Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zakup oraz ustawienia serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jak co roku na wakacje z kolegami kupujemy serwer Minecraft. W tym roku padło na serwerownie MineServ.eu. Mam kilka pytań co do prawidłowego działania serwera.

1. Na jakim silniku postawić serwer? Zależy mi góra na 5/6 pluginach (WE, WG, Timber mod, essen'y). Polecano mi Spigota 1.6.2. Znajdę coś na niego? Skoro jest nowy to ciężko chyba o pluginy...

2. Czy ma ktoś z was super seed na tą wersję z wysokimi górami i ogromnym zwykłym lasem na nich?

3. Gdzie szukać pluinów na mój silnik? Bukkit.org czy są lepsze i bardziej przejrzyste strony?

Z góry dziękuję! Pozdrawiam PanPrezesLiper :-)

Opublikowano

Ja wypowiem sie co do pluginow, na tamtej stronie latwo znalezc tylko musisz odpowiednio szukac, inne strony albo juz nie dzialaja abo jest nieestetycznie to
wszystko poukladane.

random.jpg

Opublikowano

1. Spigot jest to odchudzona wersja bukkita, znaczy to że jest mniej zasobo żerny co przekłada się na lepsze działanie serwera. Ale tak jak powiedziałem jest to odchudzony bukkit i wszystkie pluginy z Bukkit.org(oczywiście zależnie od wersji) powinny działac.

2. Parę seedów od mojang'u: https://mojang.com/2013/07/the-most-popular-seeds-on-minecraft-seeds-pro/

3. Bukkit.org jest officjalną stroną silnika i tam są udostępniane pluginy, a jako że Spigot i Bukkit posiadają te same API to na tej stronie bez problemu znajdziesz pluginy o ile znasz chociaż trochę angielski.

1374255942-U202687.png

Can bite my shiny metal ass!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...