Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[tut] Instalacja I Obsługa Ibota.

lewos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

STRONA GŁÓWNA : www.ibotsro.com

DOWNLOAD IBOTA : http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=44132

VIDEO INSTALACJA Z OFICJALNEJ STRONY :

MAPY :

http://www.mediafire.com/?nnmo5gu4quy

<-- Kopiujemy do folderu z ibotem . C\ProgramFiles\Silkroad\ibot\map

Wymagania ibot'a

- NET.Framework 3.5 - h ttp://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=333325FD-AE52-4E35-B531-508D977D32A6&displaylang=en

- SP 2 - h ttp://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=795&Windows+XP+PL+Service+Pack+2 (zalecane)

- SP 3 - h ttp://www.programosy.pl/program,windows-xp-service-pack-3.html (zalecane)

- Microsoft Visual C++ - h ttp://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=D466226B-8DAB-445F-A7B4-448B326C48E7&displaylang=en

- Library Files - h ttp://www.ascentive.com/support/new/libraryfiles.exe

- OCX Files - h ttp://odsiebie.com/pokaz/4167098---fd9f.html . Instalujemy i wrzucamy do folderu z ibotem .

Włączanie postaci na bocie

Do wybrania są dwa sposoby :

1. Tradycyjny, przez sro_client'a .

2. Przez clientless'a .

~ Sposób pierwszy ( tradycyjny, przez sro_clienta )

1. Odpalamy edx33.exe .

2. Klikamy start .

3. Odpalamy ibot'a .

4. Kopiujemy cyferki z "Bot Port" w edx33, które przed chwilą odpaliliśmy do okna ibot'a ( patrz obrazek 2 )

5. Klikamy w ibocie "connect" . Łączy ibot'a z edx33.exe .

6. Przechodzimy do zakładki "Clientless" w bocie i wybieramy "Use Sro Client" .

7. Odpalamy Loadera . Zaznaczamy Redirect IP i kopiujemy z edx33.exe ( odpalone na samym początku ) numerki z "Login Port" do "Port" w loaderze .

8. Logujemy się na postać .

~ Sposób drugi ( przez clientlessa )

1. Odpalamy edx33.exe .

2. Klikamy start .

3. Odpalamy ibot'a .

4. Kopiujemy cyferki z "Bot Port" w edx33, które przed chwilą odpaliliśmy do okna ibot'a ( patrz obrazek 2 )

6. Przechodzimy do zakładki "Clientless" w bocie i wybieramy "Use Clientless" .

7. Otwiera nam się długa lista . Kopiujemy "login port" i "world port" z edx.exe w rubryki w ibocie ( do tej listy co przed chwilką otworzyliśmy ) . Zaznaczamy "Auto Reconnect", a w "Auto Recon Delay" ustawiamy co ile czasu bot ma naciskać "enter" ( polecam ustawić 1000 ~ 1 sek. ) Czekamy aż clientless się załaduje .

8. W "login Information" z listy wybieramy serwer, na który chcemy wbić. W "User" wpisujemy nasz ID z Silkroad, a w "Pass" nasze hasło z Silkroada . Zaznaczamy "Auto Relog" i klikamy "Login" . Clientless wbija się na serwer .

9. Wybieramy character .

Ustawienia ibot'a

OBRAZEK 1. (STATUS)

first_borazelrnrgtrs.jpg

1. Tutaj wklejamy skopiowane cyferki z "Bot Port" z edx33.exe .

2. Informacje na temat naszej postaci ( Name, Guild Name, LvL, ilość str i int )

3. Informacje na temat naszej postaci ( Ilość HP, MP, Exp'a, SP, Gold'a, współrzędne postaci )

4. Pokazuje mapę . Przydaje się przy korystaniu z clientless'a .

5. Wszystkie informacje na temat party . Więcej na obrazku 2.

6. To chyba nie muszę tłumaczyć ;)

7. Wszelkie alarmy . Alarmy dodajemy samodzielnie ! M.in. włączają się kiedy ktoś pisze nam na PM, kiedy pojawia się unikat, kiedy dostajemy dc itd.

8. Chowa/pokazuje naszego chara . Żeby schował musi być wpisana taka sama nazwa client'a w ibocie i cliencie !

9. Muszą być zaznaczone wszystkie opcje do poprawnego działania ibota.

10.Pokazuje co robi bot . Używane skille/potki itp.

OBRAZEK 2. (AUTO PARTY)

dfbdgbdgbdsa.jpg

1. "Custom" ~ zwykła nazwa pt, "LTP" ~ nazwa pt zmienia się na LTP .

2. Możliwość zmiany nazwy pt .

3. "Auto reform" ~ bot sam reformuje pt, "Auto Accept" ~ bot sam akceptuje ludzi chcących wbić do pt.

4. "Form Party" ~ tworzy party, "Delete Entry" ~ usuwa pt .

5. "Add to Taxi Timer" ~ dodaje osobę do listy poniżej .

6. Teraz nie musimy już ściągać taxi timera ponieważ znajduje się on w bocie 8).

7. Jeśli zaznaczymy opcję "Accept Only Name" to bot będzie akceptował pt tylko od osób, które będą wpisane poniżej.

8. "Accept Invites from the names above" ~ ibot będzie akceptował party od ludzi na powyższej liście. "Invite the names above to party" ~ ibot będzie zapraszał do pt ludzi na powyższej liście .

OBRAZEK 3. (TRAINING)

training.jpg

1. Ustawiamy obszar, na którym bot ma expić .

2. Bot będzie używał berserka na giant'y .

3. Bot będzie używał berserka kiedy będzie pełny .

4. Bot będzie używał speed drugs ( miksturek na szybkość ) .

5. Szybsze atakowanie . Większa szansa na DC .

6. Tutaj nie mam pojęcia o co chodzi, ale lepiej zaznaczyć :D

7. Bot biegnie do najbliższego mobka .

8. Zaznacza unikata .

9. Nie ksuj innym mobków .

OBRAZEK 4. (SKILLS)

skills.jpg

1. Dodaje normal attack w atakowaniu ( z lewego ) .

2. Pierwszy skill, który ma być używany przez ibot'a .

3. Tutaj dodajemy imbue .

4. Tutaj dodajemy wszystkie skille atakujące . Nuki itd.

5. Tutaj dodajemy buffy .

6. Użyte buffy .

7. Tutaj dodajemy skille z drugiej broni jeśli takowa jest .

Ibot wczytuje wszystkie skille łącznie z devil spiritem, podbitkami/dobitkami !

OBRAZEK 5. (LOOP)

loop.jpg

1. Bot będzie wracał do miasta kiedy ( po kolei od góry ) : umrze, broń/część stroju będzie na wyczerpaniu, mało miksturek HP, mało miksturek MP, mało strzał ( china ), mało strzał ( euro ), inventory będzie pełne, kiedy spotka unikata . Ostatnia opcja - "dont loop" ~ w ogóle nie wracaj do miasta .

2. Nagrywanie scrypta . Klikamy "Record" . Rozwija nam się mała lista . Idziemy w miejsce, w którym się zrespiliśmy w mieście, zaznaczamy "auto add all movies" i rozpoczynamy tworzenie scrypta tj. idziemy na spota . Zalecam zaznaczenie także "Coordinates" . UWaga ! Bot będzie wykrywał każde przemieszczenie się !

Scrypt zapisujemy najlepiej w C\Program Files\Silkroad\ibot\Train Scripts\wybieramy miasto, i zapisujemy np. Lv55_PenonWarrior .

3. Ładujemy naszego scrypta .

4. Ustalamy co ma bot kupować . Po wybraniu miasta pamiętamy kliknąć "Set Town" .

OBRAZEK 6. (AUTOPOTS)

autopots.jpg

1. Autopotion naszej postaci . Po prawej stronie jest podane co jakie opóźnienie w ms bot ma używać miksturki HP/MP .

2. Autopotion naszego peta . Wartość podajemy w liczbie, a nie tak jak zawsze w % ! Tabelka obok przydaje się przy clientlessie .

3. Leczenie konia . Wartość wpisujemy w liczbie, a nie tak jak zawsze w % !

OBRAZEK 7. (LOOTS i CHATS)

loots.jpg

1. Ustalamy co ma bot zbierać/nie zbierać/sprzedawać/odkładać do storage . Jak nie zaznaczymy żadnej z wymienionych opcji to bot będzie to trzymał w inventory.

2. "Tablets Filter" ~ ustalamy jakie tablety ma bot zbierać, "Loot Pet Option" ~ ustalamy co ma zbierać nasz pet .

3. "Pick Drops (Mine)" ~ bot będzie zbierał tylko nasze itemy , "Pick Drops (Free)" ~ bot będzie zbierał itemy wszystkich graczy, Pick Delay ~ jak szybko ma bot zbierać, polecam ustawić 500 ( wartość oczywiście w ms ), zatwierdzamy kliknięciem "Set"

CHATS

Tutaj chyba wszyscy się połapią o co chodzi ;) Zwykły czat .

PRZYCISKI NA DOLE iBOTA :

START BOT - startuje ibot'a .

STOP BOT - stopuje ibot'a .

SAVE SETTINGS - zapisuje ustawienia ibot'a .

HIDE BOT - zrzuca ibot'a do tray'a .

MINI MODE - zmienia okienko ibot'a w o wiele mniejsze . Są wtedy pokazane podstawowe dane o postaci .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Twórcy bota twierdzą, że bot expi tak szybko jak tbot . Moim zdaniem bot jest dobry do expienia china charami . Do expienia euro cały czas polecam SroKing'a . Osobiście jadę dwoma euro charami na SroKingu, a jednym china charem na ibocie ( clientless :P ).

Pamiętajcie po zmianie jakiegoś ustawienia kliknąć "SAVE SETTINGS" ! Inaczej nie zadziała !

Bot zapisuje ustawienia każdej postaci osobno .

Jest beta wersja tego bota . Pewnie jeszcze wiele się zmieni ;) Mam taką nadzieję :P Będę się starał na bieżąco aktualizować kolejne nowości jeśli takowe będą ;)

Tutorial jest zrobiony w całości przeze mnie !
7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Admin Cienia
Opublikowano

Bardzo ładny tut, nie które kolory są takie szare/mdłe że aż oczy uciekają w inną stronę. :P Oczywiście podwieszamy. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ok już zmieniam :P

---------------------------------------------

No i pięknie, piąteczka za wysiłek. :)

//D&G

@DOWN : Zmieniłem . Jak by jeszcze czegoś nie było to mów ;)

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Opublikowano

lewos nice nice, tylko prosil bym o uaktualnienie tut odnosnie auto pt :) zeby nie bylo zadnych nie porozumień

Warszawa Cargo

Opublikowano

poprostu tut jest wywalony z kapci ( jakby ktoś nie wiedział tzn. że zajebisty )

bardzo sie przyda 5* dla ciebie :D

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

Opublikowano

Siema.tez mam podobna sprawe po 10 min.bot mi sie zamyka sam z siebie to kwestia braku map ?

Pomocnik
Opublikowano

gdy wlaczam ibota to jest "brak odpowiedzi" , moze to wina tego , ze przy instalacji byl jakis blad po kliknieciu 'yes' ??

Opublikowano

Witam wybralem sposob przez clientless'a i chciałbym sie dowiedziec czy jak juz wybiore postac czy mogł bym ja zobaczyc i ustawic wszystko w grze a nie na ibocie :]

Opublikowano

bo w clientless jest przynajminej auto login a w normalnym niema :P dlatego chcialem sie dowiedziec ale jak niema to lipa ok to bede probowac wbic normalnie ... pozdro

Opublikowano

bot nie atakuje mi mobow i niewiem jak ustawic zeby expil w cave mam mapki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pobiore wszystko z głównej stronki i zobacze czy pojdzie czy nie ... :] jak cos to napisem

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ale moze wie ktos dlaczego bot nie atakuje ?? ;/ jak mnie zatakuje mob to go bot zauwazy i zacznie w niego strzelac a jak nic go nie atakuje to stoi i nic nie robi ;// ..... jakies pomysly???

Opublikowano

Siema. Ja jak włącze Loadera to, gdy się wyświetli obrazek to mam taki błąd... : h ttp://img27.imageshack.us/i/erru.png/

Proszę o pomoc ! dam 5*

1683786366.png
Opublikowano
Siema. Ja jak włącze Loadera to, gdy się wyświetli obrazek to mam taki błąd... : h ttp://img27.imageshack.us/i/erru.png/

Proszę o pomoc ! dam 5*

Folder Edx33 odpalasz hookEdx33 klikasz tak i komunikat nie powinien się pokazać :)

Opublikowano

@UP: To zależy od skryptu, z którego korzystasz ;) W mieście bocik kupuje wszystko samodzielnie .

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Opublikowano

Czemu jak sciaglem bota to niewidac mi Skilli ????? I mam oytanko Pierw sie wlacza Bota , czy Pier mojego chara ???? plz o odpowiedz z gory thx i dam 5

Opublikowano

@UP: Przecież w instrukcji jest wyraźnie napisane jak odpalić bota krok po kroku -.-

~ Sposób pierwszy ( tradycyjny, przez sro_clienta )

1. Odpalamy edx33.exe .

2. Klikamy start .

3. Odpalamy ibot'a .

6. Przechodzimy do zakładki "Clientless" w bocie i wybieramy "Use Sro Client" .

7. Odpalamy Loadera . Zaznaczamy Redirect IP i kopiujemy z edx33.exe ( odpalone na samym początku ) numerki z "Login Port" do "Port" w loaderze .

8. Logujemy się na postać .

Jeśli chodzi o ten błąd z twojego tematu to zainstaluj i wrzuć h ttp://odsiebie.com/pokaz/4167098---fd9f.html do folderu z iBotem .

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Opublikowano

Troszkę nie rozumiem punktu w zakładce "Skills"

7. Tutaj dodajemy skille z drugiej broni jeśli takowa jest .

Czyli.. jeżeli miałbym euro chara to by mi zmieniało broń na bron subklasy tak? No to skoro taka opcja jest.. to jak ustawić żeby mi tej broni nie sprzedawało? (mam ustawione że bronie sprzedaje..)

Opublikowano

@UP: Tak . Broń do zmiany musi być na pierwszym slocie w inventory ( w lewym górnym rogu ) .

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Opublikowano

Ahaaa dzięki :D, jeszcze jedno, czy to będzie zawsze używało jak spadnie cooldown? Czy np. można ustawić jak mnie zaatakuje Giant?(powiedzmy bless spell)

Opublikowano

@UP: Niestety nie ma jeszcze takiej opcji, ale myślę, że niedługo się pojawi ;)

7799.jpg6077.png
29163.gif28879.gif
29379.png27734.gif
20972.gif29098.jpg
21191.jpg27533.png
14119.gif 29360.gif

...WKS PANY...

"Per Aspera Ad Astra."
Opublikowano

Siema. Mam problem, ponieważ są potwory a w konsoli pokazuje mi się "invalid target" Bot nie expi jednym słowem mówiąc, stoi w miejscu, PROSZĘ O POMOC !! DAM 5* !!

1683786366.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...