Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut]jak Grać W Plemiona

Whisper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Przedstawię Poradnik dla nowych graczy Plemiona :)

Na pewno się komuś przyda :)

Proszę o przypięcie !

Jeśli zaczynasz gre pamiętaj ratusz nie jest najważniejszy!

Kopalnie, Mur i poczęśći koszary powwinieneś rozbudować na początku.

Oczywiście nie baw się w budowanie tego wszystkiego od razu na 1 poziomie ratusza

buduj tak:

1: Tartak

2: Glina

3: Spichlerz

4: Żelazo

5: Glina

6: Tartak

7: Ratusz

8: Koszary

9: Tartak

10: Zagroda

11: Glina

13: żelazo

14: Tartak

15: Żelazo

16: Żelazo

17:\

18:- Kopalnie w dowolnej kolejności zależnie od stylu gry i obecnej sytuacji

19:/

20: Ratusz

21: Koszary

22:\

23:- Kopalnie w dowolnej kolejności zależnie od stylu gry i obecnej sytuacji

24:/

25: Zagroda 26: Zagroda

27:\

28:- Kopalnie w dowolnej kolejności zależnie od stylu gry i obecnej sytuacji

29:/

Dalej buduj według swojej intuicji pamiętaj staraj sie dość szybko podbić 2 wioske

niech nie będzie to twój główny cel ale druga wioska umożliwia dużo szybszy rozwój

radze przejmować 2 wioske mając około 3000pk

A co do muru nie wspomniałem o nim tutaj jest on ważny

szczególnie gdy jesteś w złym położeniu natomiast jeśli ktoś cię fermi(atakuje dla surowców)

mozesz rozbudować showek chociaż ja nigdy nie ruszyłem go z 1 poziomu ;) Wojsko czyli walczyć czy uciekać? Ważnym elementem gry w plemion jest oczywiście wojsko

Oto spis wszystkich jednostek które dzielą się na ofensywne i defensywne a także na piesze i konne

1. Piesze

2. Pikinier - Defensywna - Piesza

3. Miecznik - Defensywna - Piesza

4. Toprnik - Ofensywna - Piesza

5. Łucznik - Ofensywna - Piesz

6. Konne

7. Zwiadowca - j. Zwiadowcza - Konna

8. Lekka Kawaleria - Ofensywna - Konna

9. Ciężka Kawaleria - Ofensywna i Defensywna - Konna (Jest to najlepsz jednostka w grze)

10. Jednostki specialne

11. Rycerz - Jest to jednostka którą w nowszej wersji można wyposarzyć w przeróżne przedmioty (Uwaga możesz posiadać tylko 1 rycerza!)

12. Szlachcic - Bardzo ważna jednostka dzięki niej można przejmować inne wioski produkuje ją sie w pałacu

Teraz już wiesz jak atakować pamiętaj przy większych atakach korzystaj ze zwiadu i symulatora (plac - symulator) Przejmowanie wioski

Pamiętaj przejmuj wioski jak najbliżej innych twoich wiosek pozwoli ci to na szybką pomoc atakjowanej wiosce jak i na dynamiczną wymiane surowców. Aby przejąć wioske należy:

1. Stworzyć Pałac

2. Wybic odpowiednią ilośc monet zależnie od tego którego szlachcica tworzymy

3. Stworzyć Szlachcica

4. Atakować Szlachcicem Do póki poparcie w atakowanej wiosce nie będzie mniejsze ewetualnie równe zero.

II Poradnik

________________________________________________________________________________

Cały poradnik, będzie dotyczył jedynie nowego stylu świata - z rycerzem?

Nie będzie w nim, żadnych wyszukanych technik gry, ani sposobu w jaki sam gram, ale będzie wystarczająco dobry, żeby w swojej upartości i chęci dążenia do celu dojść do top100 (więcej nie gwarantuje, bo i tak większość z was nie będzie potrafiła wykorzystać poradnika ~~)

Przed rozpoczęciem, prośba do wszystkich - nie grajcie jak debile budując wyłącznie ekonomię i wojsko defensywne. Tak, ludzie grający w ten sposób są debilami. Plemiona są oparte na walce, w pierwszym okresie defensywa sie nie liczy, jest dla słabeuszy, którzy ?próbują? grać w plemiona, ale w nie tak naprawdę nie grają. Róbcie offa, walczcie offem, na każdy możliwy sposób. Ofensywa jest najlepszą obroną. Zdanie te było potwierdzone wielokrotnie przez historię, oraz przez grających w różne gry. Defensywa, rzadko kiedy wychodzi na dobre? Ludzie broniący sie = ludzie przegrani, bez perspektyw na przyszłość.

A gdy już Wam się znudzi gra, będzie trzeba sprzedać konta (o tym jak sprzedawać, aby nie dać się złapać napisałem na blogu z notce z dnia 7 czerwca 2008). Aby sprzedać konto w plemionach potrzebne jest wam konto bankowe na które dostaniecie pieniążki za sprzedaż. Polecam konto w mBanku:

No więc, zaczynacie całą grę od wybudowania eko 1/1/1, następnie piedestał i rycerza? Eko przez 6h produkcji rycerza będzie robiło swoje, a wy w tym czasie będziecie mogli sobie popatrzeć, jak wasz wojak się produkuje. Jak już się pojawi w waszej wiosce ów jegomość, klikacie magiczny wręcz link mapa i wyszukujecie najbliższą pustą wioskę - koczowniczą lub barbarzyńską, a samego wojaka do niej puszczacie. Wraca po kilkunastu minutach przynosząc wam waszą godzinną produkcje!

W ten sposób farmicie sobie kilka godzin podnosząc eko do 5/5/2. Następnie 3lvl ratusza, koszary i budujemy pikinierów, jednocześnie farmiąc cały czas rycerzem.

Gdy pik w naszym mieście pojawi się ponad 4 (mniej z rycerzem nie opłaca się wysyłać, policzcie sobie czas biegania), zaczynamy je puszczać razem z rycerzem, żeby przynosiły nam dochody.

Surowce zużywamy w taki sposób, żeby piki się cały czas budowały, a żebyście sami mogli budować jednocześnie ekonomie, spichlerz i zagrodę.

Gdy już dojdziecie do eko, powiedzmy 10/10/10, budujecie ratusz do 10lvl, kuźnie 5 i stajnie 3 lvl. W kuźni badacie technologie - zwiad i lekka kawaleria. Robicie 5 zwiadu i skanujecie wszystkie wioski w okolicy. Daje wam to pełny wgląd w styl gry, graczy znajdujących się dookoła was.

post-74568-1247856537.jpg

Jestem po to żeby być . Startuje na Moderatora Pomóż mi . :)

A ja pomogę tobie :)

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=46516

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=46441

,.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,...........,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.................,,,,,,

Opublikowano

Sorki ale Nie potrzebny [TuT] Według mnie ... :D i nawet nie twój złączyłeś 2 inne :) i każdy z innej Strony

Można ZAmknąć

Qurczak Na Moderatora :)

Startuje na Moderatora Dział ,, Inne Gry FPP'' :)

MODERATOR

QURCZAK

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Wszystko ok. gdyby nie to ,że każdy świat ma inny styl i nie zawsze bd. miał łuczników ,piedestału ;> A 3k pkt to przecież nie jest wyznaczona granica przejęcia wioski ;> napisałeś ,że najlepiej ? ,a niby czemu ? Równie dobrze możesz przejąć miejąc 12,355 pkt czyli na maks rozbudowaną wioskę. Najlepiej przejąć wioskę gdy się ustatkujesz może to być nawet poniżej 3k pkt ;) I oczyścisz wioskę wroga ,czy też sąsiada ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W grze się liczy elastyczność ,trzeba budować to co jest najbardziej potrzebne. No i ważna jest polityka ,zdolność tworzenia sojuszy no i czas spędzony przed kompem. Jak ktoś gra korzystając z tutoriala to szybko zostanie farmą. Poza tym widziałem wiele tutoriali mniej lub bardziej rozbudowanych i widzę ,że tym to się można co najwyżej podetrzeć. Abstrahując od tego ,że to kopiuj/wklej z jakiegoś bloga "A gdy już Wam się znudzi gra, będzie trzeba sprzedać konta (o tym jak sprzedawać, aby nie dać się złapać napisałem na blogu z notce z dnia 7 czerwca 2008). Aby sprzedać konto w plemionach potrzebne jest wam konto bankowe na które dostaniecie pieniążki za sprzedaż. Polecam konto w mBanku:"

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

nie przeczytałem całego, tyle jest tu błędów!!

od kiedy łucznik to jednostka ofensywna?

i nie narzucaj nikomu swojej taktyki co do budowania, tego jest bardzo dużo i większośc się dobrze sprawdza, a na początku radzę zadac sobie pytanie, chcesz farmic okolicę, czy samemu robic sobie surowce?

jeżeli już wiesz, to chyba każdy chociaż trochę inteligentny człowiek wpadnie na to, co budowac...

Opublikowano

dlamnie poradnik beznadziejny sprawdziłem na sp i odrazu odpadłem zaczełem moją strategia nadrobiłem ....

Proszę o cofnięcie 10% bo to nie moja wina że są błedy na forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...