Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pic-tut] Svac Ems V.55 / V .56

Athlas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, Tutaj Athlas, nie mylić mnie z ATHISEM, ponieważ jesteśmy 2 różnymi osobami !? jasne?

Nie chce mi się rozpisywać zrobiłem tutoriala żeby wam ułatwić expienie :)

Proszę moderatorów tego forum o USUWANIE postów z treścią "Leech" " WYPAD " itp.

Od razu mówię, ssy nie są zrobione przez ze mnie

1. Musimy sciągnąc harepakera z tego otóż linku http://www.mediafire.com/?oy1onma4duy

2. Unzipujemy, otwieramy program i widzimy!

harepacker1.png

3.Zmieniamy z GMS na EMS/KMS

gmsems.png

4. Naciskamy File, następnie Load.

loadfile.png

5. Otwieramy naszego map.wz ( nie zapomnijcie zrobić backupa...

loadmap.png

6. Teraz zmienimy psychics, idziemy to FlySpeed, naciskamy property -> change property i zmieniamy z content na 0.

flyspeed0.png

7.Teraz szukamy ID Naszej mapy gdzie ma być używany Smoke Vac.

ID STRING - 103000102

ID GRYPHONS - 600010500

8. Jak już znajdziemy naszą mapę naciskamy na numer.

mpalatenzien.png

9. Teraz naciskamy FH MAPPING - > Render Map

rendingmap.png

Opis:

Pojawiła nam się mapka, najeżdżamy myszką w miejsce gdzie chcemy żeby potworki były :P ( dziwnie napisane o.O )

Ja dla przykładu zrobiłem -593,-3340 ( Gryphons ).

Dobra znaleźliście sobie koordynaty, teraz obczajcie najbliższą "stacje naziemną"

DLA TYCH CO NIE ROZUMIEJA

Jak Na Tym Screenie, 115,116 przy scianie

mypoint.png

10. Jak już znaleźliśmy najbliższą stacje :D To Klikamy na foothold

foothold.png

Szukamy w footholdach naszej stacji.

Jak już znajdziecie to naciskamy na sub z naszym footholdem, naciskamy Property -> add property, tak jak tutaj.

addproperty.png

NAME : 0

CONTENT : Nic nie piszemy

TYPE : wzsubproperty

Teraz naciskamy na sub 0, ( co właśnie zrobiliśmy ) naciskamy property -> add property

Name: prev

Content: 0

Type: WzCompressedIntProperty

prevy.png

Nowy PROPERTY, dalej na 0 sub.

Name: next

Content: 0

Dalej na sub 0 robimy nowego property.

Name: x1

Content: Nasze koordynaty. te pierwsze czyli moje. -593

addx1.png

Znowu nowy na sub 0

Name: x2

Content: x1 +1 :) Czyli moje -592

61059464.png

Ciągle ciśniemy na 0.

Add property

Name: y1

Content: Nasz 2 Koordynat. czyli mój : -3940

I nastepny property ale już ostatni.

Name: y2

Content: (y1+1) czyli moje: -3339

Po wszystkim powinno to wyglądać tak

doned.png

Teraz zapisujemy pod jakas nazwa na pulpicie np. kupa, wchodzimy do folderu z maplem kasujemy map.wz ( jeżeli już macie backup bo jak nie to wycinacie i gdzie wklejacie jakby coś.)

zmieniamy nazwe kupa.wz na Map.wz

I działczy!

Tutorial napisany własno ręcznie, Screeny zrobione przez nazgula. Dlatego Screeny nie zgadzają się z tutorialem. Ale jako tako ułatwiają zadanie :)

Pozdrawiam ATHLAAAAS.

Have fun and ban

BTW. Jak przeczytacie sub 0 po angielsku wyjdzie imię wojownika z mortal kombat, i to był morał tej opowieśći o nokii 1000203040 :P

@EDIT

HAREPACKER v, 3.0

http://www.mediafire.com/download.php?3etnemwnqtj

Thx Rizzu You rock etc.

reflink

Opublikowano

Ja bym pierdolnął dużą czcionką, że działa na potwory latające. Dlaczego? Dlatego, że niektórzy nie potrafią myśleć...

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Niestety jest ponieważ to jest wersja 3.0, albo pomyliłem ściąganie o.O. Jest wersja 3.0? hehe

Mam nadzieje że będzie wam soft work.

Peace

reflink

Opublikowano

Wszystko pieknie i fajnie ale mam problem z footholdem albowiem znajdujemy stacje ?? ;> Wtf ja chcem zrobic s vaca na crow forest 1 i na co mam klikac??;>

Opublikowano

Chodzi tutaj o takie kartoniki w których są napisane numery, to są właśnie footholdy, poprostu szukasz najbliższego przy twoich koordynatach :)

Pozdrawiam Athlas

reflink

Opublikowano

Jak sama nazwa wskazuje Flyspeed Oznacza szybkość latania a czy świnie potrafią latać?! NIE To jak chcesz zrobić svaca na pigbeach...

DZIAŁA TYLKO NA LATAJĄCE STWORY!

reflink

Opublikowano

Czy podobnym sposobem mozna tego VACa zrobic na GMS?

dobra juz zrobilem i dziala na GMS ^^

Opublikowano

BoSH to już jest na forum...

FullMetal Alchemist [done]

Clannad [done]

Clannad After Story [done]

Elfen Lied [done]

Kanon [done]

Bleach [...]

FullMetal Alchemist 2 [...]

Naruto [done]

Naruto Shippuuden [...]

Death Note [done]

School Days [done]

Hellsing [done]

K-On [...]

Nie wszystkie bo wszystkich nie pamiętam xD

Opublikowano

Twój bezsensowny post nie zmieni faktu że to dalej Jest na foum btw. jest bardziej opisane i pro. OFFTOP Czlowieku

@ UP

Jak wrócę do domu postaram sie zrobi patcher na String,killa bee,gryph,crow.

reflink

Gość black_shadow
Opublikowano

@Up. Czekamy :D Postaraj się to zrobić jak najszybciej. Najbardziej potrzebny jest na nietoperze w Kerning. Tylko zrób je najlepiej przy ziemi , ostatnio były trochę za wysoko i warrior miał problemy żeby trafiać :D

Opublikowano

ok mi już nie potrzeba tych koordow xD dałem rade ;p tylko jakby ktoś wiedział jaka wysokość ma być żeby summon atakował ale żebym mógł zbierać dropa

Opublikowano
PO CO? JEST TO JUZ CHYBA PIĄTY TUT NA SVACKA

Nie pasuje ci to wypad . Masz narazie 2 posty a się znawca znalazł . To co z tego że piąty ludzie czasem muszą zobaczyć nowy temat xD .

Na mpcforum ----> maple story mamy wiele chwastów .Są to użytkownicy : raven1233, xakoore, HelioNLP, mapla112, Rawko, gangsta123, Exonix, Smrodzek, Amigos, finglas11, wto, Cozmo, Nomad Monster, Siminuś, Msplayer i LAwiat ale jest ich dużo więcej . Moim zdaniem trzeba usunąć chwasty . Ale są też ludzie na wysokim poziomie : Crasher, Simpson, wisniaa95, 0nly0u, Athis, logomaniak i xajo ( ja ) .

Z dniem 27.sieerpnia2009 roku wchodze w Akcje "Pomagam tylko w temacie "Odpowiedzi na nurtujace was pytania" jesli popierasz te akcje wklej to do swojej sygnatury

Mam w dupie kto bedzie moderatorem maple story byle by sie interesowal dzialem, a nie sobi go olewa jak obecni moderatorzy

Koc summon dem (pathed ) ... więc się debilu nie pytaj czy działa .

Każdy noob na forum , każdy noobowski temat , każdy noobowski spam to wielkie g***o na tym forum więc nooby wypier...

Opublikowano

Poda ktoś id mapy z Maladami i najlepiej id potworka bo szukałem ale nie moge znaleźć.

GMS CederPl.png

EMS CederPL.jpg

GaduGadu11297159

Opublikowano

Proszę:

600020200

Z dniem 27.sieerpnia2009 roku wchodze w Akcje "Pomagam tylko w temacie "Odpowiedzi na nurtujace was pytania" jesli popierasz te akcje wklej to do swojej sygnatury

Opublikowano

moglby ktos mi pomoc z vac item?;p porpostu chodzi mi o to ze kasa i dro psame do mnie lecialy juz tylko tego mi brakuej do perfekcyjnego haczenia ;<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...