Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czegoś nie rozumiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W platformie net, jeśli wybierzemy WidnowsFormAplication to możemy wywoływać okienka (MsgBox) a w C++ wszystkie te std::cout itd. są do konsolowej formy, czy jeśli ja w przyszłości będe chciał napisać WidnowsFormAplicationto powinienem w ogóle zawracać sobie głowę C++ ?

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Ja się chcę że tka powiem rozwinąć bardziej w dziedzinie form Widnwosowych typu Launcher, AutoPatcher itp.

nexi.png

Opublikowano

C++ też ma możliwość tworzenia okien jednak nic nie jest zintegrowane w samym języku.

Visual Studio pozwala tworzyć aplikacje MFC które są całkiem proste do tworzenia (składa się okna jak w .net). MFC są tylko dla windows, jeżeli chcesz coś wieloplatformowego pisz w Qt.

Oczywiście wszystko sprowadza się do jednego - w .net będzie dużo łatwiej. Tyle że to język jednej platformy...

Opublikowano

Głównie chodzi mi o to, że w .NET gdy pisze npMS to on automatycznie daje mi podpowiedź czy chodzi mi o MSgBox a w Visual C++ expres tego nie ma

nexi.png

Opublikowano

Głównie chodzi mi o to, że w .NET gdy pisze npMS to on automatycznie daje mi podpowiedź czy chodzi mi o MSgBox a w Visual C++ expres tego nie ma

Hmmm.. nie mam wersji express, ale chyba nawet microsoft nie usunąłby sugestii xD

U mnie wygląda to tak:

01a74655d1.png

tabem klikamy bo to akurat poprawna opcja i kolejna sugestia:

0e76f26cff.pngMoże coś Ty źle robisz?

W sugestiach są tylko funkcje z już zainicjowanych hederów więc może brakuje u Ciebie #include <windows.h> ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...