Pani Kasia
Napisano 26 luty 2012 - 04:14
Jeśli chce się duży zastrzyk expa jest lepszy sposób.
Wystarczy zrobić to samo co w tym tutorialu, jedynie wylać wodę tak aby moby spływały do tej dziury, przygotować sobie miksturki miotane które zadają obrażenia potworom. Następnie pójść do miejsca odbioru, otworzyć inventory i zejść do pulpitu, wyjść na dwór - cokolwiek
. Po jakiejś godzinie można wrócić, i rzucić miksturke na te potwory (zada wszystkim potworom w tym obszarze dmg) i dostaniemy tyle expa że to "dzwonienie" będziemy słyszeć przez jakieś 2 minuty 
Zaletą tego jest że nie musimy siedzieć w jednym miejscu (i zwabiać potworów przez okienko co dla mnie jest idiotyzmem) i zabijać każdego moba po kolei. Oczywiście musimy pamiętać o limicie potworów na dany chunk. Radzę nie zostawiać dłużej niż 2 h.

Edit: Zapomniałem jeszcze o wyłączeniu dźwięku - głos 150 zombie w jednym miejscu nie należy do najprzyjemniejszych
Wystarczy zrobić to samo co w tym tutorialu, jedynie wylać wodę tak aby moby spływały do tej dziury, przygotować sobie miksturki miotane które zadają obrażenia potworom. Następnie pójść do miejsca odbioru, otworzyć inventory i zejść do pulpitu, wyjść na dwór - cokolwiek
Zaletą tego jest że nie musimy siedzieć w jednym miejscu (i zwabiać potworów przez okienko co dla mnie jest idiotyzmem) i zabijać każdego moba po kolei. Oczywiście musimy pamiętać o limicie potworów na dany chunk. Radzę nie zostawiać dłużej niż 2 h.

Edit: Zapomniałem jeszcze o wyłączeniu dźwięku - głos 150 zombie w jednym miejscu nie należy do najprzyjemniejszych
Użytkownik tubady123 edytował ten post 26 luty 2012 - 04:16
Napisano 05 marzec 2012 - 11:51
Bardzo fajne ;]
Można też zrobić ciekawą rzecz dotyczącą MS świnek [ cheat ] .
1.Wylać wodę pod MS, aby świnki spadały.
2.Zablokować wodę tabliczkami , i wylać pod tabliczkami lawę.
3.Lawę zablokować tabliczkami , i zrobić pod nią pajęczyny [ cheat ] .
4.Świnki zaczną spadać palące się i wypadnie nam upieczone mięso ze świnek [ 4,5 mięska ]
Pomogłem ?
LIKE
Można też zrobić ciekawą rzecz dotyczącą MS świnek [ cheat ] .
1.Wylać wodę pod MS, aby świnki spadały.
2.Zablokować wodę tabliczkami , i wylać pod tabliczkami lawę.
3.Lawę zablokować tabliczkami , i zrobić pod nią pajęczyny [ cheat ] .
4.Świnki zaczną spadać palące się i wypadnie nam upieczone mięso ze świnek [ 4,5 mięska ]
Pomogłem ?
Napisano 05 marzec 2012 - 17:29
@up Gdzieś widziałem ten sposób na yt, ale do monster spawnerów świń nie trzeba koniecznie cheata (teraz już tak). Zaraz po dodaniu możliwości zaklinania ulepszyłem sobie kilof na Silk Touch i rozkopałem parę spawnerów.
Teraz już to naprawili.
@topic Ja do mojej "maszynki expa" dodałem jeszcze jeden bajer - włączanie i wyłączanie spawnu potworów dźwignią z wykorzystaniem redstone lamp. Bardzo przydatne bo zawsze mnie denerwowało to "charkanie" zombie kiedy byłem w pobliżu.
@topic Ja do mojej "maszynki expa" dodałem jeszcze jeden bajer - włączanie i wyłączanie spawnu potworów dźwignią z wykorzystaniem redstone lamp. Bardzo przydatne bo zawsze mnie denerwowało to "charkanie" zombie kiedy byłem w pobliżu.
Napisano 09 marzec 2012 - 00:16
@ref
Moje TuTy:
[TuT]Wykorzystanie mob-spawnera
[1.2.3]Seed dżungla i biom grzybowy
Kiedyś zbierałem - dlatego tyle ich mam,lecz teraz zbieram Lajki !
Napisano 09 marzec 2012 - 10:25
@Up
Niemożliwe...
Osobiście SAM na to wpadłem ..
Niemożliwe...
Osobiście SAM na to wpadłem ..
Moje TuTy:
Napisano 10 marzec 2012 - 15:10
@refreshoooooooooooooooooooooooooooooooo
Moje TuTy:
Napisano 13 marzec 2012 - 18:11
@ref
Moje TuTy:
Pani Kasia
Napisano 20 marzec 2012 - 21:39
@ref
Moje TuTy:
Kiedyś zbierałem - dlatego tyle ich mam,lecz teraz zbieram Lajki !Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry