Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań dotyczących tworzenia serwera HARD dla początkującego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę stworzyć serwer Metin2 Hard typu Balmora, Ravia, a w szczególności praktycznie kopię Balmory.

Z plików serwerowych dostępnych w internecie prawie wszystkie mają na dodawane przeróżnych mało mi potrzebnych rzeczy.

Dodam, że do tej inwestycji podchodzę na poważnie, mam już dołożone ok 1500zł i cały czas rośnie.

No więc tak.

1.Czy zna ktoś jakieś dobre pliki pod tego typu serwer, albo ewentualnie czyste pliki metin2, które postaram się sam przerobić wg. swoich potrzeb, bo troszkę smykałki do tego mam (miałem sieć serwerów CS), oraz znam podstawy C++, pythona, jeśli ktoś zna link do czystych plików to prosił bym o jakiś link do pobrania.

2.Ile kosztuje wykupienie dedyka, który uciągał by mi powiedzmy na początek te 600 osób i czy potem mógł bym sobie takiego dedyka wzmacniać pod większą ilość graczy, tj. w CounterStrike?

3.Czy każde CH jest na innym dedyku?

4.Czy jeśli początkowo zrobię sobie serwer takie do nauki na Hamachi, to czy te pliki potem będą się nadawały na dedyka?

5.Czy ktoś wgl. myślał nad tym, żeby zarabiać na tym, że clienta zapodaję na jakiś hosting

i zarabiam na tym, że gracze pobierają go z mojego konta ?

6.Czy baza danych znajduje się na dedyku czy na oddzielnym hostingu(czy jak to się nazywa).

Z góry dziękuję za pomoc. Jeśli pojawią się nowe pytania będę edytował pierwszy post i odświeżał temat.

Opublikowano

1. Za bardzo się nie znam, ale myślę że te się będą nadawać.

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-dl-czyste-serverfiles-by-terenzo/

2. Kilkaset złoty. Polecam kupować na

http://www.ovh.pl/

3.Nie, każde "CH" jest na innym porcie ale na jednej maszynie.

4.Tak

5.Można tak zrobić, ale MPC Nie popiera linków do stron płatnych wiec nie mogę ci podać.

6.Znajduje się na tym samym dedyku to pliki serwerowe tzn. MySQL

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

1. Pliki Terenzo są najstabilniejsze.

Polecam - OVH/hosteam

Każde CH na jednym dedyku - głupie pytanie, serio.

Tak można

Można, ale nie pamiętam jak może mi się przypomni skontaktuję się z Tobą.

Tak na dedyku :ph34r:

Opublikowano

Słuchajcie, a czy posiada ktoś inne linki do plików terenzo, bo na tym hostingu jest teoretycznie jedno pobranie na godzinę, a ja kiedyś czekałem po parę godzin i i tak mogłem pobrać tylko raz dziennie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...