Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam poradnika jak zrobic wlasnego skina.

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze ,że nie piszesz żeby ktoś ci zrobił, bo jest to dość kosztowe(a nikt za darmo nie będzie ci modelował,co najwyżej przerobi).

Wracając do tematu, tworzenie skina to monotonne zajęcie, które jak już powiedział zajmuje dość dużo czasu dla "nowych" jak i tych starszych w tej dziedzinie.

Nikt raczej ci nie zrobi, a tym bardziej ciężko będzie znaleźć taki poradnik, bo jak już powiedział trwa dość dużo czasu tworzenie skina,a zrobienie dobrego poradnika + ss'ki to jest tym bardziej czasochłonne. Choć posiadam prywatnego skina(o ile tak to można nazwać), który ma na plecach napis "QuarK" i przedstawia postać z The Walking Dead + robiła mi to osoba znajoma(choć skin jest wykonany przez nią i specjalnie dla mnie dokleiła napis) trwało to dość długo - może to wina tego ,że jest adminką?Nie wiem.

Ponadto musisz znać się na grafice, co tym bardziej jest nawet trudne.

Napiszę tu coś może, aby nie dostać warna(choć i tak moje wcześniejsze słowa coś wnoszą) to powiem tyle ,że na sam początek znajdź sobie model skina(najlepiej jakiś bez ubrać) i potem szukaj ubrań w necie i to jakoś sklej np. w Txd WorkShop(nie polecam to tego), ale to raczej nie jest "tworzenie skina" tylko takie sklejanie.

PS. Tak, znów nie wiem czy wysłałem dwa posty(przypadkiem) jeżeli tak to sorki i proszę o usunięcie któregoś i nie karanie mnie.

Dzięki :)

Opublikowano

Ale ja nie chce dodawac ubran, bo to tak zrozumialem ze mam dodac ubrania do skina, chce abym mogl mu jakos zrobic twarz itp itd. Moze by ten twoj kolega zrobil jakis krotki poradnik jak on to robi, najlepiej aby tez dal jakies ss'y ze swoich prac.

Opublikowano

W GTA SA jak chcesz zrobić skina musisz wydobyć już istniejący i go dostosować jak Ci się podoba.

Potrzebne programy:
1. IMG Tool 2.0

http://www.thegtaplace.com/downloads/f552-img-tool-2-0

2. TXD Workshop

http://www.gtagaming.com/downloads/gta-san-andreas/tools/4272

Żeby wydobyć skin włączasz IMG Tool 2.0, otwierasz nim plik
player.img, który znajduje się w folderze modules razem z naszą grą.
Warto jest znać nazwy ubranek, bo teraz spośród wszystkich nazw
wybieramy plik z ubrankiem, które chcemy edytować, przykładowo chcesz edytować hoodyablack.txd. Więc... naciskasz
Commands>Extract i przenosisz plik na pulpit. Teraz czas na TXD Workshop.
Tym programem uruchamiasz plik przeniesiony na pulpit [hoodyablack.txd]. Następnie wybierasz Export i
przenosimy skina na pulpit. Teraz edytujesz jak chcesz. Jak skończysz programem TXD Workshop
importujesz bitmapę (naszego skina) do pliku *.txd po taką samą nazwą
jak ubranie. IMG Toolem otwieramy player.img i usuwamy stary hoodyablack.txd i
wrzucamy nasz nowy skin. Po tych czynnościach zapisujesz plik player.img
i odpalasz San Andreas. Idziemy do sklepu lub do garderoby i zakładasz
Black Hoody, w tym momencie CJ ma na sobie zaprojektowane przez nas nowe
ubranie.

Jeśli chodzi o edycję twarzy to nie wiem jak ro zrobić, ale z pewnością będzie bardzo podobnie jak z ubraniami. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Ale ja nie chce dodawac ubran, bo to tak zrozumialem ze mam dodac ubrania do skina, chce abym mogl mu jakos zrobic twarz itp itd. Moze by ten twoj kolega zrobil jakis krotki poradnik jak on to robi, najlepiej aby tez dal jakies ss'y ze swoich prac.

To co napisałem nie jest dodaniem ubrań,znaczy może być.

Ja takim sposobem wgrywam skiny,bronie i nawet teksturki( :D ) więc nie jest to tylko sposób na ubrania :) A ze skinami,jeżeli chcesz samą twarz etc. użyj tak jak wcześniej już powiedziałem TXD WorkShop'a - kolega wyżej dał jak to zrobić :)

Opublikowano

af51ea053abb6b5a46114c5b844de3a7.jpg

- taki skin do CJ'a, może być?

Jak tak, to pisz, i podaje Ci linka, gdzie możesz go pobrac, tego skina, dla CJ'a...

bez gif

Opublikowano

af51ea053abb6b5a46114c5b844de3a7.jpg

- taki skin do CJ'a, może być?

Jak tak, to pisz, i podaje Ci linka, gdzie możesz go pobrac, tego skina, dla CJ'a...

Ti jest tylko dennie zrobiona koszulka. :) Autorowi chodziło z głębszą zmianę.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Pozniej sproboje zrobic, jak mi sie uda to dam wam moja prace, moze sie wam spodoba.

Opublikowano

Jak wy edytujecie to w txd workshop, ja widzialem ze typek w paincie robil ale nie wiem jak ty...

Opublikowano

Jak wy edytujecie to w txd workshop, ja widzialem ze typek w paincie robil ale nie wiem jak ty...

W paint'cie to sobie można...

Jest wiele poradników jak pracować w TXD WorkShop'ie.

Łap:

http://addons-city.pl/gta3_tutoriale/1067-tutorialporadnik-do-txd-workshop.html
http://polski-freeroam.pl/showthread.php?tid=7219 http://lmgtfy.com/?q=gta+sa+txd+workshop+poradnik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...