Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Risen 2 czyli powrót do klasycznych RPG;)

EmperorQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kraby to nic... :)

Walczył już może ktoś z wojownikami przed świątynią ? ( Przed walką z Wroną ) - Na wybrzeżu ostrzy :)

To jest dopiero ciężki moment :)

@Down

No dla mnie był ciężki bo walczyłem sam :P

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Ciężki;)?

Muszkiet i nawet mnie nie drasnęli:P

Tym bardziej że miałem 4 pomagierów^^

Wystarczy unikać tych włóczni co oni rzucają;)

Siema Eniu;)

Opublikowano

Ludzie, dopiero wczoraj odpaliłem risena u siebie więc nie miejcie ze mnie beki jeśli bym pytał o początkowe rzeczy. :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Oj tam;)

Każdy kiedyś zaczynał. Ale Gothicowe doświadczenie pozwoliło na natychmiastowe ogarnięcie gry-prócz otwierania zamków:D

Siema Eniu;)

Opublikowano

Hehe, no to i ja coś od siebie dodam.

Gra ogólnie mi się podoba, nie jest trudna, grafika nie najgorsza. Lecz gra ma wg dużo błędów lub może takich częściowych : P

Np. Jak mamy ukraść strażnikom buty w tych ich koszarach na tej wyspie Tac... coś tam to wystarczy podbiec po nie, zabrac - straznicy zaczynają cie bić ( uderzają może 2 razy ) wybiegasz i już nikt Cie nie bije a butki masz.

2 przykład to misja na statku Stalowobrodego jak spotyka się z Patty, nie musimy jej odrazu oddawać, a zrobimy z nią wszystkie najważniejsze misje. Np walka z Utopcami z Patty jest prosta, tak samo jak zabijanie krabów, nie trzeba uczyć się kopniaka bo ona robi to za nas. Gdy zabijemy RAZEM z nią Utopce a potem do niej zagadamy to mówi "Walczyłeś z Utopcami? Naprawde ? Jej.. " - Coś takiego, czyli jednak powinna to mówić stojąc na statku z swoim ojcem a nie przy nas :D

Było tego troche ale nie pamietam :D

Oceniam gre na 7.5/10

A tak wgl to nauczy mnie ktoś otwierać skrzynie ? Bo te takie co mają xx/25 to jeszcze otworzę jak tylko ruszam wytrychem, ale jak już xx/40 to nie udaje mi się :D Jak możecie to wyślijcie mi wiad na gg/pw lub tutaj :P Dam lajka.

Opublikowano

Jeżeli miałbym oceniać grę, daję 9/10, jest kilka bugów, które na prawdę przeszkadzają.. ; /

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jakby patrzeć na pryzmat bugów, to Pirania Bytes wie jak je robić. :D

Końcu PB, tworzyło kiedyś Gothica, to tam była masa bugów.

Jeśli chodzi o Risena... Jedynka nie zbyt przekonująca dla mnie jest, być może dlatego że początek nudny jest, mam nadzieje że druga część nadrabia ten aspekt. Inna sprawa że czytałem opinie w których było że Risen 2 powinien mieć max 7/10 z względu właśnie na bugi, nie wiem sam muszę zagrać.

Anyway... Jak dla mnie największe dwa plusy tej części to.

1: Dubbing Polski, ponieważ przetłumaczone dialogi są wręcz wyśmienite ! Dubbingerzy spisali się w swych rolach, zwłaszcza pan Zbrojewicz ! :D

2: Klimat ! To jest najważniejszy plus u mnie. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...