Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Blue Varus?

miFit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie nie spradza

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Dokładnie, Varus żeby zrobić DMG używa tylko Q, które ma 5x większy CD o q eza, reszta jego skilli opiera się na spowolnieniu przeciwnika (oprócz W ale to pasywny skill), poza tym Varus musi mieć DMG i crity, bo z samego Q w team fight penty nie zrobisz xD

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Dokładnie, Varus żeby zrobić DMG używa tylko Q, które ma 5x większy CD o q eza, reszta jego skilli opiera się na spowolnieniu przeciwnika (oprócz W ale to pasywny skill), poza tym Varus musi mieć DMG i crity, bo z samego Q w team fight penty nie zrobisz xD

5x większy cd od q eza? jak ja gram to jakoś mam 8 sec cd q. Nie ma dmg? te kilka ap dają ok +2% dmg od hp (bazowe chyba 5%) i 10 dmg z w. Do tego przed chwilą sprawdziłem build na botach. q przeniosło efekty gauntleta. Po co mu z samego q zrobić pente jak ma jeszcze e, ult i aa, które i tak ma duże dmg? I co wy macie z tym wielkim cd u varusa? Jak zrobisz buty na CD to ma cdki podobne do ezreala (2-4 sec większe).

Jest on dość słaby w early ale mocny w late.

Opublikowano

Gram na pozycji adc cały czas i mam wszystkich.

Próbowałem wszystkich wersji blue adc i ta wersja Varusa nie sprawdza się.

Po złożeniu dwóch itemów dmg z łapy jest w miarę dobry(dodatkowo podpalenie które

zadaje dodatkowy dmg) lecz Q powinno moim zdaniem zadawać 2x tyle.

Innym i dużym problemem jest to że nawet po złożeniu łzy to Q bierze

dużo many(o wiele więcej niż Q eza), dodatkowo dolicz cooldown ;).

Jednym słowem-jest to nieopłacalne.

Pozdrawiam.

vns0.png

Opublikowano

miFit, dnia 20 Lip 2013 - 19:37, napisał:

5x większy cd od q eza? jak ja gram to jakoś mam 8 sec cd q. Nie ma dmg? te kilka ap dają ok +2% dmg od hp (bazowe chyba 5%) i 10 dmg z w. Do tego przed chwilą sprawdziłem build na botach. q przeniosło efekty gauntleta. Po co mu z samego q zrobić pente jak ma jeszcze e, ult i aa, które i tak ma duże dmg? I co wy macie z tym wielkim cd u varusa? Jak zrobisz buty na CD to ma cdki podobne do ezreala (2-4 sec większe).

Jest on dość słaby w early ale mocny w late.

1. 1,5s x 5 jest 7,5 a że varus ma 8 s no to po prostu zaokrągliłem więc tu sie pierdykłeś kolego

2. Gdzie napisałem że nie ma dmg?

3. Nie wiesz na czym polega magia blue eza? 1,5 s Q, dodatkowe spamowanie W, teleport i ulti co 50s + CDR z Q, sorry ale ulti eza robi większy DMG niż Varusa.

Jeszcze jakieś argumenty masz

@Jeszcze mały EDIT

ogólnie nie powinieneś za to warna dostać bo wprowadzasz założyciela w błąd, Varus nie sprawdzi się z tym buildem - dlaczego? Bo jest o niebo lepszy typowym DMG ADC buildem czyli - BT Infinity Phantom GA BotRK BG

Tak jak każdy już powiedział, za duże cd, za dużo many, w sumie spam 1 skillem, oj przepraszam tego sie nie nazwie spam bo 4/5 s? nie wiem ile tam wyjdzie na to Q ale to za dużo, a E zdecydowanie too much CD. Po co grać useless buildem jak możesz carrować, a Varus to jeden z najlepszych ADC x.x

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...