Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Goclever tab t76gpsdvbt Sklep Google play

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam duży problem ze Sklepem Google play. Po przywróceniu ustawień fabrycznych przestał mi działać sklep gplay, zainstalowałem starą łatę ale nie pomogło.

Niestety, aplikacja sklep google play została zatrzymana.

Nie mogę pobierać normalnie aplikacji na tablet z tego sklepu.

Mógłby mi ktoś doradzić jak naprawić owy problem .

Vr. Andka : 4.0.4

Vr. jądra 3.0.8

Sklep google play : 4.1.10

Opublikowano

Miałem ten sam problem z telefonem. Winą jest błąd aktualizacji sklepu, po przywróceniu ustawień fabrycznych. Zapewne po włączeniu telefonu pojawia ci się napis na pulpicie:

[cytat]UIDs on the system are inconsistent, you need to wipe your data partition or your device will be unstable.[/cytat]

Opiszę ci tu co masz zrobić.

Po 1 musisz wgrać rom z fastbootem do tabletu, jeśli jeszcze nie masz. Wpisz w google jak to zrobić na twoim modelu.

Ściągamy Android SDK, lub lepiej MikroAndroidPack. (Wy'googluj sobie.) Instalujemy sterowniki do naszego tabletu.

Potem podłączamy tablet trybie fastboot do kompa. I klikamy opcję "Otówrz konsolę CMD" w MikroAndroidPacku.

I wpisujemy kolejno: (Po każdym enterze chwilkę czekamy)

fastboot devices (komendom tą aktywujemy tryb fastboot)

fastboot -w (komenda ta wykonuje wipe, czyści partycje /data)

i na samym końcu:

fastboot reboot (komenda ta włączy nasz telefon, przejdzie on z trybu fastboot do "normalnej używalności")

Po tej komendzie musimy zaczekać dłuższą chwilkę, by tablet się włączył ( Może to trwać nawet do 10 min!). Gdy się włączy powinniśmy mieć już działający Google Play.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...