Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Problem z Dobrej jakości grywalnością.

xXSsSlizanXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym uzyskać pomoc od innych internautów z moim laptopem, bądź minecraftem.

Posiadam laptopa HP Pavilon dv9000

a Specyfikacja to :

-Procesor AMD Turion64 x2 2000mhz

-3gb RAM

-Grafika Nvidia Geforce 7150M / nForce 630M. Taktowanie grafiki 1GB.

-System Operacyjny Windows Vista Home Premium sp2.

a Problem polega na tym że na minecrafcie mam 20 FPS na minimalnych z Optifinem, a ponadto muszę grać na 16-bitowych kolorach i nie w "Pełnym Ekranie"

Laptop na innych grach także zacina, a pobierałem wszystkie sterowniki, javę, formaty i inne były robione, a na notebooku dosyć starszym bo z Toshiby który ma 256mb Grafiki chodzi o wiele szybcie tzn. posiada bez żadnych modyfikacji w Maksymalizowanym ekranie ok 15-20 FPS.

Proszę o pomoc w rostrzygnięciu problemu.

Opublikowano

To wyczysc rejestr ze zbednych plikow i przeczysc kompa CCleanerem, nastepnie od nowa zainstaluj mc.

random.jpg

Opublikowano

Sprawdzić nie mam jak, a wiem że max temperatura jest ok 80 Stopni, Ale to jest norma jak na HP ;>, wydaje mi się że to jest po części od Karty graficznej, ale nie wiem jak ją przyśpieszyć i czy można to wg zrobić

@Edit

Zapomniałem dopisać że temperatura 80 Stopni Celcjusza została uzyskana przy Benchmarku włączonym na całą noc

Opublikowano

A więc tak , napisze swoje specyfikacje i porównam do twojego :)

Procesor Intel Core i3 2328 CPU

2.20 GHz

4.0 GB Ram

Intel HD Graphics 3000 and NVidia GeForce 610M

I standardowo mam 70-100 FPS bez opti fina na Renderowaniu Normal

Dodam że mam Win 8 64bit , jave też 64 bit

To może wina twojej ilości GHz lub RAMu , zobacz w Snooper Settings czy coś takiego co tam pisze , wyłącz to , mi przez to czasami ścinało

Opublikowano

Zobaczę co da się zrobić, ale uznam też że masz trochę lepszego a ja na swoim starym komputerze miałem ok 35 FPS a Specyfikajca była następująca:
Procek Intel Celeron 1.7 GhZ
Ram 512 mb
Karta graficzna nVidia Geforce 4800 ti
Windows xp 32 bit Więc jest wielka różnica między moim laptopem a komputerem ;/

@Edit

Chciałem ująć że wyłączenie Snoopera pomogło, w małym oknie mam 50 FPS ale w Maxymalnym 15 ;/ a Chodzi mi aby było minimum 30 FPS w tym maxymalnym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...