Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

=fre_baf'ik). I Randap

dziób tukana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkoda żeby się zmarnowało a z braku laku i cywilizowanego forum niech będzie co google dało...

Dwa botki z czego moje to jeden i pół.

=fre_baf'ik).

dla: ee (w trybie gry full screen możliwość zaznaczania/odznaczania dowolnych guzików na boocie za pomocą klawiatury)

Pierwszy to mój autobuff działający w każdej rozdzielczości i przy każdym położeniu okna party, jego podstawową zaletą jest prymitywizm konstrukcji, należy samemu wyznaczyć dowolne miejsce na ekranie gdzie i jak ma bufac (po wciśnięciu klawisza [shift] + [F1],[F2]... nagrywa pozycje).

Jako ze co co niektórzy mają problemy z kombinatoryką to dodatkowe wyjaśnienie jeszcze raz: tym dowolnym miejscem może być oko party po prawej lub każdy dowolny punkt na ekranie.

frebafik.th.png hotkeyefb.th.jpg

czym =fre_baf'ik). rożni się od każdego innego ab?

1. maksymalnie jak to tylko można prosty

2. miejsce buffania wyznacza się samemu więc działa nie tylko na globalu ale i każdej możliwej wersji priva.

3. można nim buffać ludzi nie będąc w party (właściwie pierwotnie miał być tylko po to)

4 dwa sposoby buffania (zwykłe 1,2,3 i power gdzie co serie buffów jest 5 serii heal)

5. możliwość zaznaczenia/odznaczenia każdego guzika za pomocą klawiatury (wiec jeśli ktoś szuka bota pod gre "full scren" to f_b jest prawdopodobnie monopolistą)

6. cc_timer (pokazuje czas do najbliższego evenu - tylko na globie)

7. infotex - wyświetla w graficzny sposób na grze jak jest aktualnie ustawiony bot (nie ingeruje tym w gre, to tylko zwykła funkcja windowsa, ale zato niezbędną przy "full screen")

8. infotex dla cc_timera (to samo co wyżej)

9. możliwość włączania/wyłączania bota środkowym klawiszem myszy (opcja z punktu 5 była dla osób nie korzystających z myszy, wiec dla odmiany musiała powstać opcja dla osób brzydzących się dotykania klawiatury)

10. mini pauza 1 sek po wciśnięciu prawego klawisza myszy (działa jak działa ale możne się przydać)

11.wprawdzie był on pierwotnie częścią Randap-a ale aktualnie ich opcje nie pokrywają się, a autobuff w tym drugim bocie opiera się na całkowicie innych założeniach i innych zastosowaniach

Randap

dla: bk, sm, mg, sum, ee, ae, dl... a zwłaszcza wszelkiej maści hybrydek do kombinowanych skilli

Drugi to moja stara prosta przeróbka bodaj aktualnie najpopularniejszego bota kiasu v1.4, choć myślę ze co bardziej wprawne oko wychwyci drobne różnie z których największa to zmiana nazwy (dałem tymczasowo roboczo taką by nie siać poruty, jak skończę to będzie znowu "kiasu").

54440383.th.jpg 1capture28072009002950.th.jpg 90839396.th.jpg 75222961.th.jpg capture12112009022751.th.jpg

Nie będę się wiele rozpisywał na temat jego konfiguracji, jest ona bardziej niż łopatologiczna, bot będzie w miarę chęci co jakiś czas aktualizowany i zawsze będzie w wersji beta.

Wyczerpująca instrukcja:

standardowy - booty dedykowane, poza novą identyko co w kiasu

rozbudowany - boot który samodzielnie sie projektuje: czy ma bufac, kręcić sie a może jeździć kursorem po całym ekranie, jakie skile używać, odpalać/wyłączać kruka, pisać macra albo melodyjki grać (robić za budzik)...

autobuff - optymalizowany pod s4, buffa max do 10 osób, + sd buff

automacro i macrobot - boot dla tych co stoją dużo na targu.

pozostałe opcje:

minimalizer- sam boot nie ma wbudowanego mini, ale: działa w "full screen" jak i w "mini"(idealna to 800x600 + mini), można ustawić że bot sam go wykrywa (auto-detekcja minimalizera i rozdzielczości), może tez być używany oryginalny minimalizer wbudowany w gre (preferencje >>> minimizer >>> autodetekcja >>> window position). Na skrenie poniżej widać co gdzie i jak - przeciągnięte okno dzięki czemu można np oglądać film i buffac.

2capture28072009001138.th.jpg

/:Ważne: Jeśli używanie opcji "Auto detekcja-minimalizera" to należy wpisać w pole jego pełną nazwę czyli np: nie Travis tylko MinIMizer -Travis- z zachowaniem dużych i małych liter (screen poniżej):

autodetekcjaminimizermi.th.jpg

Obie "autodetekcje" i "window position" (preferecje >>> minimalizer) najlepiej ustawić w pierwszej kolejności, oszczędzicie sobie potem problemów z tym że bot gdzieś tam źle klika, daje np: "buy" zamiast "party". Przetestować to można w prosty sposób, wystarczy zaznaczyć na bocie z jakiej kratki w inventory ma wywalić śmieci i porównać to w grze. Jeśli jest tak samo... i komunikat na bocie ON/OFF jest zgodny z działaniem (lub nie) minimalizera, to macie najważniejsze 90% konfiguracji programu za sobą.

Clear Inventory - wadliwa z winy samej gry. Miejsce wyrzucania (dropienia) przedmiotow z inventory na ziemie wyznacza sie za pomoca klawiszy Ctrl+F1. Niestety przy obecnych ustawieniach gry jeśli w plecaku będzie wolna przestrzeń i kursor nic nie zaznaczy to można sobie zafundować darmowa wycieczkę po rewirach. Najlepiej nie uzywac tej opcji.

Zeby tego uniknąć należny je wyznaczyć u góry na ikonce buffa/aury [~172,71] i przed pójściem afk sprawdzić czy postać sama gdzieś się nie ''zluruje''.

Aktualnie jest to jedyne znane miejsce gdzie można bezpiecznie wywalać śmieci, jednak działa tylko podczas trwania bufa.

Po przypisaniu jakiegoś ze skilli (konkretniej - jakiegoś bufa) w ''rozbudowany'' jako ''x buff'' (forte/sb/expansion/etc), będzie on każdorazowo odpalany przed użyciem opcji Clear Inwentory. Daje to w zasadzie 100% margines bezpieczeństwa ze postać nie wyleci ze spota. Należy pamientac ze działa to tylko przy sub-boocie "rozbudowany" i po uprzednim zaznaczeniu guzika "+ Buff" (znajduje się on obok guzika "ClearInventory").

77582290.jpg

HotKey System - jest to funkcja boota gdzie można zmieniać przypisane klawisze do poszczególnych akcji.

cc_timer i rozpiska cc - timer tak jak sugeruje nazwa wyświetla na bocie czas do każdego najbliższego cyklicznego eventu (cc/ds/it/bc/ww) zaś rozpiska w "graficzny" sposób pozwala je lepiej zaplanować

auto party - trzy sposoby jego dawania i dowolna konfigrucja.

goblin - sub-bot pomagający prać SD potki w nori lub rafine w aidzie

czego nie ma:

klikanie poza obszarem pulpitu - nie możliwe, narazie nie wiem jak do tego podejść.

wsparcie dla gry "aktiv" - nigdy nie będzie.

przechwytywanie pixeli/pakietów - nigdy nie będzie haxowania.

reszta instrukcji na bocie.

/:ważne: Od dnia 18.01.10 nazwa boota Tablet jest już nieaktualna i należy ją zmienić na Xpadder

=fre_baf'ik). v1.3 + źródła programu [finalna wersja pierwszej serii z 30.08.09]

sendspace.com/file/m0udon

=fre_baf'ik). v.2.1 + źródła programu [2+ to wersja rozszerzona z dodanymi nowymi opcjami dla pełnoekranowców 23.09.09]

sendspace.com/file/a98zhs

=fre_baf'ik). v.2.2 + źródła programu [+poprawka buga infotex, +2 wersja bufffa, +cc_timer (również jako infotex), +możliwość wyłączania bota klawiszem myszy 09.01.10]

http://www.sendspace.com/file/0m9kiz

randap v 334 [29.06.09]

sendspace.com/file/57cwe4

randap v 387 [wersja odbugowan z dnia 12.11.09]

sendspace.com/file/msu86q

Opublikowano

Umieszczajack hacka na forum autor jego ma obowiazek zamiescic skan np. screen ze strony virusscan.jotti.org, trzeba bylo regulamin przeczytac.

Opublikowano

te alerty to wykrycie jezyka autoita.

przeskanuj obojętnie jaką wersje starego bota kiasu a będzie identyko wynik, jak nie lepszy.

zresztą to autoit, na upartego mozna decompilowac do woli, kodu narazie nie daje bo nie jest skończone.

Opublikowano

zamknijcie pizdy chlopak pomugl dal dobre boty a sapiecie nie wiem po co i udajecie morderatorow jak nie chce nie sciagajcie , dzieki za pomoc !!!

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

bot nie jest hostowany przez tutejsza witrynę (nie zgadzam się na taki sposób dystrybucji) tylko na przeznaczonej do tego profesjonalnej stronie, tutejsi admin nie mają nic do niego, jeśli nie odpowiada Ci taki stan rzeczy proponuje poszukać czegoś innego np: pipen paczka, kiasu bot, pj autoplay, chaso bot, mumacro, noob bot (singapurski), itd....

Opublikowano

Mam pewien problem:

1. Dlaczego kiedy zmieniam wartości Buff Speed i Buff Pause (np. na speed 1 pause 40), to ee zaczyna dawać tylko heal?

2. Kiedy wypróbowałem go pierwszy raz (mój ee + dw brata), to bez zmieniania żadnych ustawień, dobrze działało. Przed chwilą poszedłem na normalne party (czterech członków, elbeland 3, serwer 1), chciałem odpalić autobuff i nie działało. Dlaczego?

Opublikowano
Mam pewien problem:

1. Dlaczego kiedy zmieniam wartości Buff Speed i Buff Pause (np. na speed 1 pause 40), to ee zaczyna dawać tylko heal?

2. Kiedy wypróbowałem go pierwszy raz (mój ee + dw brata), to bez zmieniania żadnych ustawień, dobrze działało. Przed chwilą poszedłem na normalne party (czterech członków, elbeland 3, serwer 1), chciałem odpalić autobuff i nie działało. Dlaczego?

który bot?

aktualnie są 2 wersje pierwszego i 1 drugiego.

1. wartość 1 to 1 sekunda a wartość 40 to 40 sekund

wpisz np 0.3 a będzie działać (koniecznie z kropką a nie przecinkiem)

2. masz tam przecież guziki którymi się zaznacza komu jaki buff

ps:

a takie coś pisze w instrukcji randapa:

Gdyby byly jakies problemy z uruchomieniem boota, po restarcie przestał nagle prawidlowo dzialac, lub sami cos w min przestawicie a nie bardzo pamietacie co, to nalezy usunac plik konfiguracyjny ''configbot.ini'' z katalogu gdzie sie on znajduje. Program sam odtworzy go na nowo przy kolejnym uruchomieniu, z ustawieniami domyślnymi. Jest on dosc duzy wiec moze zdarzyc sie ze przy jednoczesnym wielokrotnym uzyciu opcji ''SaveSeting'' niektore ustawienia zostana zle nadpisane.

Opublikowano

Chodzi mi o fre_baffik.

1. Właśnie chodzi mi o to, by dał heal, po jednej sekundzie dmg buff, po następnej sekundzie def buff, a potem powtórzył to z drugim członkiem i poczekał czterdzieści sekund i znów dał buffy i tak w kółko (czy źle zrozumiałem ten speed i pause?). Dlatego ustawiłem speed 1, pause 40 (przy tym praktycznie wcale nie zużywałby butelek many). Tak się nie da? Jak mam ustawione 0.4 i 0.4, to działa normalnie.

Opublikowano

A czy AutoPick we fre_bafiku działa poprawnie? Niedawno w party w lt3 zebrałem cały plecak itemków, a przez ostatnie trzy party nie zebrałem nic, choć leżało wokół mnie parę przedmiotów.

Opublikowano

Proszę o dodanie skana do głównego tematu. Nie jest to mój wymysł, jest to uwarunkowane tym aby ludzie nie wrzucali tutaj keyloggerów. Na mpcforum.pl funkcjonuje regulamin... i należy się do niego stosować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...