Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak najlepiej zarabiać i jakie auto kupić?

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie wyścigi najlepiej jeżdzić ja za wygrany dostałem 4 tysiące mam 10
lvl i mam początkowe auto posiadam 102 tyś dopiero bo wszystko idzie
praktycznie w naprawianie aut no i całe te auto początkowe uzbroiłem w
części.

Na jakie auto zbierać i na czym najlepiej zarabiać na 10 lvl.

A tak po za tym nikt nigdy nic nie piszę na czacie czy co?

Jak piszę nikt nie odpisuje da się zrobić tak żeby wiadomość szła tylko do polaków i na całą mapę ?

Opublikowano

Zbliżają się urodziny NFS co ma obfitować w między innymi podniesienie gotówki za wyścig o 100%. Radziłbym dokupić do tego mnożnik gotówki (100%) za 500 SB co w sumie daje 200% więcej kasy. Najszybciej można zarobić na sprintach i ucieczkach drużynowych, a z opisanymi wyżej bonusami masz średnio 25k za ucieczkę i 24k za sprint (jeśli lobby jest pełne, a Ty dojedziesz jako pierwszy). Urodziny są 27 lipca. Auto naprawiaj tylko jeśli masz +/- 10 % wytrzymałości bo wcześniej się, nie opłaca, a osiągi są zmniejszone tylko jeśli wytrzymałość osiągnie 0%. Za zarobiony pieniądze radzę kupić Porsche GT2 (996) lub Lamborghini Murcielago Rouster. Przy takich bonusach zarobisz na auta w przeciągu kilku godzin nawet jeśli, nie masz zamiaru kupować mnożnika. Trochę chęci! Każdy kiedyś zaczynał. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Czat globalny w grze nie działa już od baaaardzo dawna, ale EA zapowiedziało jego włączenie, najprawdopodobniej od tego poniedziałku, bardzo dobra wiadomość.

Bardzo polecam ucieczkę drużynową High Stakes, wczoraj sobie ją tak na szybkiego przejechałem i od razu z kart dostałem mocną część wyścigową.

Nie jest to łatwa ucieczka, trzeba się jej nauczyć, ale warto, bo jest bardzo opłacalna.

Late Deparature w klasie A też jest bardzo dobra, nagrody są zwykle trochę gorsze, ale za ukończenie jej dostaniemy maksymalnie ok. 16k IGC bez mnożników.

Gdyby kupić sobie mnożnik 100% i do tego doliczyć 100% z okazji urodzin EA, to wychodzi nam kwota prawie 50k za jeden pościg.

Opublikowano

High Stakes jest łatwą ucieczką właśnie. Po góra 3 przejazdach jedziesz już tylko według schematu bo wiesz co gdzie jest itp. a łatwo zapamiętać gdzie stoi blokada albo gdzie wyjedzie "niespodziewanie" SUV. Właście High Stakes najczęściej jeżdżę bo, nie muszę używać Power Upów. :)

Opublikowano

Takim samochodem początkowym nie pojedzie zbyt długo na HS, zanim dojedzie na autostradę to go te czarne wózki zatrzymają. Ja bym Ci polecił ucieczki drużynowe klasowe bo tam jest 20% więcej kasy i jeszcze jak dojedziesz ostatni, z 100% lub 200% więcej kasy to będziesz srał gotówką po paru dojazdach na metę :P

Opublikowano

W nadchodzącym tygodniu będą raty po 100% więc o zarobek nie musisz się martwić, na pewno pomogą ci skille zwiększające nagrodę.

Co do wyścigów to jeździj sprinty po kolei jak leci da Ci to lepszy rezultat niż byś jechał ucieczkę drużynową.

93988298266825447943.png

Opublikowano

Posiadam już 14 lvl i 410 tysięcy IGC czy jak to się zwie (waluta zdobywana na wyścigi)

Jak coś dziś uaktywniłem bonus na 7 dni co daje chyba 30 % więcej kasy i teraz żałuje bo jak mówicie, że 27 będzie więcej kasy lecieć ;/

Na jakie auto najlepiej zbierać i za ile ono jest

Do tego jakie cześci do niego kupić?

Od razu mówię, że to ma być moje "drugie" auto, więc raczej z klasy D w ostateczności z C ale wtedy te tańsze.

Opublikowano

Będzie i to przez cały tydzień. :) Ale przecież do 2 sierpnia (wtedy nie będzie już działał ten bonus z okazji urodzin bo tydzień ma trwać) zarobisz (x+x*30%)*6dni + (x+x*30%+x*100%)*1dzień +(x+x*100%)*6dni to będzie to samo jakbyś miał włączyć mnożnik dopiero 27 lipca, a teraz zarabiał normalnie x*6dni + (x+x*100%+x*30%)*7dni. :)

Opublikowano

Posiadam już 14 lvl i 410 tysięcy IGC czy jak to się zwie (waluta zdobywana na wyścigi)

Jak coś dziś uaktywniłem bonus na 7 dni co daje chyba 30 % więcej kasy i teraz żałuje bo jak mówicie, że 27 będzie więcej kasy lecieć ;/

Na jakie auto najlepiej zbierać i za ile ono jest

Do tego jakie cześci do niego kupić?

Od razu mówię, że to ma być moje "drugie" auto, więc raczej z klasy D w ostateczności z C ale wtedy te tańsze.

Do D to samochód Toyota Corolla (300K IGC) lub jak masz Scirocco albo Nissany w E to możesz dać na D :)

Do C to samochód Pontiac Solstice (500K IGC) (on jest w D, trzeba mieć 2 gwiazkowe by był overall 499 na C :) On tam króluje z Toyotą MR2

PS: Części nie opłaca się jednogwiazdkowe w sklepie kupować. Najlepiej jak zdobędziesz przynajmniej lepszy troszkę samochód to próbuj zdobywać części na High Stakes

Opublikowano

A ten pontiac Solstice to z klasy C i kosztuje 500 k?

Bo teraz mam jakieś 40 k

To bym dziś mógł kupić.

Mam 4 części 3 wyścigowe i 1 profesjonalne

oraz 2 zwykłe.

Da się z samochodu zdjąć części i potem założyć na nowy?

A i co dostaje się za te 15 diamentów znalezionych bo wczoraj miałem 9/15 ale nie mogłem każdego znaleźć bo były na jakiś domkach itd gdzie nie wiedziałem jak wjechać ;/

Mam jeszcze pomysł aby zostawić sobie te 450 k i jak będzie mnożnik 27 lipca to wtedy jeszcze dorobić się i kupić jeszcze lepsze auto co wy na to?

Opublikowano

Tak, Pontiac kosztuje 500k IGC i najlepiej maksować go do klasy C.

Nie da się zdjąć części z samochodu i włożyć do nowego, wyjmując je z wozu można je tylko sprzedać.

Za zebranie 15 diamentów dostajesz jakąś rzecz, np. powerup, umiejętności do wozu lub części mechaniczne, zależy to od tego jak długo trwa już twoja seria zbierania diamentów.

Opublikowano

A mam taki problem, że mam 14/15 diamentów znalezionych a ostatni wiem gdzie jest ale nie wiem jak tam dojechać pomoże ktoś?

Ale szybko bo jest 23 :D

do tego mam już 650 k to kupować tego pontiaca czy zbierać na coś lepszego?

I gdzie części najlepiej się wygrywa? te wyścigowe itd nie uliczne.

Z góry dziękuje

A i jak zmienić licznik na km/h bo mam jakieś mph czy coś takiego.

Opublikowano

Licznik z mil na kilometry zmienisz w opcjach w grze, w jeździe dowolnej klikasz na górze tą zębatkę i wybierasz Rozgrywka.

Części do wozu najłatwiej zdobyć na ucieczce drużynowej High Stakes, nierzadko można tam z kart wygrać jakąś część wyścigową lub pro, a czasami nawet ultra.

Pontiac do C jest najlepszy, jak go wymaksujesz w tej klasie i zamontujesz do niego mocne skille, to ciężko jest go pokonać.

Opublikowano

Mam 1500 k już :D

I tak myślę, że mogę jutro mieć spokojnie do tych 1800 k aby kupić roadstera czy jakąś tak zbierać?

Dodam, że mam 22 lvl.

A jak bym kupił roadstera to bym się ścigał wtedy z lepszymi?

Czy dalej z tymi co teraz z klasy E-D-C?

Opublikowano

Tak, ścigał byś się z lepszymi, konkretniej w klasie A, to jeden z dwóch najlepszych wozów za IGC, wymaksowany do klasy A jest tam mocny.

Można go co prawda stuningować do klasy S, ale nie polecam bo słabo się w niej sprawdzi.

Opublikowano

Wybaczcie że się wtrącę, ale roadster jest bardziej na wyścigi czy ucieczki? :D

A co do zarabiania to polecam robić ucieczki, ja teraz mam po 90k za ucieczkę a za sprint po 30 więc ^^

Opublikowano

Wybaczcie że się wtrącę, ale roadster jest bardziej na wyścigi czy ucieczki? :D

Roadster lepszy będzie na wyścigi, pod pościgi polecam robić Astona Martina V12 Vantage.

Opublikowano

Zastanawiam się jeszcze nad porsche bo ma lepsze prowadzenie a ja mam
22 lvl, więc nie za dobrze jeżdżę lecz roadstera prędkość kusi :D Co
wybrać?

Który z tych samochodów lepszy na ucieczki drużynowe i na sprinty?

Dragów nie jeżdżę bo ich nie kumam a tor na okrążenia są za długie a leci tyle kasy co za sprint :D

Oczywiście chodzi mi o porsche te za 1850k

Opublikowano

Porshe GT2 (te za 1850k) jest obok roadstera najlepszym autem za IGC (gotówkę w grze) w klasie A

Roadster jest dobry nie tylko na sprinty, dobrze też sprawdza się na dragach.

Do pościgów nie polecam żadnego z nich, jeżeli już to Astron Martin V12 Vantage.

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...