Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autoselekt I Autohotkey [tut]

Bartek7655

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc chcę wam przedstawić "mini botq" na np csro (gdzie nie ma jako takiego bota dla eu).

AUTOSELEKT:

1. Pobieramy autoselekt-a i pk2 tools.

http ://www.sendspace.com/file/ipi6ag

2. Rozpakowujemy.

3. Otwieramy Pk2Editor pokaże nam sie :

image1xn.png

4. Klikamy w File -> Open i idziemy do folderu z silkroadem, jest tam Media. klikamy 2 razy na media lub raz klikamy i następnie otwórz.

5. Po zrobieniu 4 punktu ujrzymy :

image2ty.png

6. W 1 polu ( Automatick Single File Update ) klikamy Select file, następnie idziemy tam gdzie wypakowalismy wcześniej autoselekt i pk2edior. Znajdujemy tam "actionwnddata" i klikamy 2 razy na to.

7. Nastepnie klikamy Import ! Jak nacisnelismy import powinno nam na dole napisac mniej wiecej "The file "D:\Documents and Settings\koo\Pulpit\Nowy folder (8)\actionwnddata.txt" was successfully imported into the PK2 under the entry "\server_dep\silkroad\textdata\actionwnddata.txt"

AUTOHOTKEY:

1. Pobieramy Autohotkey-a :

http ://www.autohotkey.com/download/AutoHotkeyInstall.exe

2. Instalujemy go.

3. Jak już skonczylismy instalowac to wchodzimy do folderu gdzie go zainstalowalismy (u mnie D:\Program Files\AutoHotkey ) nastepnie wchodzimy w folder Extras, nastepnie Editors, nastepnie ConTEXT. Jest tam plik o nazwie "Run this to install syntax highlighting for ConTEXT" klikamy na niego prawym i dajemy kopiuj, nastepnie idziemy na pulpit i klikamy prawym przyciskiem myszy i dajemy wklej.

4. Klikamy na to co wkleilismy na pulpit prawym przyciskiem myszy i dajemy Edit Script !

5. I piszemy scrypt.

Pisanie Skryptu :

1. Komendy :

Loop - powtórz

::Pause - przerwa

Sleep 1000 - stoj 1 sekunde

Send - wyslij do aktywnego okna

2. Prawidlowy skrypt ktory bedzie nam klikal 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0 i tak w kolko 9999999999 razy w oknie Sro_Client.

loop 9999999999

{Controlsend, , 1 , Sro_Client

Sleep 200

Controlsend, , 2 , Sro_Client

sleep 200

Controlsend, , 3 , Sro_Client

Sleep 200

Controlsend, , 4 , Sro_Client

sleep 200

Controlsend, , 5 , Sro_Client

Sleep 200

Controlsend, , 6 , Sro_Client

Sleep 200

Controlsend, , 7 , Sro_Client

Sleep 200

Controlsend, , 8 , Sro_Client

Sleep 200

Controlsend, , 9 , Sro_Client

Sleep 200

Controlsend, , 0 , Sro_Client

Sleep 200

}

End::Pause

Jezeli np chcemy by nam ciagle klikal ggggg ( aby zbieral jak cos wypadnie ) lub tab,tab,tab ( by nam berka ciagle odpalal) to robimy tak :

Controlsend, , {g} , Sro_Client

Sleep 200

lub

Controlsend, , {tab} , Sro_Client

Sleep 200

Jak juz napisalismy skrypt to zapisujemy i zamykamy.

Teraz skladamy wszystko w calosc.

1. Odpalamy silkroada.

2. Klikamy "a" i przesuwamy ikonke autoselekta na dolny pasek np "1"

3. Powiększamy zasięg autoselektu (oto temat do tego http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic...p;hl=autoselect )

4. Minimaluzujemy grę i wlaczamy skrypta (2 razy klikamy na niego )

Koniec :D

@Edit

Program dodatkowy by postac sie buffowala.

1. Pobieramy Isbota

Link1: http://rs248.rapidshare.com/files/128018690/ISBotv3b.rar
Link2: http://www.speedyshare.com/975320336.html
Link3: http://www.sendspace.com/file/zqpho6

2. Wlaczamy Silkroada

3. Wlaczamy Isbota

4. Po lewej stronie jest Autotarget trzeba ustawic na numer 1 ( tam gdzie mamy autoselekta na pasku w silkroadzie)

5. Przechodzimy do zakladki buff i ustawiamy wedlug wlasnych potrzeb.

UWAGA:

Linki zapozyczone od tut-ka maczugi

Buffy nie moga byc w liczbach takich jakich uzywamy skille bo bot zwariuje... i bedzie naokrogla ci wlaczal skille.

Tutek pisany przezemnie zabraniam kopiowania !!!

Jezeli pomoglem daj 5* prosze :D

@Jezeli cos zrobilem nie tak to prosze mnie poprawic :D

@Edit

Jak mozna to prosze podpiac xD bo duzo ludzi by chcialo to zobaczyc zapewne a zaraz to sie zakopie pod sterta tematow o poczatku HELP xD

Smoke Weed

Opublikowano

jak daje w pk2editor zeby odczytał to mi nie odczytuje :(

dodam jeszcze ze próbuje to zrobić na media.pk2 od ecsro

@Down nie mam własśnie zrestartowałem kompa i próbuwałem i nic ;/

1334497071-U17330.png

Opublikowano

@Up moze masz odpalonego silkroada w tym czasie ;p... Nie mozna miec odpalonego gdy sie chce otwierac media

Smoke Weed

Opublikowano

O kurcze, sory ale nie bylo mnie wczoraj na mpc. Nie mam pojecia czemu wam nie czyta tego media... wszycy macie ecsro? bo mozliwe ze tylko ecsro nie odczytuje w co watpie bo wedlug mmnie to nie ma roznicy... moze sprobujcie zrobic tak :

1. Otworzcie Pk2 Extractor ( nie ediotor )

2. File open i idzcie tam gdzie macie media.pk2

3. otworzcie

4. nacisnijcie Extract All. ( trwa to pare minut, takze nic najlepiej nie miejcie wtedy otwarte bo komp sie scina jak szalony)

5. i nastepnie zrobcie wedlug instrukcji mojej... moze tak zadziala...

Smoke Weed

Opublikowano

tzn posiedzialem troche i zrobilem taki slaby skrypt ;d taki ze odpala mi skile do expienia fajnie extra ale buffy cienko ;/ bo caly czas mi odpala ;/ nie mam pojecia jak to podzielic zeby skille odpalal do expienia caly czas a buffy jak juz sie konczy buff a nie caly czas

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mam pojecia... Ja gram na Csro i mi idealnie dziala. Sprobuje dzisiaj popatrzec po internecie czemu wam nie dziala na Ecsro

Smoke Weed

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co Ty nie powiesz?:D Mam wylazconego silka tylko nei da sie w ksro edytowac media.pk2 teraz a wczesniej nie mialem z tym problemow :( probowalem kopiowac nawet media i otwierac z niego tez nic nie dawalo :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...