Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TibiaBot NG - Jak scrackowac + pliki bez wirusow 100% pewne!

Koks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisał Per Tibian:

Witam

Przedewszystkim prosze Adminow o nie usuwanie tego tematu, wiem ze jest przyklejony temat o crackowaniu, ale sa klopoty z najnowsza wersja. Moj sposob (a w zasadzie nie moj), jest skuteczny w 100% ,ale najwazniejsze jest to ze pliki sa w 100% czyste.

Mozna przeskanowac na jakims skanerze online, np. virustotal.com/pl/ zreszta dalej jest opisane co i jak.

Jak widze pelno tematow na temat "Jak scrackowac TibiaBot NG", a w szczegolnosci poradnikow "pomagajacych" scrackowac bota (z wirusami oczywiscie) to mnie szlag trafia!!

Ludzie czemu wy sie na to nabieracie? Jak koles wstawi plik i screen niby "czystego" skana to wy w to wierzycie, a pozniej "Help - schakowali mnie!!!".

Nie patrz na skany, ktore robil uzytkownik wstawiajacy plik - przeciez wiadomo ze pokaze czystego skana :]

Skopiuje wam tu poradnik (nie wiem kogo, ale dziala), oczywiscie dodam tez linki do plikow z pewnych zrodel, oraz linki do skanerow online (zebyscie mogli sobie sami te pliki sprawdzic).

Mam nadzieje ze raz na zawsze sie skonczy z tymi pseudo hakerami.

=============================================

Czym jest Tibiabot NG?

Tibiabot NG to wielofunkcyjny bot do gry Tibia, który:

*Robi runy

*Zużywa manę wybranym przez ciebie czarem

*Łowi ryby

*Spożywa jedzienie

*Leczy twoją postać potionami/czarem

*Odnawia manę poprzez picie potionów

*Chodzi i atakuje potwory co pozwala na expienie nic nierobiąc

*Może nas zaalarmować kiedy ktoś nas zaatakuje lub wejdzie na ekran, kiedy nasza mana jest pełna itp

*Daje możliwość użycia skryptów z nowymi funkcjami do bota

*Pozwoli nam zobaczyć co jest nad lub pod nami

*Posiada inne od wymienionych przydatne ustawienia i konfiguracje

A więc czego potrzebujesz?

Będą Ci potrzebne dwie wersje bota 4.5.0(koniecznie ta wersja) i najnowsza wersja TibiaBot NG oraz program Winhex do

zmiany procesu. Dlaczego dwie wersje? Wersji najnowszej nie da się scrackować używając sposobu, który tu opiszę, ale da się to zrobić z wersją 4.5.0 po czym zamienić plik ze starszej wersji na ten z nowszej.

A wiec zaczynamy

Wspomniane dwie wersje bota można pobrać z oficjalnej strony www.tibiabot.com. Jak?

W dziale download tej strony jest tylko link do ostatniej wersji, ale to nie znaczy ze starsze sa juz nie dostepne :]

Wystarczy do adresu www.tibiabot.com dopisac /download/setup-4.5.0.exe Proste?? Chyba tak - no i 100% bezpieczne (przeskanuj sam)

A wiec link wyglada tak: http://www.tibiabot.com/download/setup-4.5.0.exe (wersja 4.5.0).

Teraz potrzebujesz najnowszej wersji - to chyba juz proste :)

http://www.tibiabot.com/download/setup-4.7.9.exe lub poprostu

http://www.tibiabot.com/download.php (wersja 4.7.9).

Następnie musimy sciagnac winhexa, potrzebna bedzie pelna wersja.

Scrackowana wersja 15.0 SR-2

A wiec: http://www.wrzucaj.com/61120 (moja wstawka 100% czysta).

Sciagnij plik i przeskanuj na:

http://www.virustotal.com/pl/ (skaner online)

lub

http://virusscan.jotti.org/ (2 skaner online)

jak znasz jeszcze jakis to tez mozesz go przeskanowac.

Jak zeskanowac? Bardzo proste:

1. sciagniesz plik (zapisujesz na dysku)

2. wejdz na jedna z tych stron

3. nacisnij przycisk "Przegladaj"

4. wyszukujesz na swoim dysku plik, ktory chcesz przeskanowac (np. winhex.zip)

5. klikasz ok

6. na stronie naciskasz przycisk "Submit" albo "Wyslij plik"

7. czekasz az plik wgra sie na serwer

8. prawdopodobnie zaraz po wgraniu pliku, skanowanie rozpocznie sie automatycznie, jak nie to nacisjnij przycisk "Skanuj" lub "Scan"

9. teraz plik jest skanowany kilkunastoma najpopularniejszymi skanerami, wyniki beda sie stopniowo pokazywac.

10. dot. VirusScan....jesli bedzie informacja ze plik byl juz skanowany - nacisnij przycisk "Skanuj ponownie" - dla pewnosci :)

Oczywiscie nie musze mowic ze wynik "Nothing fund" oznacza ze plik jest czysty :]

WRACAMY DO SAMEGO CRACKOWANIA :)

Teraz instalujemy obie wersje bota. Polecam zainstalować 4.5.0 w folderze Tibiabot NG 4.5.0, a 4.7.9 w Tibiabot NG 4.7.9 żeby się nie pogubić.

Teraz rozpakowujemy Winhex. Po instalacji otwieramy program. Żeby odblokować wszystkie funkcje programu trzeba mieć zakupioną licencję, którą podam poniżej. Ponadto nie jest to ta sama licencja postowana przez każdego i działa ona tylko z ta przerobiona wersja winhexa pobraną z linka http://www.wrzucaj.com/61120. (mozesz poszukac na torrentach ta wersje, ale nie porecze wtedy ze jest czysta :/)

Wchodzimy w Help->Register i wkejalmy ten tekst:

Kod:

Name: "Per Tibian"
Addr1: "LDZ"
Addr2: "WIDZEW"
Key1: 48C5353FD0E19946DCA99609AB9069F9
Key2: B176AC26542FC5B69BF5F8A654F710B7
Chksm: 6B

Zatwierdzamy ok i mamy odblokowane funkcje.

No i przyszedł czas aby wziąć się do dzieła i scrackować bota.

Otwieramy bota w wersji 4.5.0 i nic z nim nie robimy. W tym czasie w Winhexie przyciskamy alt+f9. Wyskoczyło nam okienko z procesami. Powinny znajdować się tam dwa procesy o nazwie loader. Większosć poradników podaje, że najlepiej przeprowadzić operację na dwóch, ale ja zawsze robiłem to tylko z drugim loaderem i działało. Naciskamy więc na drugi od góry loader i potem dwa razy na Entire Memory.

Załadowało nam się wszystko, dlatego też naciaskamy u góry Search a potem "Replace Text...". Teraz w bocie, którego zostawiliśmy klikamy na Enter Key i kopiujemy swój Hardware Fingerprint, który wklejamy w polu Search for w Winhexie. W Replace with'wklejamy 82AD-20CE. Pamiętamy, że musimy zmienić ASCII na Unicode i Replace all occurrences na 'Promt when found'.

Klikamy OK i przyciskamy YES, aż pokaże nam ile zostało zamienionych.

Teraz przyciskamy Search i wybieramy Replace Hex Values.

W polu Search for należy wpisać 358AC0E665, a w Replace with B8CE20AD82. Klikamy OK i znów ciągle YES.

Po czym Search->Replace Hex Values, tym razem w Search for wpisujemy 33865C200000, a Replace with B8CE20AD8290 zatwierdzamy i znów klikamy YES do końca.

To już prawie ostatni krok. Przełączamy na bota i w polu Name wpisujemy Slawomir T Kordjalik,

a w key

000016-YNCHXM-D99JAW-BFV18Y-PG4XBG-W22TD7-ZQHE6J-97VYZX-42QG QY-KP4TGQ

I ostatecznie wchodzimy do folderu Tibiabot NG 4.7.9 i kopiujemy plik hook.dll, który wklejamy do folderu wersji 4.5.0.

Wersję 4.7.9 można już usunąć, a 4.5.0 będzie teraz kompatybilna z Tibią 8.22. I to już koniec możemy się cieszyć botem.

I to już wszystko. Dziękuję za uwagę

=============================================

Jak widzicie nie jest to trudne (proste tez nie :P), a mozecie sobie teraz wlaczyc bocika i niech on na was pracuje :)

Pozdrawiam (mam nadzieje ze pomoglem i ze skonczy sie pisanie poradnikow z dolaczonymi wirusami).

Opublikowano

Musiałem to napisać bo chyba nie chcecie żeby ktoś poźniej podmienił linki na keylogery ;] ?

Opublikowano
Musiałem to napisać bo chyba nie chcecie żeby ktoś poźniej podmienił linki na keylogery ;] ?

Hehe nie zauwazylem ze teraz ty autorem jestes :)

W sumie dobrze, zeby nie bylo ze cos popodmieniam :P

Opublikowano

Już raz tak było że wszyscy poskanowali byhło ok a poźniej ktoś podmieniał link na keyloggera i kolejni już się nabierali. Srodki ostrożności ;]

Opublikowano
Przeskanowałem instalke Tibia Ng setup-4.7.9 na http://www.virustotal.com/pl/ i w pliku jest trojan

Ikarus T3.1.1.34.0 2008.09.19 Trojan.Injector.AQ mógł by mi to ktoś wyjaśnić ?

I nie wiem czy instalowac czy nie bo nie chce kolejnego haka.

Sorry ale za pliki z oryginalnej strony tibiabot.com nie odpowiadam :]

Tam wszystkie boty maja tego niby trojana, wejdz na ich forum i jesli znasz angielski to tam masz wszystko wyjasnione :)

Tlumacza to biblioteka .dll ktora jest zalaczona do programu (nie pamietam nazwy), nawet daja zrodla do tej biblioteki - poprostu bot to jakby nie bylo wirus, bo przeciez hakuje tibie, po to zebys nie musial siedziec przed kompem.

Ja uzywam bota ng juz od roku chyba i jakos haka nie mialem i nikt, kto sciagnal bota z ich oficjalnej strony!

Dalem linki do oficjalnej strony, wiec mam nadzieje ze mnie nie bedziecie osadzac o proby wczepienia wirusa :)

Dzieki Modek i Admin - chociaz nikt nie bedzie mowil ze cos po podmienialem :)

Opublikowano

Nie znam sie na trojanach ale wydaje mi się , że boty zawsze maja jakiś syf ale przeważnie niegroźny. Po2 po co twórca bota ma hackować postacie jak on ma wieksza kasę z premium dla bota. A może chce sobie bograć w tibie na 200 lev :/ nie wiem . PZDr

Opublikowano
Może masz rację ale wersja Tibi Ng setup-4.5.0 nie ma tego trojana i działa

Nie wiem, ja tego bota nie pisalem :] Poszukaj tu -> http://www.forum.tibiabot.com

Albo, (nie wiem czy moge reklamowac?) tu -> http://www.forum.tibia.org.pl (tu juz byl poruszany nie raz temat trojana w NG)

PS! To co mam niby zrobic, jesli podalem linka do oficjalnej strony? Czystej wersji nie znajdziesz :P

Opublikowano

Nie gram w Tibie ale pamietam, że trojan był na orginalnej stronie tibii w oryginalnym Kliencie ;]

Opublikowano
PS: Mam prośbę żeby ktoś zeskanował tym skanerem online : http://virusscan.jotti.org/

Pozdrawiam

@Zyzu B)

Jest taki sam temat na tym forum (zamkniety, bo admin skopiowal go tu zebym linkow nie podmienil) i tam jakis admin dal loga ze skanera jotti :)

Ja ci nie zeskanuje, bo jestem autorem tego poradnika i moja wiarygodnosc jest mala ;)

Opublikowano

Robię wszystko dokładnie tak jak jest opisane w poradniku. Ściągam Winhax z Twojego linku wklejam KOD do register ale nie działa mi opcja "replace tex" nie mam pojęcia dlaczego ;>

Opublikowano
Proszę o pomoc w WinHex obcja Replace Text jest zaciemniona i nie mozna jej włączyć a tibia ng 4.5.0 nie chce mi sie wlonczyc wyskakuje bład jak sie wlącza prosze o pomoc

zobaczcie http://img528.imageshack.us/my.php?image=beztytuunp9.png tak to wygląda

Co do bota nie mam pojecia, mi sie odpalal - moze pomyliles sie przy instalacji? Robiles wszystko wedlug kolejnosci z poradnika?

A co do winhexa - zarejestrowales go? Bo wyglada na to ze masz wersje trial (demo).

EDIT: Sproboje jeszcze poszukac rozwiazania i dam edita.

Opublikowano

Dobrze zainstalowalem wersje najnowsza chodzi a co to winhexa to robie tak jest napisane nie wiem czy to wazne a klucz przy winxexie nie zniknol

Dałem Rade scracowalem WInHex i dziala teraz biore sie za Ng

Opublikowano
Dobrze zainstalowalem wersje najnowsza chodzi a co to winhexa to robie tak jest napisane nie wiem czy to wazne a klucz przy winxexie nie zniknol

Wpisz ta licencje do winhexa - dziala, tamta juz wygasla :( Za klopoty przepraszam, ale u mnie dzialala, bo aktywowalem ja dawno temu :)

Sprawdzilem na innym kompie i faktycznie stara juz jest do d**** :)

Name: "Per Tibian"
Addr1: "LDZ"
Addr2: "WIDZEW"
Key1: 48C5353FD0E19946DCA99609AB9069F9
Key2: B176AC26542FC5B69BF5F8A654F710B7
Chksm: 6B

Do ADMINA: Proszę Admina o zedytowanie poradnika i wklejenie zamiast starej licencji - ta nowa co tu podalem :)

Opublikowano
Dzienki za pomoc oczywiscie ocenie a teraz sprobuje scrakowac NG

Az kur*** ale ja glupi jestem :)

Wiem czemu ci nie chodzilo (tzn czemu masz nieaktywne replace) :)

Zapewne przy pierwszym uruchomieniu wybrales opcje Write-protected i teraz program nie pozwala na edycje.

Zmien ta opcje!

Jak?

Options->Edit Mode i wybierz "In-place Mode (=editable)"

Zatwierdz OK.

Pozdro

Opublikowano

Ej mam problem.Jak odpalam TibiaBotNG to pisze please run Tibia First.A jak odpale już tibie i tego bota topisze ze problem i aplikacja tibia.exe musi byc zamknieta i jak tibia sie zamyka to bot też POMOCY PLSSSSSSS.

Pozdro:P

TIOiE.jpg

Opublikowano

@rofdzio___

Już masz zcrakowanego. A ten błąd z tibia.exe spowodowany jest niepodmienieniem pliku hook.dll (trzeba z 8.22 wrzucić ^^)

Opublikowano

Ej ja tak zrobiłem jak w poradniku było ;p i jak wpisuje key i name to wyskakuje ten text : The name/key you entered does not appear to be valid. Please try again.

A powienien oin wyskakiwac? i powino sie ladowac to ze mam jeszcze na niego 3 dni?

Ale all dziala ;p tylko denerwuje mnie to ze sie wczytuje na 3 dni ;p ale mysle ze all bedzie git dziala ta wersja 4.5.0 ;)

Opublikowano

dlaczego jak wlaczam tibia bot ng po 1 pisze run tibia first a jak juz wlacze to sie i bot i tibia wylacza po 2 nie moge zaznaczyc opcji replace text [jakos tak] i nie ma Hardware Fingerprint poniewaz bot sie nie chce wlaczyc tylko wylacza ;[ ??? prosze pomocy !! :D

@ edit okey juz moge miec replace text tylko jest problem bo nie moge miec hardware finderprint bo bot mi sie wylacza ;[ o co kaman ;[?\

@ eddit2

DZIALA :]] !!!!! kocham Cie koks i Per Tibian [bez skojarzen^^]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...