Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Jak Zrobić Sobie Konia?

Noobel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj dowiecie się jak zrobić sobie militara na privie.

1. Po co nam koń?

Koń pozwala nam zwiększyć szybkość poruszania - dzięki niemu szybciej przemieszczamy się z miejsca na miejsce. Kiedy koń uzyska odpowiedni poziom możemy atakować z siodła.

2. Jakie są rodzaje koni?

- Koń zwykły, służy do jazdy, szybszego przemieszczania się.

- Koń, bojowy służy nie tylko do jazdy, ale można z niego atakować.

- Koń militarny jest najlepszym rodzajem konia, ma te same możliwości co niższe poziomy konia oraz 2 do 4 skili atakujących.

3. Od jakiego poziomu możemy robić misje na konia?

Misję na zwykłego konia możemy robić od 25lvlu, na bojowego od 35lvlu, a na militarnego od 50lvlu.

4. Dobra, chcę konia. Co mam zrobić by go mieć?

Po pierwsze musisz mieć Medal Konny

Następnie idziesz do Stajennego.

Wybieramy 2 opcję i wykonujemy misję, która wymaga od nas zabicia 50 Dzikich łuczników w ciągu 30 minut.

Dzikich Łuczników

Po udanej misji wracamy do Stajennego i naciskamy 2 przycisk. Jeśli zrobimy tą misję, czekamy do 24 godzin na obrazek konny. Jeśli obrazek będzie gotowy płacimy stajennemu 100 000 Yang i wtedy dostajemy konia. Misji tej nie możemy wykonywać w grupie.

5. Jak zwiększyć poziom konia?

5a. Misje Konne od 2 do 10 poziomu konia.

Misje te wykonuje się raz dziennie, klikamy 2 opcja i dajemy medal stajennemu ,musimy przejeżdżać przez oznaczone punkty. Jeśli nie uda nam się wykonać misji to nie tracimy medalu. Jak misja się powiedzie to poziom konia zwiększa się.

UWAGI: Podczas misji nie wolno zsiadać z konia!

5b. Misje Konne od 12 do 20 poziomu konia.

W misjach należy zabijać z siodła potwory w odpowiedniej ilości. Są to misje identyczne do misji na 2-10 lvl konia, tylko, że jest utrudnienie, należy zabić potwory, do tego nie można schodzić.

Co należy zabijać na dany poziom konia:

* 12 poziom konia - 5x Bo

* 13 poziom konia - 5x Chuong

* 14 poziom konia - 10x Elit. Ork. Generał

* 15 poziom konia - 10x Czarny Ork

* 16 poziom konia - 10x Ezoteryczne Dręczyciele

* 17 poziom konia - 10x Szpon. Trujący Pająk

* 18 poziom konia - 20x Pustynny Zawadiaka

* 19 poziom konia - 10x Lodowy Golem

* 20 poziom konia - 20x Walczący Tygrys.

UWAGA: Do misji konnych nie zalicza moobów z v2.

6. Mam już 10 poziom konia. Jak mogę zrobić konia bojowego?

Jak zawsze potrzebujemy Medalu Konnego, idziemy do Stajennego i wybieramy 2 opcję. Tą misje można wykonywać w grupie, ale musisz być jej założycielem. W tej misji należy zabić 50 Pustynnych Łuczników lub Wężowych Łuczników (można w jednej misji bić oba rodzaje moobów), występują one na pustyni oraz wylatują z metinów na 45lvl.

Jeśli się uda czekamy do 24 godzin na księgę konia bojowego. Gdy jest gotowa kupujemy ją za 500 000 Yang i możemy już atakować z konia.

Misję tą można wykonywać od razu po zrobieniu misji na 10 poziom konia, chyba, że koń jest zmęczony.

Jeżeli misja na konia bojowego się nie uda Medal Konny przepada.

7. Mam już konia bojowego, również mam 20 poziom konia. Co muszę zrobić, żebym miał konia militarnego?

W misji tej należy zabić 100 Demonich Łuczników w ciągu 30 minut. Również tą misje można wykonać w grupie. Najlepiej wziąć kilka osób powyżej 50 lvl, założyć grupę, zaprosić ich, niech oni pójdą do Wieży Demonów i wybadają czy można robić, czy za dużo ludzi.

Jeśli się uda czekamy do 24 godzin na księgę wojskowego konia. Gdy jest gotowa kupujemy ją za 1.000.000 Yang i mamy już konia militarnego.

Jeżeli misja się nie powiedzie to tracimy medal konny.

8. Jak mogę podnieść umiejętności konne?

Umiejętności konne możemy podnosić poprzez czytanie Instrukcji Jazdy Konnej. Umiejętności konne działają tak samo jak zwykłe umiejętności. Umiejętność wchodzi na Poziom Mistrzowski przy 20 pkt.

UWAGA: Instrukcje jazdy konnej można czytać po 50lvlu, nawet gdy nie mamy konia militarngo. Punkty się zgromadzą i gdy już będziesz miał konia to będziesz mógł wydać punkty na umiejętności konne.

UWAGA2: Maksymalny poziom umiejętności konnych to M1. Czyli nie można już ich podnosić.

UWAGA3: 1 to ciecie 2 stapniecie i 3 fala

9. Jakie są umiejętności konne?

Cięcie z siodła:

W umiejętność warto dać 1 pkt. Gdy otaczają nas potwory, dzięki tej umiejętności można łatwo uciec.

Cięcie polega na ataku podczas jazdy w prawo i lewo po 1 razie. Od 50 lvlu postaci.

Stąpnięcie konne:

W umiejętność można dać 1 pkt a potem można po fali i ten rozwijać. Jest to coś podobnego jak szarża u wojownika body, ale konna. Dodaje 50 szybkości poruszania do tego dochodzi możliwość omdlenia przeciwnika. Od 52lvlu postaci.

Fala mocy:

Atak obszarowy atakujący moby wokół postaci. Od 55lvlu postaci.

Burza strzal:

Skill występujący wyłącznie u ninji, polega na wystrzeleniu kilku strzał w kilku moobow (na podobnie zasadzie jak deszcz strzał z tą różnicą iż każda strzała omdlewa)

10. Koń nie chce mi się przywołać. Mogę zwiększyć szanse na przywołanie konia?

Tak, można zwiększyć szansę na przywołanie konia poprzez czytanie Instrukcji Oswajania Konia.

Tabelka przedstawiająca poziomy przywołania i ich szanse w %:

* 0 poziom przywołania = 10%

* 1 poziom przywołania = 15%

* 2 poziom przywołania = 20%

* 3 poziom przywołania = 30%

* 4 poziom przywołania = 40%

* 5 poziom przywołania = 50%

* 6 poziom przywołania = 60%

* 7 poziom przywołania = 70%

* 8 poziom przywołania = 80%

* 9 poziom przywołania = 90%

* 10 poziom przywołania = 100% szansy.

11. Czym mam karmić konia?

* Koń zwykły - siano.

* Koń bojowy - marchew.

* Koń militarny - czerwony żeń - szeń.

12. Zdechł mi koń, co mam robić?

Spokojnie, nie panikuj. By wskrzesić konia wystarczy zioło z łatwych/normalnych/trudnych małp. By zdobyć zioło udaj się do Handlarza /Is

* Zioło z łatwych małp przeznaczone jest dla konia normalnego.

* Zioło z normalnych małp przeznaczone jest dla konia bojowego.

* Zioło z trudnych małp przeznaczone jest dla konia militarnego.

Poradnik 20% by Noobel 30% Star oraz 50% Black Joker Dziex za pomoc

To jest z strony www.privy-metin2,fora.pl

@Może mi zejdzie to 20% i mod pokleji.

sygna4.jpg
Opublikowano

zal ... "wybieramy odpowiednia opcje " skoro to jest poradnik a wszystkie opcje sa po chinsku to moze przynajmniej bys napisal ktora lol tak to do dupy z takim poradnikiem

ubda1202.gif
Opublikowano
zal ... "wybieramy odpowiednia opcje " skoro to jest poradnik a wszystkie opcje sa po chinsku to moze przynajmniej bys napisal ktora lol tak to do dupy z takim poradnikiem

Już poprawiłem

sygna4.jpg
Opublikowano

Nie , to jest z mojej starej strony www. privy-metin2.fora.pl

Więc nie skapiowalem tylko kiedys napisalem.

sygna4.jpg
Opublikowano

Mam pytanie: przez przypadek kliknąłem na tę misję z dzikimi łucznikami i jak minął czas to się zorientowałem ,

że w ogóle w nią kliknąłem. I pod znaczkami w misji pisze czas minął. Jak na nią klikam to nie znika.

I próbuje znowu ją włączyć to nie da się. Czy jest jakiś sposób by mieć konia dalej? Proszę o odpowiedź.

2mo740k.jpg

Opublikowano

SIĘ NIE CZEPIAJCIE !!!! MOŻE I BYŁO NA BOARD.METIN2.PL ALE JESTEŚCIE NA MPCFORUM A NIE NA FORUM POLSKIEGO METINA !!!!!!!! ZAPAMIĘTAJCIE TO SOBIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@

Sorry za caps-lock

Dis is maj fejwrit forum xD

21191.jpg

21571.jpg

31004.png

5417.jpg

Opublikowano

@Topic

Dzięki fajny poradnik ale to jest to samo co na PL...

Wystarczy że doszedłeś juz do tego bojowca na PL to tu będziesz wiedzieć co na chińskim...

@Offtop

Noobel chyb avatary itp. związane z erotyką są niedozwolone...;]

Opublikowano
@Topic

Dzięki fajny poradnik ale to jest to samo co na PL...

Wystarczy że doszedłeś juz do tego bojowca na PL to tu będziesz wiedzieć co na chińskim...

@Offtop

Noobel chyb avatary itp. związane z erotyką są niedozwolone...;]

Sry ale na mojem avku nie ma zbyt rozpietej erotyki.

Nawet majtków ani stanika nie zdjęła nic o erotyce , taka fajna babka

Topic: NA rivie trudniej zrobic sobie kona

sygna4.jpg
Opublikowano

Udało się, zrobiłem konia. A problem z tą misją rozwiązał się przez przypadek.

Postanowiłem olać, że się nie powiodło i jakby nigdy nic poszedłem zrobić konia z medalem.

Kliknąłem na 2. opcje a potem kilka razy losowo i misja od nowa się rozpoczęła.

Za poradnik bardzo dziękuję, na pewno będę z niego korzystał aż do militara.

2mo740k.jpg

Opublikowano

20% ci nie cofnie a przynajmniej da kolejne 20%

ósmy punkt regulaminu

8. Na mpcforum.pl jest zakaz reklamowania innych for. Za reklamę forum określa się też informację o tym, że ma się chęć stworzenia takowego.

@down

zgadzam sie z userem nizej

Opublikowano

ktos nie znajacych tych info powinien sie cofnac na metin 2 pl takie jest chociaz moje zdanie

" Żyć chwilą, nie chwilę "

Opublikowano

Bla, bla, bla

Co się czepiacie mi bardzo pomógł więc jestem mu wdzięczny.

A czy se reklamuje coś to mam to w ... nosie.

Moim zdaniem zasługuje na uznanie.

2mo740k.jpg

Opublikowano

Jak ktoś nie wie, która jest opcja u stajennego by zrobić konia to jest za przeproszeniem debilem. ^^

Poradnik dobry 5/5.

Opublikowano
Bla, bla, bla

Co się czepiacie mi bardzo pomógł więc jestem mu wdzięczny.

A czy se reklamuje coś to mam to w ... nosie.

Moim zdaniem zasługuje na uznanie.

ciekawe co by na to powiedzial kokosz

a regulamin obowiazuje wszystkich

Gość Mounthains
Opublikowano
yyy

a bys powiedzial ze od 2 lvl konia do 5-6 robi sie w m1 a potem np na dolinie czy cos...

to ci samo losuje gdzie masz jechać na koniu

Opublikowano

Ehh, mam pytanie po co to?Teraz każdy chce zasłynąć, i mieć podklejony poradnik.Poprostu chce być modem i by ko wszycy kochali, tak jak owy "Noobel".Zamiast dać coś sensownego , to takie głupoty.W tytule strony pisze "MPC Forum - Cheaty, Boty, Hacki, Bugi do gier online Mu Online, Silkroad, Wow, Tibia, Lineage 2, Kal Online, Lastchaos, Ogame, The Crims" Czyli, że forum jest o bugach, a nie o pierdo***.Jest także dział "Metin2-ogólna dyskusja" czyż nie tak?

Ubiegły nick:W-A-R-R-O-C-K [*]

Banik ! :D

Grałem na longjuyt2 s1.

Woj mental 87lvl.

Skile :

Duchowe P Silne P Walniecie P Uderzenie miecza P Tapniecie P

Moje najlepsze 8 lat to Rap...

8539.gif

10500.jpg10161.jpg

4831.gif10444.gif

30384.png30776.gif

30041.jpg30023.png

Qyyt2

78lvl Czas gry : 2 dni (1 08 09)

Eq.Syfne, stal +6 magnetyk +6 ebo +9 lwia +8 :)

Priv serwer metin2=strata czasu.

Gość Mounthains
Opublikowano

niepodkleje tego bo według mnie to jest niepotrzebne -,-

Opublikowano
Ehh, mam pytanie po co to?Teraz każdy chce zasłynąć, i mieć podklejony poradnik.Poprostu chce być modem i by ko wszycy kochali, tak jak owy "Noobel".Zamiast dać coś sensownego , to takie głupoty.W tytule strony pisze "MPC Forum - Cheaty, Boty, Hacki, Bugi do gier online Mu Online, Silkroad, Wow, Tibia, Lineage 2, Kal Online, Lastchaos, Ogame, The Crims" Czyli, że forum jest o bugach, a nie o pierdo***.Jest także dział "Metin2-ogólna dyskusja" czyż nie tak?

uwierz mi ze byc modem na najwiekszym dziale mpc to nie sa same korzysci ... jak ktos dostanie warna to pozniej jeczy za co warn jestes debilem itp.

chcialbys takich wiadomosci kilkanascie razy dziennie ??

Opublikowano

Dla mnie to jest jedyne forum na temat metina z którego korzystam.

Więc bardzo cenię taki poradniki. Jest przejrzysty i na pewno nie jedna

osoba z korzysta. Więc szacun dla twórcy.

2mo740k.jpg

Opublikowano

No takk full mnie krytykuja , ale na inbox'ie 29 Nowych Wiadomosci jak zagrac na Doff'ie..

-.- Mouthains

sygna4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...