Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pomysł na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio dosć intensywnie rozmyślałem nad tą grą w którą praktycznie nie gram i wyobraziłem sobie serwer na którym bardzo chętnie bym pograł.
A mianowicie. Serwer ten wymagałbym ogromnej uwagi, skupienia od administracji i graczy, dlatego napiszę jak ja to widzę,a jeśli będą jakiekolwiek pytania, odpowiem na nie, albo sami sobie na nie odpowiecie ;]

O co dokładnie chodzi. Nie mam pojęcia czy taki serwer istnieje, czy jest w budowie, czy ktoś już coś takiego wymyślił, ale z ręką na sercu, to mój pomysł i moje myśli.

A więc. Zaczęło by sie od znalezienia ogarniętej administracji, która mogłaby poświęcić przynajmniej 5h dziennie na ogarnianie serwera. Następnie na znalezieniu 4-8 osób które byłby na prawdę nolifami i zgodziłyby się na bycie "królami" przywódcami, które mają moce przydódcze. Po ogarnięciu serwera na kilkaset osób (w zależności od zainteresowania) rozesłałoby się królów w kilka różnych zakątków mapy aby zaczęłi coś tam działać, a dokładnie budować swoje królestwo. Po kilku... dniach? godzinach? Możnaby było zapraszać ludzi, "parobków" Przykładowo 100 osób na królestwo to byłoby max. Przydzielano by ich w sposób prosty. 100 do tego, 100 do tego i tak dalej. Jak mówiłem wszystko zależy od zainteresowania.

I co, wszystko? o nie nie nie. Teraz zaczyna sie prawdziwa zabawa. Gdy ludzie już są przydzieleni każde królestwo dostąłoby osobnych czat i tsa do rozmawiania. Król stałby się tam Bogiem, nikt nie mógłby mu podskoczyć, dlatego tak ważny jest dobór nie tylko królów, ale też ludzi, którzy zgodziliby się wykonywać każdy jego rozkaz. Życie toczyłoby się tam spokojnie i powoli. Każdy miałby zajęcie. Kowal nie mógłby być górnikiem, a górnik piekarzem. Każdy musiałby wykonywać swoją pracę. Król natomiast musiałby wyznaczyć osoby do budowy królestwa! Przykładowo : Skarbiec nie może być na samym końcu królestwa, bo kowale traciliby czas, więc tak to wygląda. Oczywiście podboje, wysiedleńcy, którzy tworzyliby własne wioski, wojsko, odkrywanie i zwiad.

To kilka propozycji na temat serwera. Ja niestety nie dysponuję wiedzą i środkami i czasem, aby cos takiego stworzyć, ale może ktoś chciałby sie zająć tym projektem, oczywiście pod moim nadzorem. Jako iż ten pomysł wyleciał mi z głowy i i nikt w nim nie maczał palców prócz mnie to zastrzegam sobie do kopiowania i rozsyłania tegóż pomysłu dalej niż to forum. Nie wiem czy ktoś w ogóle zwróci uwagę, ale lepiej nie ryzykować i mieć jakieś "zabezpieczenie"

Rzadko jestem na tym forum, wiec w razie jakiś problemów, pytań proszę kierować się na gg:471994

Opublikowano

Tak, tez mowilem ze to swietny pomysl i wlasnie tez chcialbym zagrac na takim serwerze, czekam na propozycje od innych graczy rowniez.

random.jpg

Opublikowano

Czy trudne... Raczej z ogarnięciem tych króli i członków królestw, z ułożeniem tego wszystkiego. Raczej żadnych pluginów nie potrzeba, choć kto wie.

Opublikowano

Jezeli chodzi o kroli ja straszny nolife jestem ale ogarniety, takze moge zostac. W kwestii krolestw rowniez szybko by poszlo jakby administratorzy pobudowali to.
Jeden z lepszych pomyslow jaki na tym forum byl.

Ps. w sensie tego pomyslu nie bylo, ale jak ktos pytal o serwer to ja powiedzialem, ze takowy moglby byc.

random.jpg

Opublikowano

Nie, adminow by właśnie nie było, zeby nie było sytuacji, ze ktoś dostaje tam kilka stacków diax czy coś. Byłyby 3-4 osoby które co miesiąc spogladałyby na królestwa jak się rozwijają. Administracja nie miałaby wkładu w wasz rozwój. Dajemy wam 100 ludzi i jeśli któryś by rozrabiał, macie wojsko, macie jakieś tam więzienia z cuboidem, albo wygnanie i wieczna śmierć przy spotkaniu takiego osobnika.
Napisałem, ze jeśli ktos chciałby sie podjąć pracy nad czymś takim to chętny jestem pomoc, bo mam multum pomysłow i to dosć dobrych myślę. Sam, albo jako head admin raczej się tego nie chytam, bo kasy brać, a moja wiedza na temat stawiania serwa jest raczej znikoma, wiec na razie nie pisać mi, ze chcecie być adminami, czy coś ; p

Opublikowano

Kopia angielskiego serwa istnieje juz taki, wymyslcie cos wlasnego a nie kopjujecie pomysly od innych

Boshe, przeczytaj dokładniej. Napisałem ze to mój pomysł i z góry przepraszam jeśli coś takiego już istnieje. Jeśli istnieje, to pomysł do kosza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...