Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

JgTig.8,8cm czy T34

neQu1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, który czołg bardziej opłaca się kupić do zarabiania? Słyszałem że T34 wyrzuca bardzo często na X za to niszczyciela max na IX, pomóżcie mi podjąć decyzję, podajcie plusy i minusy tych czołgów. Za każdą odpowiedź daje like. Pozdrawiam ;)

10sfaxw.png

Opublikowano

Wybór jest prosty. Lubisz tdki, gra CI się nimi zajebiście i do tego rozwijasz niemiecką linie? To bierzesz Jagódke. Jeśli wolisz HTki to T34.

Jeśli ci się dobrze nie będzie grało to niezależnie od tego ile czołg zarabia to i tak tyle nie zarobisz.

76561198001815076.png
Opublikowano

A jak z tymi losowaniami jest?

Dla mnie TDki i HTki nie robią większej różnicy...

martwi mnie jedynie T34 jak wyrzuca na X czy on daje tam radę

10sfaxw.png

Opublikowano

T34 daje rade na X tierach jak wystawisz tylko wiezyczkie bo kadłub to masło, T34 ma tylko 1 wade mówiac o wiezyczce dosyc duzy wlaz latwo w niego celnac a tak to zły nie jest

Opublikowano

Ja mam JgTigera 8.8 i powiem tak - jak wrzuci na T8 (czyli prawie zawsze) jesteś po prostu bogiem. Nic ci nie podskoczy, bo masz świetną celność, niezłą penetrację, i świetny DPM. Pancerz, jak schowasz półkę jest bardzo dobry, a jak uda ci się schować jeszcze główną płytę, jesteś nie do ruszenia. Po prostu świetny MoneyMaker (średnio na bitwę 2,5k dmg ok. 100k z premką, czyli ok. 90k na czysto).

Opublikowano

Kurczę bo będzie to jednorazowy zakup golda bo nie chce wydawać pieniędzy więcej na tą gre...<br />A jeszcze pytanie jak wyrzuca tego JgTigera? Trafiają mu się VI, VII tiery czy raczej? Jakie są jego średnie obrażenia i ile ładuje działo?

10sfaxw.png

Opublikowano

JgTiger najczęściej trafia na topkę. Nigdy do T10. Czasami do T9.
Średnio zadaję się po 240-250.
Dosyłacz, wentylacja i załoga na 100% i ładujesz 4.55. Czyli bardzo szybko jak na te standardy. Mam rogala strasznego, jak ktoś myśli, że ładuję z 8sec. Ładuję 2 dzidy, a ten się nie cofa.

Opublikowano

Ja mam JgTigera 8.8 i powiem tak - jak wrzuci na T8 (czyli prawie zawsze) jesteś po prostu bogiem. Nic ci nie podskoczy, bo masz świetną celność, niezłą penetrację, i świetny DPM. Pancerz, jak schowasz półkę jest bardzo dobry, a jak uda ci się schować jeszcze główną płytę, jesteś nie do ruszenia. Po prostu świetny MoneyMaker (średnio na bitwę 2,5k dmg ok. 100k z premką, czyli ok. 90k na czysto).

Dobra a teraz pogadajmy na serio.

3k dmg bez premki to coś koło 50-60k na czysto góra 40k.

Za to w kiepskiej walce gdzie nasz team sam wygra gre i strzelimy np. 4 razyto jes korzyść dla t34 bo to jest 1600 dmg a nie 1000.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Dobra a teraz pogadajmy na serio.

3k dmg bez premki to coś koło 50-60k na czysto góra 40k.

Za to w kiepskiej walce gdzie nasz team sam wygra gre i strzelimy np. 4 razyto jes korzyść dla t34 bo to jest 1600 dmg a nie 1000.

NIe rozśmieszaj....

4 razy u JgTigera, to jak 1 strzał u T34... Geniuszu.

Słaba bitwa dla mnie, to taka, gdzie zadam 1500obr, a nie to co mówisz, czyli 4 strzały. Poza tym, zuważ, jaka jest różnica w przeładowaniu... -,-

3k dmg bez premki - JgTiger ma jakieś 60k na +.

Opublikowano

Zależy jakim stylem gry grasz.

Gdy lubisz wystawić tylko wieże to t34. Dobre działko, ale za to słaby pancerz przedni.

JgTiger 8.8 ma rewelacyjny pancerz gdy lekko schowa dół przedniej płyty, działko ma słabą penetrację ale jest szybkostrzelne.

Patrz, też na to czy masz linię niemiecką czy amerykańską, ponieważ możesz przekładać sobie załogę ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Spróbuj przejechać się obiema maszynami na serwerze testowym (chyba jeszcze jest ten do patcha 8.7). Co prawda trudno będzie ci tam sporo zdziałać, bo tam większość maszyn to X, ale ogólnie poznasz czołgi przed zakupem jednego z nich.

Opublikowano

NIe rozśmieszaj....

Słaba bitwa dla mnie, to taka, gdzie zadam 1500obr, a nie to co mówisz, czyli 4 strzały. Poza tym, zuważ, jaka jest różnica w przeładowaniu... -,-

12.94sec Nie masz JgTigera 8.8 to zamknij ryj i się nie odzywaj.

Chociaż z jednym sie zgodze że 3 k dmg to na obu pojazdach 60k.

Jednak T34 jest bardziej uniwersalny

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

zdecydowałem że kupię T34 teraz tylko udać się do sklepu po psc i będzie stał u mnie w garażu :D

dzięki wszystkim ;)

10sfaxw.png

Opublikowano

NIe rozśmieszaj....

4 strzały na JgTigu to niby 1 T34? Jak ty to liczysz? :O

Mówisz że ładuje 4.55 więc 4 strzały to 18.20sec, za to 1 na T34 to 12.38, więc coś w twoich obliczeniach się nie zgadza.

Wychodzi na to że jagTig strzeli ~2.5x na 1x T34 czyli jakieś ~700 dmg przeciw ~400.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...