Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Gra od nowa czy dalej próbować.

MamProblemNew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wbiłem ostatnio ten 30 lv, wygrane 130 z tego powodu że to moje 1 konto i grałem wcześniej tylko na botach...

I tu mam problem gdy wchodzę grać zwykłe walki 5v5 solo q, od 20 walk żadnej nie wygraliśmy... moje statystyki zazwyczaj są na +

czyli np 10/8/7 zazwyczaj zgony są bliskie moim zabójstwom. Nie wiem czy zakładać nowe konto i grac od nowa ćwicząc też nowe postacie czy dalej męczyć tutaj? mam ogarnięte z 5 postaci z których 4 są na mid a jedna to adc, więc za bardzo nie mam jak ćwiczyć nowych postaci gdy gram z przeciwnikiem 1k wygranych...

Jak myślicie jest sens zaczynać od nowa?

PS tak wiem to głupie pytanie ale nie mam pojęcia jak już grać.

Opublikowano

graj cały czas głównym kontem.

Gra z lepszymi przeciwnikami sprawia większą wg mnie przyjemność i można się sporo od nich nauczyć;)

Opublikowano

Po co masz zaczynać od nowa? Jaki to ma sens?

Graj na tym koncie, kupuj nowe postaci, próbuj nimi często grać, żeby je ogarnąć.

Na pewno, w każdej grze nie trafiasz na przeciwników, którzy mają 1k wygranych. A nawet jeśli, to co próbuj grać deffensywnie na lini, i czekaj na pomoc ze strony junglera, i wtedy spróbuj zabić przeciwnika. Do tego jeśli masz bardziej zaawansowanego przeciwnika na lini, spróbuj trochę podpatrzeć jak on gra, możesz się też wtedy trochę nauczyć.

Tak jak wspomniałem, nie zaczynaj od nowa, bo to nic nie da.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Nie graj w ogóle w tę grę bo jak nie wygrałeś żadnego meczu z 20 to po prostu może jesteś za głupi za LoLa i idź graj w tetris.

Nie zakładaj nowego konta ani nie graj na tym bo nowe konto nie da ci skilla.

#

Opublikowano

Graj na nim, to nie MMORPG gdzie jak ci słabo idzie robisz nowe konto bo nie ma jak sie wybić.

IP i tak dostaniesz, a i tak może masz pecha a potem 2000000 winów pod rzad? ;P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Dokładnie, zakładanie nowego konta mija się z celem, gdyż jedyne co mogłeś zjebać na tym to ranking, który w kilka dni odrobisz. Przed rozpoczęciem gry w rankedy, proponowałbym pograć trochę drafty, aby się z tym oswoić.

Opublikowano

Jak mozna przegrac mida mainem z runami.... to trzeba nie miec junglera w teamie albo grac poppy

Graj smurfem i miej radosc z gry

Czyli rozumiem, że ty linii nigdy nie przegrywasz?

Opublikowano

Więc wygląda to tak: Możesz męczyć się na twoim koncie głównym, aż do pewnego momentu kiedy nieco ogarniesz jeszcze kilka postaci i zacznie być łatwo, albo możesz zrobić smurfa i robić to samo od początku, męcząc się tym tak samo.

Moim zdaniem powinieneś grać na swoim głównym koncie. Od nowa gry nie ma sensu zaczynać, pomyśl ile czasu włożyłeś w to konto, nie ma co tego marnować. Zwyczajnie odpocznij, poczytaj kilka tutoriali, pooglądaj streamy i ewentualnie spytaj się kilku doświadczonych graczy, a twoje wyniki będą jeszcze lepsze. Natomiast nowe postacie - skoro na tym koncie nie masz tych którymi chcesz grać, to na nowym koncie też ich nie będziesz miał, będziesz więc się męczył zbierając ip na nie tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...