Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Watażka

Combat Area  

1. 1. Czy podoba Ci si? ten pomys? na serwer ?

• Nie, nie podoba mi si?
      0
    • Tak, ?wietny pomys?
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Combat Area

Rozgrywka

Witam, z tej strony Watażka, chciałbym poinformować, że zaczynam pracę nad moim serwerem RPG. Cała rozgrywka głownie polegać będzie na walce, tutaj ciekawa niespodzianka wraz ze standardowym PvP zamierzam wprowadzić PvE (czyli walkę graczy na moby) oczywiście jak można się domyśleć, nie na zwykłe potwory, oczywiście na bossy.

Takowe "walki" będą odbywać się na całej mapie, bez większej kontroli. Oczywiście nie wliczając niektórych miejsc.

Ekonomia

Handel to podstawowa, rzecz, którą wykonywać musi praktycznie każdy aby móc egzystować w tym świecie, możliwość podpisywania kontraktów, na np. transport materiałów albo na ochronę. Ogólnie mam sporo pomysłów co to tego, lecz nie wszystkie mogę wcielić w życie.

Miasta

Kolejną innowacją jest wprowadzenie, możliwości zakładania własnych wsi/miast, jednakże będzie to kontrolowane przez administrację, a nie przez plugin typu Factions. Oprócz miast, założonych przez graczy, możemy znaleźć tylko jedno, w którym zaczynamy naszą przygodę oraz zawsze wracamy by pohandlować, gdyż na samym początku tylko tu można handlować, aby zdobyć potrzebne przedmioty.

Uzbrojenie

Oprócz zwykłych, standardowych broni oraz pancerzy. Pragnę wprowadzić bronie, różniące się zadawanymi obrażeniami, bonusami, dodatkowymi mocami. A pancerze będą różnić się % ochronnym. Wiele przedmiotów będzie można kupić u handlarza, jednakże najlepsze, tzw. epickie bronie i pancerze, możemy zdobyć tylko z bossów lub w skarbcach.

rpgitem1.png Oto mały przykład.

Ekipa

Poszukuje ludzi do stworzenia serwera, m.in: sponsora, technika, kilku budowniczych.

Każdy zainteresowany niech napisze do mnie na pw.

Podsumowanie

Na koniec pragnąłbym poinformować, że jestem otwarty na wszelkie propozycję odnośnie serwera oraz tej zapowiedzi, także zapraszam do komentowania. Napiszcie także co powinienem dodać do tej zapowiedzi.

P.s: Ten temat będzie aktualizowany na bieżąco.

Niektóre sygnatury są bezsensowne...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...