Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobić "metalowy, srebrny" efekt na napisie

Dziobagg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o takie coś:

1374314725-U336505.png

Jakie musza być ustawienia opcji mieszania żeby otrzymać taki "srebrny" efekt? (Sam efekt, czcionkę już mam :D)

3t6EGVz.png

Opublikowano

z tego co widzę, to na pewno cień, blask wewnętrzny, obrys, jakaś tekstura. pobaw się trochę w tych opcjach mieszania i może akurat coś ciekawego wykombinujesz. albo jeśli chcesz, to ściągnij sobie gotowe metaliczne style warstw. ; )

Opublikowano

z tego co widzę, to na pewno cień, blask wewnętrzny, obrys, jakaś tekstura. pobaw się trochę w tych opcjach mieszania i może akurat coś ciekawego wykombinujesz. albo jeśli chcesz, to ściągnij sobie gotowe metaliczne style warstw. ; )

Aktualnie szukałem jakiś metalicznych stylów, ale wszystkie takie.. rzadkie xD Brzydko wyglądają :unsure:

3t6EGVz.png

Opublikowano

Pobawiłem się trochę i wyszło mi coś takiego:

90gCEVp.png

Więc tak:

Tekstura której użyłem:

http://www.wallsave.com/wallpapers/1366x768/metal-texture/151340/metal-texture-151340.jpg

Obrys + cień, na teksturę dałem krzywe, kontrast, pokolorowałem trochę pod niebieski i białymi brushami w miejscach, które Ci pasują. Do tego, na teksturę wchodzisz w Filtry -> Galeria Filtrów i dajesz który Ci pasuje. Mam nadzieję, że w zrozumiały sposób Ci to wyjaśniłem. :_:

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...