Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ściny podczas rozmów

Xtr3me

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dużyyyy problem z nfs world'em, a otóż gdy chcę grać i gadać z kolegami czy to przez skypa czy ts'a to się po prostu nie da.. ;( Problem polega na tym iż podczas rozmowy w czasie gdy gram to po prostu gra mi się zacina, a z nią cały mój komputer. Nie działają żadne skróty klawiszowe - nic. Wtedy trzeba resetować komputer i na nowo uruchamiać grę. Kiedyś w ciągu niecałych pół godziny gra mi się tak zacięła z 5 razy.. teraz już mniej, ale po jakiś 20 minutach grania znowu się mi komp zawiesza. Próbowałem już ustawień gry na minimalne, ale nic to nie dało. Gdy mam uruchomionego tylko nfs'a takiego problemu nie mam. Poradzicie mi coś na to ? Może mieliście już taki problem ? Pomocyyy.

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Może twój komputer po prostu nie wyrabia przy włączonym Skype lub TS, zabierają one jednak trochę zasobów.

Spróbuj uruchomić je jako administrator.

W miarę możliwości podaj parametry komputera.

Opublikowano

gra pobiera trochę "zasobów" komuptera i komp może nie wyrabiać spróbuj zmniejszyć szczegóły i wyłącz inne strony/programy

93988298266825447943.png

Opublikowano
Możesz jedynie np. formatować dyski, optymalizacja przez Raze Game Booster, wyłączyć niepotrzebne programy.

Może to być też spowodowane słabym łączem internetowym.

Najlepiej podaj parametry twojego komputera i łącza internetowego.

Opublikowano

Spróbuj nadać procesowi gry wyższy priorytet ( Control + Shift + Esc - Z zakładki "Aplikacje" wybieramy "NFS WORLD", klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "Przejdź do procesu", gdy masz już zaznaczony proces NFS klikasz na niego prawym przyciskiem i wybierasz "Ustaw priorytet", zaznaczasz "Wysoki". Pojawi się komunikat o tym, że takie posunięcie może zakłócić pracę systemu Windows akceptujesz i gotowe), a następnie wyłączyć takie procesy jak "dwm.exe", "SearchIndexer.exe", "wuauclt.exe", "wmpnetwk.exe", "nvxdsync.exe"(dla kart NVIDIA) i opcjonalnie "explorer.exe", ale wtedy nie masz dostępu do systemu masz tylko Skype i NFS (Control + Shift + Esc - Zakładka "Procesy" i odszukaj podane, a następnie wybierz opcję "Zakończ proces" *W Windows Vista/7/8 wybierz przed tym "Pokarz procesy wszystkich użytkowników". Wyłącz aktywną ochronę antywirusa wraz z zaporą i uruchom grę w trybie okna. Teraz gra nie powinna się zacinać. Pamiętaj, że możesz tak zrobić posiadając minimum 2 GB RAM inaczej po krótkim ujrzysz piękny, niebieski ekran śmierci. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

To tak.

System: Windows Vista Home Basic

Procek: Intel Pentium Dual CPU E2180 2ghz (dwurdzeniowy)

RAM: 2GB

Typ systemu: 32-bitowy

Grafika: NVIDIA GeForce 8400 GS

Internet: 1Mbps... Ale tutaj jest taki mały dylemat.. ;/, ponieważ ja wątpie w to iż ten internet tyle ma.. to jest wina najprawdopodobniej firmy internetowej, ponieważ oni tak jakby nie dostarczają tego co mają dostarczać. Internet zaraz po podłączeniu działał świetnie .. tak przez niecały rok ;( Później już tylko gorzej. Na początku nie miałem problemu z grami sieciwymi takimi jak cs itp. lecz teraz są aczkolwiek nie zawsze.., ale wątpie że to od tego właśnie mam te problemy.. no ale powodów może być wiele.

A dodam jeszcze, że system miałem niedawno formatowany, ale jest tak samo jak było. (to znaczy przed formatem też miałem ten problem).

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Rób tak jak napisałem. :) Spróbować Ci nie zaszkodzi. Co do internetu... więc masz tyle na ile infrastruktura w Twoim miejscu zamieszkania pozwala z ograniczeniem do 1 Mb/s. Prędkość musiała by być niższa niż 384 Kb/s, żeby sobie coś rościł do operatora. Taka umowa, taki kraj, taka sytuacja. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Spoko :D Spróbuję tak jak napisałeś i dam znać co i jak. A z internetem jest taka sprawa, że ja bym go od razu zmienił w piz** xD, ale za parę miesięcy na początku 2014 r. będą montować światłowód więc linami na pewno będzie net szybszy i to oooo bardzo wiellleee :D

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Jeszcze nie sprawdziłem twojego sposobu cichy bo nie miałem okazji gadać z nikim ;/.., ale znowu mam drugi problem :( Gdy jestem w jakimś wyścigu w lobby no to raz, dwa razy normalnie jadę, a jak za trzecim bądź też następnym razem ładuje mi się do wyścigu gra się zawiesza i pisze Program nfs world przestał działać... normalnie nie wiem co jest z tą grą.. czy to ode mnie czy to od nich bo ten problem zaczął występywać gdy oni mieli te problemy techniczne więc nie wiem .. ;(

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Jeszcze nie sprawdziłem twojego sposobu cichy bo nie miałem okazji gadać z nikim ;/.., ale znowu mam drugi problem :( Gdy jestem w jakimś wyścigu w lobby no to raz, dwa razy normalnie jadę, a jak za trzecim bądź też następnym razem ładuje mi się do wyścigu gra się zawiesza i pisze Program nfs world przestał działać... normalnie nie wiem co jest z tą grą.. czy to ode mnie czy to od nich bo ten problem zaczął występywać gdy oni mieli te problemy techniczne więc nie wiem .. ;(

Mi na crashe pomaga włączenie filtrowania społeczności w grze.

Zaktualizuj też sterowniki do karty graficznej, zawsze to coś pomoże.

Opublikowano

Flinn filtrowanie mam włączone. Sterownik chciałem zaaktualizować, ale nie mam SP1, a niedawno miałem reinstalkę systemu i jeszcze mi do SP1 aktualizacja nie przyszła..

2h1bglncole4.png

Opublikowano

Cichy - sprawdzałem twój sposób działa.. tylko, że.. mi on raczej trochę nie odpowiada - dlaczego ?, no najbardziej ze względu na brak dostępu do innych funkcji niż nfs lub skype.., a czasami lubię przerwać grę i posiedzieć trochę na necie posłuchać muzy itd. Może macie jakieś jeszcze inne pomysły jak rozwiązać ten problem ?

2h1bglncole4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...