Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] praca domowa :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uczę się języka c++ z poradnika od zera do gier kodera i tam są takie prace domowe i chciałbym się was zapytać czy to sie dobrze ?

to jest zadanie:

Zapisz w postaci pseudokodu algorytm… parzenia herbaty :D Pamiętaj o uwzględnieniu takich sytuacji jak: pełny/pusty czajnik, brak zapałek lub zapalniczki czy brak herbaty.

a to odp:

wez herbate jeśli niema herbaty idz do sklepu

podpal gaz jesli niemasz zapałek idz do sklepu
postaw czajnik na gaz jeśli jest pusty nalej do niego wody
wzuc herbate do kubka
zalej gorącąwodą

x

Opublikowano

ziomek a działają ci kody, które on podaje w swoim poradniku? bo mi nie które nie działały jak zaczynałem naukę.

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Mi jakieś 2 nie działały i przestałem już uczyć się na tym poradniku i teraz cpp0x kuje. Po woli dopiero chyba 12 temat jestem.

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Mi jakieś 2 nie działały i przestałem już uczyć się na tym poradniku i teraz cpp0x kuje. Po woli dopiero chyba 12 temat jestem.

Głównie dlatego, iż używałeś nowszej wersji kompilatora, a programy miały składnię starej wersji. Wystarczy trochę się postarać i programy chodzą normalnie. ;)

Opublikowano

Widziałem gdzieś odpowiedzi do prac domowych. Jak znajde pośle Ci :)

Mi to nie potrzebne już ^_^

Pisałem do tych którzy pisali że przerzucają się na inny kurs, bo im kody nie działają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...