: 240 sekund
-399: 240 sekund

-Jesli zaznaczysz "Do automatic skill upgrades" makro będzie próbować zwiększyć poziom automatycznie po oddaniu zamówionych przedmiotów. Jesli wyłączysz tę opcję makro będzie pracować tylko do 99, 199 lub 299 punktów.

-Jeśli włączysz "Print Configuration" makro (shift+insert) możesz zobaczyc swoja obecna konfigurację.

Calibration Tool

Jeśli Twoja rozdzielczość jest 1680x1050 i masz angielską wersję Aion'a, AionAutoCraft będzie znał poprawnę lokację przycisków interfejsu w grze. Jeśli jest inaczej musisz przekalibrować makro używając "Calibration tool" dodanego do AionAutoCraft.

Nacisnij ALT+INSERT aby uruchomić "Calibration Tool". Upewnij sie że Aion jest włączony !

-Na początku wybierz opcję którą chcesz zrobić. "Calibrate General Elements" jest dla elementów które nie zmieniają pozycji i nie dotyczą NPC. Ponadto, niektóre elementy musza być skalibrowane oddzielnie dla każdej profesjii !

- Przykładowo: jeśli masz zamiar trenować Alchemiczne zdolności, musisz przekalibrować przynajmniej "General Elements" i "Alchemy Elements"
22464-5.png

Calibrate General Elements

- jeśli wybrałeś "Calibrate General Elements" powinienes zobaczyc to okno:
22464-6.png

- To bardzo proste: Wcisnij OK aby maksymalizować Aion'a -> przenieś kursor nad wymagany przycisk -> wciśnij INSERT. Wykonaj i powtórz aż wykonasz 4 kroki. Pamietaj, aby umieścić okno NPC w lewym górnym rogu a "Crafting Station" w prawym górnym !
- Ponizej masz okno "General Calibration" z punktami które musisz wykonać:
22464-7.png

Calibrate Profession-specific Elements

-Jeśli wybrałeś Calibrate Profession-Specific Elements powinieneś ujrzeć ten screen:
22464-8.png

- Wybierz profesję którą chcesz skalibrować. Przejdź do odpowiedniego NPC od craftowania w Aion'ie. Punkty które musisz wykonać:
22464-9.png

- Właśnie skończyłeś kalibrowanie profesji ! :)

Video z instrukcją krok po kroku :)

Błędy:
-kursor klika akceptuj dwa razy i postać się przemieszcza
Rozwiązanie:
- wyłącz w opcjach chodzenie za pomocą myszki :) (podsunięte przez użytkowników :] )

Autorem całego makra i instrukcji jest

"savagefarmer". Ja je tylko przetłumaczyłem :)

http://www.art0.org/aioncraft/index.php/autocrafting-macro

Jeśli już musisz skopiować poradnik to dopisz kto się nad nim napracował :) Lajki z chęcią przyjmę ^^

Reupload dnia 03-04-2014 z wersji, którą znalazłem na drugim komputerze.

Xanan

@Edit
udało mi się znaleźć obrazki. Korzystajcie póki jest :) !!!

Za lajka nigdy się nie obraże

:)

Motywuje mnie to do dalszej pracy ^.^

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na pierwszy rzut oka wydaje się to trudne, do końca tygodnia, zobaczę jak to wychodzi w grze. Tym niemniej dzięki za to że chciało ci się to tłumaczyć ;) Może dodam potem nawet do spisu. Dobra robota.

sygnatura2.png

Opublikowano

Na pierwszy rzut oka :) Wszystko działa jak należy i już 200 alchemii wbite. Ustawienie wszystkiego zajmuje 5 minut, a potem na piwko i po powrocie wszystko gotowe :)

Jakby były jakieś pytania to pisać, coś może pomogę (:

Opublikowano

Gratuluje chęci by to napisać lecz...

Przez takie właśnie tematy każda gra schodzi na psy (tak, wiem, że jest to forum o cheatach itp)

A dokładnie mówiąć nie przez tematy lecz przez programy "Ułatwiające" grę.

Czy ludzie mają aż takie kompleksy, że muszą botami nabijać lvle/skille aby być najlepszym?

Czy nie chodzi tu o to, że człowiek po pracy wchodzi na godzinkę lub dwie aby się odprężyć, trochę poexpić, pocraftować...

A nie odpalić na noc i się cieszyć, że kilkaset linijek kodu właśnie wbiło mi 200 alchemi.

Jaka z tego radość...? Żadna...

Ale to tylko moje zdanie.

Kolega post wyżej niech się nie obrazi, że użyłem jego "200 alchemii".

Mimo wszystko jak pisałem na początku gratuluję, że Ci się chciało to napisać.

Pozdrawiam

Vene

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

Opublikowano

@2up

Kazdy ma swoje zdanie i Twoje szanuje :) A te wbijanie to mordęga i tak mimo wszystko i się przyda. Pobiegać, poexpić to jak napisałeś przyjemność. Ale siedziec tak 4-5 godzin i klikac w kolko to samo trochę przynudza :)

• 6 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak ustawisz, by postać tępo skakała jak idiota na prochach co każdy craft to pewnie znajdzie się ktoś, kto Ciebie zraportuje. Inna sprawa, że wszędzie biegają boty i biją moby, ludzie je raportują, a FailForge nic z tym nie robi...

Obstawiam, że zależy od szczęścia. FF lubi banować bez powodu i później przepraszać za błąd oraz nie odbanowywać ludzi, którzy faktycznie coś przeskrobali. Jak ustawisz bez skakania (działa) to nikt Ci nic nie udowodni.

Opublikowano

Ja jak na prośbę znajomego by mu podbić crafta przez noc skorzystałem z tego to nic nie zmieniałem - jak ściągnąłem, ustawiłem programik i puściłem tak leciał póki nie skończył. W grze nic nie zmieniałem, nie wiem po co jest to skakanie.

Więc możesz zmienić na H albo nawet w ogóle nie przestawiać tylko zostawić na Insert.

Opublikowano

okey nie wazne dalem na razie na spacje ale mam duuzy problem. Mianowicie gdy zrobie wszystkie kroki i dam Insert bot głupieje jakby naciska na NPC ale nie przyjmuje misji, potem wylacza cofie się do stolu (bo ustawilem zeby po wzieciu misji odszedl do tylu) i nic nie robi tylko naciska na buffa. Nie rozumie o co chodzi? zła kalibracja? Może ja coś źle odczytalem z poradnik, no ale nie wiem wszystko robilem wydaje mi się dobrze

Albo jest błąd w poradniku albo w bocie, jest zamienione: Celebrate Proffesion-specific Element to u mnie Celebrate General Elements i na odwrót, Mam Aiona po polsku w roździelczości 1280x1080 i kalibruje oba Proffesion i general ale w General nei moge zrobic ostatniego kroku bo nie mam 99p. jeszcze.

Opublikowano

Nie orientuję się, postępując zgodnie z instrukcją nigdy nie miałem jakichkolwiek problemów. Gdybyś miał ustawione by nie klikał, a wpisywał komendę na rozmowę z NPCem zrzuciłbym winę na to, że w kretyńskim spolszczeniu pewnie wymagałoby czegoś w stylu "/zaznacz" gdy bot uparcie by wpisywał "/select" i kontynuował czynność, której nie może wykonać.

Obejrzyj krok po kroku filmik twórcy bota, którego autor tematu niestety nie pomyślał by zamieścić:

Patrz uważnie co klika, może znajdziesz co robisz źle.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ustawiam wszystko tak jak na filmiku ale bot klika mi dodatkowo 1 raz po zamknięcia okna dialogowego u NPC przez co mi idzie do przodu i w ten sposób nie mogę go używać, nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, kalibracja zrobiona jest a dodatkowo mam rozdzielczość taka jak jest zalecana, mimo tego i tak wszystko muszę kalibrować od początku co jest dziwne

Wiecie może skąd to dodatkowe kliknięcie? zaburza całkowicie funkcje bota

Zabici wrogowie lubią się rozerwać

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam ten samo problem co kolega up ;(

odświeżam temat, ponieważ nie było odpowiedzi na 2 ostatnie zapytania, Ja również się do nich dopisuję, gdyż mam ten sam problem.

Opublikowano

odświeżam temat, ponieważ nie było odpowiedzi na 2 ostatnie zapytania, Ja również się do nich dopisuję, gdyż mam ten sam problem.

Problem naprawiony, wystarczy tylko wyłączyc w opcjach aiona chodzenie przez klikanie myszą.

A jeśli komuś macro po odpaleniu nic nie robi w grze, a na pulpicie się porusza, to wystarczy odpalic go jako administrator w trybie zgodności z XP.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dawno już nie używałem tego programu :P 
DJSmoku2
- jaki system operacyjny ?
- uruchamiasz jako administrator ?
- jak ktos wyżej napisał odpal w trybie zgodności z xp sp3 :)

Jeśli nie ruszy to coś postaram się poradzić :)

Opublikowano

Lajk poleciał, gdyz mimo tego ,że na ElitePVP już dawno temat był wielu graczy tam polskich nie zagląda.  Ja ostatnio dopiero wziąłem się za testowanie i wszystko działa w jak najlepszym porządku ( musiałem przekalibrować jedynie) 

PS. U mnie tylko długo czeka między skonczeniem craftowania a oddaniem questa, ale rozumiem ze na wyższym lvlu craftu więcej do q  trza będzie wycraftować więc napewno tym jest to spowodowane.

PS2.

Zrobiłem wszystko jak w instrukcji i jak klikam insert to nic się nie dzieje czemu ??  :(

Kolego DJSmoku2. Zobacz proszę  czy masz odpowiednią wersję FreeMacroPlayer.

Z tego co wiem najodpowiedniejszą wersją jest: 7.5.0. lub 7.5.5( sam mam 7.5.5 i all płynnie działa)

W nowszej wersji są jakies bugi etc. 

Opublikowano

używałem jakiś rok temu na wersji 3.5 jeszcze - działało bez problemów, tylko trzeba naprawdę się wczytać w opis, i _dokładnie_ ustawić !

pytanie: co z nowym craftem, (meblami)?

aha, i przy okazji mała poprawka: w poradniku jest mały błęd - zamienione są tytuły (te czerwone):

Calibrate Profession-Specific Elements

Calibrate General Elements

są odwrotnie, pierwszy powinien być "General", pod spodem w treści jest ok.

W zasadzie drobiazg, ale można poprawić, bo kogoś może zmylić. :)

Opublikowano

Postanowiłam odświeżyć troszkę temat bo mam malutki problemik :( Tak ogólnie bot działa z tym, że nie chce mi odbierać kolejnego zadania. Wygląda to tak jakby kliknięcie po otwarciu okna NPC było za szybko i nie łapało. Coś mogę z tym zmienić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...