Założyłem serwer (najpierw hamachi, później jakoś zaczął działać bez hamachi 0_o,ale to nie ten problem) i nikt oprócz mnie nie może dojść do tego serwera. Piszę kolegom "Can't reach server". Szukałem w internecie, że to porty trzeba odblokować lub zaporę wyłączyć, lecz nie wiem jak to zrobić (zaporę wiem jak wyłączyć
Napisano 22 luty 2012 - 13:41
Witam
Założyłem serwer (najpierw hamachi, później jakoś zaczął działać bez hamachi 0_o,ale to nie ten problem) i nikt oprócz mnie nie może dojść do tego serwera. Piszę kolegom "Can't reach server". Szukałem w internecie, że to porty trzeba odblokować lub zaporę wyłączyć, lecz nie wiem jak to zrobić (zaporę wiem jak wyłączyć
). Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, tak na chłopski rozum jak odblokować te porty? Chodzi oczywiście o serwer Minecraft. Mam router TP-Link TD-W8901G. Dziękuje i pozdrawiam.
Pani Kasia
Napisano 26 luty 2012 - 10:29
najlepiej wyłacz antywirusa i w procesach też. A aby na pewno twoi koledzy są w hamachi z tobą jak próbują wbić? i wysyłasz im dobre ip? i spróbuj na tej stronie właśnie
192.168.1.1 odblokować porty. Albo spróbuj zrobić tak jak na liveboxie bez hamachi tuty masz na naszym forum;) mojemu koledze działa a nie ma liveboxa;)

Sygna by Anthair
Napisano 26 luty 2012 - 11:06
Podaj mu poprawne IP... Przy HAMACHI nie trzeba odblokowywać portów.
W ustawieniach server.properties ustaw w linijce, gdzie wpisujesz IP pozostaw puste, to ci wtedy wykorzysta każde możliwe IP
W ustawieniach server.properties ustaw w linijce, gdzie wpisujesz IP pozostaw puste, to ci wtedy wykorzysta każde możliwe IP
| MineCraft | Postmaker |
Live is brutal and full of zasadzkas on sometimes kopas w dupas
Spoiler
Spoiler
Pani Kasia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry