Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Mega Zarabianie, Nawet 500Kk W Tydzień!

DrMagK2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten Poradnik jest na Metin2 PL oraz Privy

Łowić to Wy możecie w Między czasie :D, żeby DOROBIĆ

Wystarczy nam Konto +40 lvl :P

I Oczywiście TROCHE Kaski, oraz IQ +80

Podchodzimy do Strażnika

straznik.png

Gdzie się znajduje?

Shinsoo

schinsoczerwomi.png

M1 Tutaj:

straznikm1czerwonif.png

M2 Tutaj:

straznikczerwonim2.png

Jinno

jinnoniebiescy.png

M1 Tutaj:

straznikm1niebiescy.png

M2 Tutaj:

straznikniebiescym2.png

Chunjo

chunjozolci.png

M1 Tutaj:

straznikzoltkim1.png

M2 Tutaj:

straznikzoltkim2.png

Zaczynamy Łowiąc aby mieć Troche kasy na Ziemie, koszt takiej ziemi to Jakieś 40-75kk, wzależności od Wielkości Ziemi i jej położenia

Następnie Rozbudowywujemy Naszą Ziemie :D

Główny budynek/Zamek:

- Koszt 20.000.000kk

- 20 Kamieni Fundacyjnych

- 25 sztuk Dykty

- 30 Pni Drzewa

Kowal Płatnerz/Fabryka Elementów obronnych:

- koszt 20.000.000 yang

- 20 sztuk dykty

- 30 Pni Drzewa

Kowal Zbrojmistrz/Fabryka Broni:

- koszt 20.000.000 yang

- 20 sztuk Dykty

- 30 Pni Drzewa

Kowal Jubiler/Fabryka Akcesoriów:

- koszt 20.000.000 yang

- 20 sztuk dykty

- 30 Pni Drzewa

Piec:

- koszt 20.000.000

- 15 Kamieni Fundacyjnych

- 25 sztuk Dykty

- 20 Pni Drzewa

Podczas kupna pieca wybieramy w czym ma się specjalizować, możemy wybrać każdą rudę dostępną w grze.

Budynki wzmacniające gildie:

Świątynia mocy:

- koszt 25.000.000 yang

- 25 Kamieni Fundacyjnych

- 25 sztuk Dykty

- 25 Pni Drzewa

Zwiększa maksymalną ilość członków gildi o:

- Poziom 1 - 4 Członków więcej

- Poziom 2 - 8 Członków więcej

- Poziom 3 - 14 Członków więcej[Maksymalny poziom]

Elementy ozdobne/Ozdobniki:

Drzewa:

- koszt 2.000.000 yang

- od 5 Pni Drzewa do 9 Pni Drzewa

Cena jest zależna od wielkości drzewa, które chcemy posadzić na naszej ziemi.

Kamienie:

- koszt 300.000 yang

- od 5 Kamieni Fundacyjnych do 9 Kamieni Fundacyjnych

Tutaj również cena zależna jest od wielkości kamienia, który chcemy umieścić na własnej ziemi.

Flaga z logiem gildii:

- koszt 3.000.000 yang

- 5 sztuk Dykty

- 5 Pni Drzewa

Kamień Fundacyjny - dropi z Wodza Orków w Dolinie Seungryong

Dykta - dropi z Żab

Pnie Drzewa - dropi z Lodowych Golemów na górze Sohan

WAŻNE: Każdy z tych "kowali" ma zwiększoną szanse na ulepszenie 10%

Na każdej ziemi może znajdować się jeden kowal, jeśli chcemy zbudować nowego to stary znika.

ZAROBKI SIĘGAJĄ NAWET 500KK TYGODNIOWO!

Na jakiej zasadzie To działa?

Jak Ktoś u nas Polepsza to część Kasy idzie do nas, mamy u siebie 10%-30% więcej szansy na polepszenie, a My płacimi Normlanie!

POLECAM!

UWAGA!

Jedyny Minus to to że Ziemia Gildii jest możliwa do stworzenia Dopiero od +10 lvl Gildii

Opublikowano

Dobre ale tylko na nowe serwery. Jak wyjdzie s25 to chyba kupie z kumplem yangi na jakies stronce i wybierzemy najlepsze miesce. Kasy full :D

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

kolego musze Ci powiedzec ze to jest idiotyczny pomysł .... i wcale nie jest tak slodko miec ziemie 500 kk tygodniowo !@! skad ty takie dane wytrzasnełes pro gejmer ...

10 albo i 5 % z tego co wydajemy na ulepszenie u kowala gildijnego idzie dla lidera

a lider ma poprosru o te 10 czy 5 % taniej tak samo czlonkowie gildi

Z ziemi nie ma żadnego zysku przez conajmniej pierwsze 5 miesiecy ...

Z ziemi zwraca się jak dobrze pujdzie 1 kk tygodniowo ale to i tak rzadkość

NIE WSTAWIAJCIE JAKIEGOS TUTA O CZYMS CZEGO SAMI NIE SPRAWDZILISCIE !

Opublikowano

kolego musze Ci powiedzec ze to jest idiotyczny pomysł .... i wcale nie jest tak slodko miec ziemie 500 kk tygodniowo !@! skad ty takie dane wytrzasnełes pro gejmer ...

10 albo i 5 % z tego co wydajemy na ulepszenie u kowala gildijnego idzie dla lidera

a lider ma poprosru o te 10 czy 5 % taniej tak samo czlonkowie gildi

Z ziemi nie ma żadnego zysku przez conajmniej pierwsze 5 miesiecy ...

Z ziemi zwraca się jak dobrze pujdzie 1 kk tygodniowo ale to i tak rzadkość

NIE WSTAWIAJCIE JAKIEGOS TUTA O CZYMS CZEGO SAMI NIE SPRAWDZILISCIE !

Po Pierwsze Popraw Ortografie

Po Drugie poradnik jest testowany na 8 Ziemiach Gildii

Po Trzecie masz mało postów to sie nie wtrącaj

A po Czwarte najpierw dowiedz się o co chodzi z Danym Tutem, i czy założyciel tematu ma racje, a Potem komentuj <_<

Opublikowano

yyy koles co ma reputacja do prawdy ? ladny tut moze i prawda ale nie kozacz tym ,ze masz iles tam postow bo nawet koles ktory ma 20k postow moze sie kiedys pomylic

JEŚLI ZASŁUŻYŁEM DAJ + BĘDE BARDZO WDZIĘCZNY : D

MONOLIT:

Woj-Body = 66lvl Ban

Surak-BM = 37lvl + ON

Opublikowano

hmm ale dużo kasy trza wydać na pnie kamienie na SAMĄ ZIEMIE .

z 500kk trzeba wydać by zarobic te 500kk zwraca sie poprostu

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Zdejmij troszkę % z warna Bardzo Proszę!

Opublikowano

Nareszcie jakiś nowszy pomysł, ale to właściwie nie sposób, a normalny zarobek ^^

Trzeba dużo zainwestować, ale zyski są spore. 

1377531174-U173186.png

Opublikowano

2x UP zmia kosztuje około 50kk a nie 500. -.-'

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

@up

jemu chodziło o całkowite koszty...czyli: kowal alchemik i jeszcze jeden noobek strażnik mocy czy cuś o.O oni ci za darmo nie wyrastają >.>

@topic

yhym ciekawe ile zrobi gosciu co ma ziemie gildii w lewym dolnym rogu mapy (shinsoo) -,-? jak nie kupisz ziemi naprzeciwko mostu do miasta nie masz szans na zarobek

@DrMagK2

z duzej litery pisze sie tylko początek zdania oraz nazwy własne (czyt. imion, zabytki itd) a nie każdy wyraz w zdaniu z dużej x.x! to było w 2 ,3 klasie =,=

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Nie wiem jak mamy zarobić 500kk w tygodniu jak z ulepszenia idzie 5% do kasy gildii. Ktoś ulepsza cena 500k to dostajemy 25k. Zajebisty zarobek. Dwa lata to może zarobisz te 500kk. Gdzie takie neo sie rodzą.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A po Czwarte najpierw dowiedz się o co chodzi z Danym Tutem, i czy założyciel tematu ma racje, a Potem komentuj <_<

I To jeszcze Pisze koleś Który ma 71 Postów Poziom reputacji: -14

Do Kolesia który ma 368 Poziom reputacji: 775

Nawet mnie nie znasz to nie komentuj

Posty i reputacja nie są najważniejsze...

Chyba że dla kogoś takiego jak Ty, co siedzi 24/7 na mpc i odpisuje na wszystko co sie da i błaga o plusy. Inni nie mają na to czasu więc mają mało postów , pomyśl troche -.-

Nie obraź się, ale widzę że zależy ci tylko na tych całych +.

I jeszcze sie chwalisz ile ich masz <_<

Robisz dobre tuty i szanuję cię, ale tacy ludzie są żałośni...

Ja mam gdzieś posty i reputacje, chyba że wprowadzą wypłacanie zł za to :D Andrzej bedzie bogaty o.O [joke]

Co do topicu, dużo ludu o tym wie ale ty jako pierwszy to ujawniłeś :)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

I To jeszcze Pisze koleś Który ma 71 Postów Poziom reputacji: -14

Do Kolesia który ma 368 Poziom reputacji: 775

Nawet mnie nie znasz to nie komentuj

Mnie w przeciwieństwie do ciebie nie obchodzą jakieś + i - a jak chcesz się nimi chwalić to proszę idz do swojej mamy i powiedz jej że masz super hiper 150 pixeli na ekranie składajacych sie w marny znaczek + , jeżeli tak lubisz + to sobie porysuj je w Paincie i te swoje marne bez podstawy tuty zakop łopatką w swojej piaskownicy. Ja swoja wiedzę mam i wiem że ten tut jest do niczego ... nie da się na tym zarobić już lepiej sprzedać yangi na allegro puki są jescze drogie przechować zl w skarbonce a potem sobie kupic ich 2 x tyle ...

A na koniec mam jedno pytanie testowałeś Panie PRO GEJMER ten sposób ?

1hit1kick przeczytaj dobrze mojego posta w tej chwili napewno są yangi droższe niż będa za 5 miesiecy bo za tyle bedziesz miał zysk z tej calej ziemi w MT2

Opublikowano

Panie Dr coś tam, co Ty jesteś kurwa góru, że masz 360 postów to nie może się do ciebie zwrócić ? Ekhm..

Poradnik do dupy :) Czemu ? Wystarczająco jest dużo kowalów i alchemików gildyjnych. Testowałeś to ? Zapewne nie, więc po chuj piszesz poradnik.

Zaraz mi wyjedziesz, że mam za mało postów, żeby z tobą rozmawiać. Może mam mniej postów, ale bardziej poukładane w głowie od ciebie.

Piątka. Minusik leci :)

Ps.

Kasa leci do wszystkich graczy, nie tylko do lidera. ;)

20100720171039.png

Nick : Tamida

Poziom : 74

Serwer : Arkantes

Klasa : Ninja Archer

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zbieram plusy.

Opublikowano

fromek yangi sa twoim zdaniem drogie? to żeczywiście masz rozum takie ze ja pierdole xD Teraz yangi są tanie 500kk kupisz za 50zł, a kiedyś za 500kk nawet 500zł można było dostać B)

--- DAJ MINUSA ---

Opublikowano

Panie Dr coś tam, co Ty jesteś kurwa góru, że masz 360 postów to nie może się do ciebie zwrócić ? Ekhm..

Poradnik do dupy :) Czemu ? Wystarczająco jest dużo kowalów i alchemików gildyjnych. Testowałeś to ? Zapewne nie, więc po chuj piszesz poradnik.

Zaraz mi wyjedziesz, że mam za mało postów, żeby z tobą rozmawiać. Może mam mniej postów, ale bardziej poukładane w głowie od ciebie.

Piątka. Minusik leci :)

Ps.

Kasa leci do wszystkich graczy, nie tylko do lidera. ;)

Nie zgodzę się kasa leci dla lidera jest mu przekazywana co tydzień po restarcie dodaje mu się poprostu do ilości yang

Opublikowano

Takim sposobem zarabiał chyba XSzternol. Nawet dobry sposób ;)

Wiesz że xSZTERNOLA JUŻ NIE MAM ^^ ZAJEBAŁ MI HACKER Roki5 xSZTERNOL I INNE KONTA :( byłem w jinno potem hacker przeniósł mnie do chunjo i podobno od kumpli słyszałem że riba już nie ma ...

A CO DO TEMATU TO POWIEM WAM WIĘKSZY WYDATEK NIŻ ZYSK :)

Opublikowano

hahah, co za guru forum sie odezwal, ma 360 postow i kilkadziesiat plusow i boss tego forum. Hahah, leze

kiedys na board taki typek sie pytal czy oplaca sie postawic kowala, odpowiedzial mu jakis hajt lv, powiedzial ze ma w m1 kowala i przez miesiac ma 750k, a ty piszesz nawet 500kk, ahaha. Usun to jedno k to wszystko bedzie sie zgadzalo

myslalem ze jestes spoko userem, ale dojebales do pieca chwalac sie ze masz wiecej postow i repki, co za leszcz...

LIBERTA PER GLI ULTRAS! 1908!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...