Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Edytowanie lub zmiana wymsganego doświadczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny.

Na moim serwerze chce wprowadzić exp na ripperach od 100 do 200 lvl. Chciałbym aby mniej więcej 1 ripper i z 2 kulki na 100 lvl a na 200 by lecialo już dużo wolniej mniej więcej po 5% za rippera.

Czy pomożecie i powiecie jak to moge edytować lub zmienić by tak było mniej więcej ? Dam like x3 za pomoc xD

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Mam teraz problem mały.

Dokładniej to chodzi gdy edytowałem plik game w folderze share edytorem expa terenza i chciałem je wrzucić spowrotem do filezilli wyskakuje błąd:

Błąd: /usr/home/derin/share/game: open for write: failure
Błąd: Transfer plików nie powiódł się
Co robię nie tak ?
1377863814-U611928.png

Opublikowano

THX UP@ Dało się to wrzucić twoim pomysłem :P

Ale jest problem, bo w koło miasta są rippery i problem polega na tym że niewiem jak mam ustawić exp, by wpadało po pół levela za ripa. Jak ustawie za dużo to buguje się i albo w ogóle nie leci albo wpadają 10 lvl lub max 250. Jeśli ustawię troche mniej to wpadnie po 0,01% za jednego moba...

Wiecie jak to zmienić by wpadało na 100 po pół lvl a na 200 po pół kulki za rippera ? Tak mniej więcej powiedzieć a edytować sam sobie edytuje :D

Czekam na pomoc ! :)

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Musisz odpowiednio ustawić w edytorze expa danego expa na lvl.

Np. z 99 na 100 ustawisz sobie 1000, więc żeby dostać pół kulki ripper powinien mieć 500. I zostawiasz, ripkowi już nic nie zmieniasz.

Aby z 100 na 101 leciała jedna kulka musisz ustawić aby leciało Ci 1/4 expa (500) więc dajesz 2000 expa na 101 poziom.

Z 101 na 102 ripper nadal ma 500 (nie zmienisz mu nic!) natomiast ustawiasz wymagany exp na poziom 102 przykładowo 4000 i teraz będzie leciało ok. pół kulki za rippera.

Myślę, że wystarczająco prosto :D Oczywiście edytujesz exp na lvl i exp z rippera pod siebie. Zwykła matematyka.

Opublikowano

UP

Tak samo myślałem i miałem ustawione, ale niestety nie było tak jak miałem wpisane. Wydaje mi się, że bonus exp jest poprostu ustawiony np. 500 %

1377863814-U611928.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...