Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Mało wymagającej gry na słabszego kompa

MrEmicon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Szukam jakięś fajnej gry mało zajmującej podobnej np. do Minecrafta, Cube world lub Oblivion, najlepiej żeby RPG tak żeby było można coś craftować, niekoniecznie, ale sandbox też mógłby być najlepiej żeby mało zajmowała i poszła na moim sprzęcie:

Procek:

2.01 GHz AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 3800+

RAM :

896 MB RAM

Karta Graficzna:

NVIDIA GeForce 7025/NVIDIA nForce 630a

Proszę o dosyć szybko odpowiedź, ponieważ granie na kongregate.com mi się już nudzi :C

Z góry dzięki!

Opublikowano
Napewno jakiś nowych gier na tym sprzęcie nie odpalisz.

Tutaj masz kilka tytułów:

Warcraft <3

Mount & Blade

Torchlight

Gothic 1 i 2

Penumbra: Przebudzenie

Anno 1503

Mythruma

Opublikowano

Napewno jakiś nowych gier na tym sprzęcie nie odpalisz.
Tutaj masz kilka tytułów:
Warcraft <3
Mount & Blade
Torchlight
Gothic 1 i 2
Penumbra: Przebudzenie
Anno 1503
Mythruma

Warcraft? Naprawę pójdzie na moim sprzęcie? Obejrzałem 1 filmik i coś wątpie żeby poszło na moim sprzęcie :P

Torchlight jak wyżej, tyle że mam mniej wątpliwości :P

Gothic nie dla mnie kiedyś grałem do 2 rozdziału, ale się znudziło i brat czasami gra :D

Peneubra lubie oglądać, ale granie w horrory jakoś tak nie dla mnie xD

Mythruma bym zagrał, ale jak widziałem nic prócz budowania tam robić nie można (ale niewiem bo oglądałem 5-miesięczny filmik xD)

Anno 1503 brzmi wojennie i dlatego w takie gry gram na konsolach :P

A mount i blade niewiem czy będzie lagowało bo Mount & Blade with Fire and Sword (ogniem i mieczem :P) lagowało na najmniejszych ustawieniach :C

Narazie Torchlight i Warcraft tylko czy na pewno jesteś pewien, że to pójdzie mi na komputerze i czy te gry są płatne?

kalonline / cs 1,6 tez juz podchodzi pod mmo tez expisz postacie:))

cs i inne strzelanki mi się już znudziły (kiedyś grałem w Combat Arms i miałem kill/death ratio 2.74 :P)

Kal Online całkiem całkiem :P będe grał w zależności od odpowiedzi na powyższe pytanie :P

Opublikowano

Ale czy jest płatny i czy ma tryb single jak i multipalyer, a no i ile zajmuje?

Jeśli jest płatna będe musiał ściągnąć pirata :C

Jeżeli będzie single będzie git a jeśli będzie tylko multi to jakoś spróbuję z moim 1 mb/s netem :/

Opublikowano

polecam ci

TeeWorlds

w grze masz równierz opcje expienia na serwerach z levelami

gra ma strasznie małe wymagania , na każdym ci wejdzie

nawet xp 95 :P

a jeśli nie to to polecam ci Ragnaroka ONline 2 na niskich wejdzie ale jakby co " nie grafika pokazuje gre a rozgrywka"

jeśli szukasz gry innych niż podałem ku wyżej

wejdzi na strone

http://www.mmorpg.org.pl/

w zakladne Gry MMO 3D / 2D możesz znaleść odpowiednie dla siebie gry

xih3gEBG.png

Opublikowano

TeeWorlds mi się podoba i prawdopodobnie będe gtrał jeżżeli jest też singleplayer oraz jest bezpłatne :P

@peter711

Zapomniałem spytać czy chodzi ci o gre Warcraft czy World of Warcraft?

Wiem, że napisałeś wyżej WoW, ale pomyłki się zdarzają i wole się upewnić tak na wszelki wypadek :D

Opublikowano

@up

TeeWorlds jest bezpłatne na stronie głównej zobacz

i nie nie ma singla ale mozesz grać samemu na potworach

a co ty na allods online ??

xih3gEBG.png

Opublikowano

@2up na pewno nie world of warcraft bo waży dobre 25 gb a warcraft ma bardzo niskie wymagania

chodziło mu o tą gre :

http://tnij.org/warcraft3google

Z gier MMORPG ja ci mogę polecić Eve Online (trochę skomplikowana ale naprawdę fajna i waży max 6gb).

Może jakieś Prince of persia ?

Zobacz także Timber and Stone / albo Project Zomboid.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to grałem w warcraft u syna chrzestnej mojego brata xD

Timber and stone strasznie u mnie laguje :C

TeeWorlds już mam ściągnięte i troche pogram żeby zobaczyć jakie jest :P

Narazie tyle po obejrzeniu TeeWorlds napisze czy mi się spodoba, ale przewiduje, żę będzie mi służyła na podoczne granie xD

@Edit

TeeWorlds Laguje mi :C

Ustawiłem na najgorsze ustawienia, a i tak laguje :C,

Sprawdze Wracraft 3 oraz allods online :P

Która mniej zajmuje tą sprawdze dltego pierw sprawdze warcrafta, ale nie wiem ile zajmują tylko uważam, że warcraft mniej xD

Opublikowano

@up i niektórych tak może być wejdz

klnij PPM na TeeWorlds i własciwości i zmien zgodność jak masz 7 to na xp jak xp to na 7

a i może jest RappelZ czy jakoś tak

xih3gEBG.png

Opublikowano

@Up tak szczerze to gry online mnie już niezbyt interesują od wtedy gdy metin2 nie chciał mi się aktualizować i gdzieś tydzień przed aktualizacją gra zaczeła koszmarnie lagować, a ja nic nie zrobiłem :/

Narazie zostaje warcraft 3, ale laguje gdy ruszam myszką :C tylko wtedy bo np. gdy ruszam strzałkami lub cuś to nic, a jak dotkne myszki i troche ruszę to lag :/

Po naprawie tego błędu (jeśli da się to naprawić :D) sprawdze teeworlds jeszcze raz i ustawie tak ja podałeś wyżej :P

@Edit

Jak chciałem spróbować ten twój sposób @up na Warcraft'cie to były windowsy od 98 do 2000 :C

No i tak właściwie w teeworlds był ten sam problem, że gdy ruszam myszko laguje :C

Tak mam w większości grach w których jest myszka (np. Gothic 2 nie laguje jak mój brat gra :O) laguje mi np. metin2, warcraft 3, teeworlds czy timber and stone, ale wyjątkiem jest stronghold (twierdza) w którym akurat nic nie laguje :P

@Edit2

Sprawdziłem i wTeeWorlds też jest windows od 98 do 2000 :C

Czy muszę coś zauktalizować, żęby było więcej windows'ów np. do xp??

@Edit3

Już naprawiłem błąd :P

http://www.mpcforum.pl/topic/1002497-problemdziwne-lagi/#entry8225355

Mam w co grać, więc temat do zamknięcia :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...